Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η διπλή «ανάγνωση» της ήττας από την Ζαλγκίρις

Η διπλή «ανάγνωση» της ήττας από την Ζαλγκίρις

Η ήττα του Ολυμπιακού από την Ζαλγκίρις ήταν αποτέλεσμα που σίγουρα δεν άρεσε σε κανένα φίλο των ερυθρόλευκων.

Η ήττα του Ολυμπιακού από την Ζαλγκίρις ήταν αποτέλεσμα που σίγουρα δεν άρεσε σε κανένα φίλο των ερυθρόλευκων. Ούτε βεβαίως στον προπονητή και τους παίκτες της ομάδας του λιμανιού. Ωστόσο θα πρέπει εδώ να σταθεί κάποιος στην διπλή «ανάγνωση» της συγκεκριμένης ήττας από τους Λιθουανούς και τι μπορεί να μάθει ο Ολυμπιακός από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Δεν θα μπούμε στην διαδικασία για το ποια ομάδα θα βρουν στον δρόμο τους οι πειραιώτες. Αυτό άλλωστε θα το…αποφασίσει η Ρεάλ Μαδρίτης.

Ωστόσο έχει ενδιαφέρον να εστιάσει κάποιος σε γεγονότα που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Ένα σημαντικό στοιχείο που δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής όλων, είναι οι απουσίες με τις οποίες αναγκάστηκε να παίξει ο Ολυμπιακός. Τα δύο τεσσάρια του (Πρίντεζης, Τιλί), ο ένας σέντερ (ΜακΛιν) και το βασικό τριάρι (Παπανικολάου). Όταν αναλύσει κάποιος τι χάνει η ομάδα του λιμανιού από το παιχνίδι της όταν απουσιάζουν οι συγκεκριμένοι παίκτες, τότε μπορεί να δώσει μια πολύ εύκολη απάντηση για τον λόγο που ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την ομάδα του Γιασικεβίτσιους.

Δεν γνωρίζουμε πολλές ομάδες στην διοργάνωση που θα έπαιζε με τόσο σημαντικές απουσίες και θα τα κατάφερνε καλύτερα από τους πειραιώτες. Είναι λοιπόν αναμφισβήτητο γεγονός πως η απουσία των τεσσάρων αυτών παικτών επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον Ολυμπιακό. Τόσο σε ότι αφορά την γενικότερη εικόνα του όσο βέβαια και το rotation που έκλεισε πολύ και αυτό ήταν κάτι που «έδεσε» τα χέρια του Γιάννη Σφαιρόπουλου.
Από την άλλη πλευρά όμως υπάρχει και η δεύτερη «ανάγνωση» κι έχει να κάνει με την διαχείριση του παιχνιδιού από πλευράς ερυθρόλευκων. Κι εδώ είναι προφανές ότι τα πράγματα δεν πήγαν καλά καθώς ο Ολυμπιακός δημιούργησε συνθήκες για να πάρει τον αγώνα. Βρήκε διψήφιες διαφορές, νωρίς στο παιχνίδι, αλλά τις βρήκε. Δεν κατάφερε όμως να της διατηρήσει κι αυτό ήτα φυσικά και το μεγάλο πρόβλημα.

Αυτό είναι ένα ζήτημα που σίγουρα θα πρέπει να απασχολήσει τον κόοουτς της ομάδας του λιμανιού. Γιατί ακόμα και ο Ολυμπιακός των τόσων σημαντικών απουσιών πρέπει να κερδίζει εντός έδρας την Ζαλγκλίρις όταν καταφέρνει να χτίσει διαφορά με διψήφιο αριθμό πόντων. Όπως και να χουν τα πράγματα ο πρώτος στόχος για τους πειραιώτες επιτεύχθηκε και πλέον το ζητούμενο για τους ερυθρόλευκους είναι να ταξιδέψουν στο Βελιγράδι.

Το αν θα τα καταφέρει ο Ολυμπιακός είναι κάτι που φυσικά θα φανεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά σίγουρα ένα είναι το βασικό ζητούμενο. Να παραταχθούν οι ερυθρόλευκοι χωρίς προβλήματα τραυματισμών. Αν ο Σφαιρόπουλος έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του, οι ερυθρόλευκοι έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στο final 4 που θα γίνει στην πρωτεύπουσα της Σερβίας.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024