Κυριακή 02 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
«Αστακός» η Θεσσαλονίκη για το Άρης-ΠΑΟΚ: Απαγορεύσεις, drone και 2.000 αστυνομικοί στους δρόμους

«Αστακός» η Θεσσαλονίκη για το Άρης-ΠΑΟΚ: Απαγορεύσεις, drone και 2.000 αστυνομικοί στους δρόμους

Δρακόντεια τα μέτρα της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη ενόψει του μεγάλου ντέρμπι ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ.

Ειδικό σχέδιο μέτρων εκπονεί η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, προκειμένου να κυλήσουν όλα ομαλά πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το κρίσιμο ντέρμπι που θα φιλοξενήσει απόψε η πόλη μεταξύ των δύο αιωνίων αντιπάλων, του Άρη και του ΠΑΟΚ, στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Ήδη έχουν ανακοινωθεί απαγορεύσεις συγκεντρώσεων έξω από τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενήσουν τις δύο ομάδες, καθώς και οι συνοδείες που συνηθίζουν να κάνουν οι οπαδοί πριν από τα κρίσιμα παιχνίδια.

Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός στην πόλη. Αστυνομικοί των ομάδων Ζ, ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ και ΜΑΤ θα επιτηρούν σημεία που θα βρίσκονται οπαδοί των δύο ομάδων και μεταξύ των δύο γηπέδων τα οποία βρίσκονται σε ακτίνα μόλις δύο χιλιομέτρων. Θα επιστρατευτούν ακόμα drones και το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού «Αύρα» της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο γήπεδο «Κλ. Βικελίδης» θα βρίσκεται ο εισαγγελέας αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, ενώ οι εισαγγελικές αρχές θα παρακολουθούν την εξέλιξη των γεγονότων και μετά τη λήξη του αγώνα και θα βρίσκονται σε συντονισμό με τους επικεφαλής της αστυνομίας.

Το κρίσιμο κομμάτι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, έλεγαν αστυνομικές πηγές, είναι το διάστημα μετά τη λήξη του αγώνα και για περίπου μία ώρα όταν θα υπάρχουν μεμονωμένες αποχωρήσεις τόσο οπαδών του Άρη από το γήπεδο, όσο και οπαδών του ΠΑΟΚ, από σημεία όπου θα παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Επίσης, η Αστυνομία ανακοίνωσε απαγόρευση συγκεντρώσεων και πορειών σχεδόν σε όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης αλλά και στην ανατολική πλευρά (στην οδό Μάρκου Μπότσαρη). Παράλληλα, οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ με νέο κάλεσμα καλούν τους φιλάθλους των «ασπρόμαυρων» στις 15:30 στην Καμάρα για να κατευθυνθούν με πορεία στην Τούμπα, όπου θα παρακολουθήσουν το ντέρμπι.

Μάλιστα, χθες στο πλαίσιο επιστάμενων ερευνών που διενεργούνται από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενόψει του ντέρμπι, συνελήφθη 39χρονος– υπεύθυνος μελών Αθλητικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης, για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά σε «Αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις», ενώ για το ίδιο αδίκημα σχηματίζεται δικογραφία με αφορμή ανάρτηση ιστοσελίδας που πρόσκειται σε έτερη ομάδα της πόλης.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για την απαγόρευση

«Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης απαγορεύεται η πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και κάθε είδους πιθανών πορειών από την 08:00 ώρα της 19/05/2024 έως την 20:00 ώρα της 19/05/2024 στις κάτωθι περιοχές:

-Στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Αγνώστου Στρατιώτου-Αγ.Δημητρίου – Μακεδονικής Αμύνης – Ολύμπου – Ελ. Βενιζέλου – Λ. Νίκης – Καρόλου Ντηλ-Καστριτσίου – Μητρ. Γενναδίου – Φιλίππου – Αγνώστου Στρατιώτου
-Στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Αρμενοπούλου-Νικ. Σκλάβου – Ιασωνίδου- Εγνατία-Παλαιών Πατρών Γερμανού- Τσιμισκή – Κούσκουρα – Βογατσικού – Λ.Νίκης-30ης Οκτωβρίου-Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου-Μ. Μπότσαρη-Αλ. Παπαναστασίου-Λ. Κων. Καραμανλή-Εγνατία-Εθνικής Αμύνης-Αρμενοπούλου,
-Στην πλατεία-μνημείο Λ. Πύργου και την εφαπτόμενη σ’ αυτήν πλατεία αγαλμάτων Μ. Αλεξάνδρου και Κ. Καραμανλή, σε όλη την έκταση αυτών που οριοθετείται από τις οδούς Λ. Νίκης-30ης Οκτωβρίου – Μ. Αλεξάνδρου και
-Σε όλο το πλακόστρωτο της παραλίας που περικλείεται από τις οδούς Λ. Νίκης – 30ης Οκτωβρίου – Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου έως το σημείο που η Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου τέμνεται με την οδό Μ. Μπότσαρη (άρθρο 7 Ν.4703/2020 & άρθρο 8 π.δ/τος 73/2020),

καθώς, δεδομένων των παραγόντων και των λοιπών περιστάσεων που συνθέτουν τη συγκεκριμένη περίπτωση, από την πραγματοποίηση συνάθροισης-πορείας α) επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας και β) απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών και της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων στις συγκεκριμένες περιοχές».

Πηγή: thestival.gr

Sports in

LIVE: Αρνάλντι – Τσιτσιπάς

LIVE: Αρνάλντι – Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Αρνάλντι – Τσιτσιπάς για τη φάση των «16» του Roland Garros. Τηλεοπτικά από Eurosport 1.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 02 Ιουνίου 2024