Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης υποβαθμίζει ως «αχρείαστη» μία ακόμη απαράδεκτη τουρκική ενέργεια

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης υποβαθμίζει ως «αχρείαστη» μία ακόμη απαράδεκτη τουρκική ενέργεια

«Η ευρωκάλπη να στείλει διπλό μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση», ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης από τους πολίτες στα Χανιά και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά

Στο εμπορικό κέντρο των Χανίων περιόδευσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επιτέθηκε τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αφορμή την απόφαση του Τούρκου προέδρου να μετατραπεί σε τζαμί η Μονή της Χώρας.

«Τέσσερις μέρες πριν συναντήσει ο κ. Μητσοτάκης τον Τούρκο Πρόεδρο, ο κ. Ερντογάν εγκαινιάζει ως τζαμί τη Μονή της Χώρας. Σήμερα ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει ‘αχρείαστη’ αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια, υποβαθμίζοντάς την», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Όπως είπε, «εμείς πιστεύουμε ότι ήταν μία επικίνδυνη πράξη απέναντι στις ευρωπαϊκές αξίες και ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Μια ακόμη προκλητική ενέργεια της Τουρκίας και του κ. Ερντογάν. Και, μάλιστα», προσέθεσε, «όταν γνωρίζουμε ήδη τις επιπτώσεις – για τις οποίες μιλούν οι ειδικοί- στην Αγία Σοφία, όταν μετατράπηκε σε τζαμί».

«Η Τουρκία χρειάζεται μία ολιστική απάντηση και δεν μπορεί να είναι άλλη από κυρώσεις»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνομιλεί με καταστηματάρχη στο εμπορικό κέντρο Χανίων

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, υπογράμμισε πως δεν θα έπρεπε να ξαφνιαστούμε από αυτή την ενέργεια της Άγκυρας και εξηγεί:

«Υπάρχει, όμως, ένα ακόμα ζήτημα. Ξαφνιαστήκαμε από αυτήν την ενέργεια της Τουρκίας; Ήταν μία διακηρυγμένη πράξη από το καλοκαίρι του 2020. Τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης και η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αποτρέψουν αυτήν την προκλητική ενέργεια; Τίποτα», σημείωσε.

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Πρέπει, λοιπόν, να καταλάβουν ότι, όσο χαριεντίζονται με τον σουλτάνο, αυτά θα είναι τα αποτελέσματα».

«Η Τουρκία χρειάζεται μία ολιστική απάντηση και δεν μπορεί να είναι άλλη από κυρώσεις, όταν προσβάλλει ανθρώπινα δικαιώματα, όταν προσβάλλει κυριαρχικά δικαιώματα γειτονικών χωρών και όταν, βεβαίως, δεν σέβεται μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς όπως είναι η Αγία Σοφία και η Μονή της Χώρας», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Selfie με μικρό θαυμαστή

Ερωτηθείς για το διακύβευμα των ευρωεκλογών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα και υπογράμμισε ότι «απέναντι σε όλα αυτά, χρειάζεται μία απάντηση αποδοκιμασίας, αλλά και συγχρόνως ενίσχυσης της Δημοκρατικής Παράταξης».

«Όσο πιο δυνατό είναι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη, τόσο μεγαλύτερη απειλή θα νιώθει η Νέα Δημοκρατία και, την επόμενη μέρα, ο λαός θα έχει σοβαρή, ισχυρή αντιπολίτευση, αλλά και μια ισχυρή κυβερνητική επιλογή για τις επόμενες εθνικές εκλογές», δήλωσε καταληκτικά.

Sports in

Τι είπε ο Τσικίνιο για Κάρμο, Ιωαννίδη και τον διαιτητή του τελικού του Conference League

Ο Τσικίνιο έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας και μίλησε για αρκετά θέματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024