Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Όταν η Γκρέις Κέλι συνάντησε τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ»

Όταν η Γκρέις Κέλι συνάντησε τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ»

Ποια σειρά τυχαίων περιστατικών είχε σαν αποτέλεσμα αυτή την εμβληματική φωτογραφία από τα γυρίσματα της επικής σειράς ο "Ιησούς από την Ναζαρέτ";

O“Iησούς από τη Ναζαρέτ”, του Φράνκο Τζεφιρέλι, είναι ίσως η πιο δημοφιλής μεταφορά της ζωής του Χριστού στην οθόνη, ο δε Ρόμπερτ Πάουελ που ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο κατάφερε να ταυτιστεί απόλυτα με το Θεάνθρωπο στη συνείδηση του κοινού περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ηθοποιό που προηγήθηκε ή τον ακολούθησε.

Όταν η σειρά είχε προβληθεί αρχικά στο ιταλικό δίκτυο RAI, το 1977, ο Πάπας όχι απλά είχε δώσει την έγκρισή του αλλά είχε ζητήσει και από το ποίμνιο να την παρακολουθήσει.

Δείτε την ανάρτηση

Όταν «Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ» είχε προβληθεί αρχικά στο ιταλικό δίκτυο RAI, το 1977, ο Πάπας όχι απλά είχε δώσει την έγκρισή του αλλά είχε ζητήσει και από το ποίμνιο να την παρακολουθήσει.

H σειρά γυρίστηκε σε διάφορες τοποθεσίες στο Μαρόκο και στην Τυνησία το 1976. Ο φωτογράφος Μike Maloney, που κάλυπτε τα γυρίσματα για λογαριασμό του βρετανικού Τύπου, συνάντησε ένα βράδυ τυχαία στο μπαρ του ξενοδοχείου του, στο Μοναστίρ της Τυνησίας, την πριγκίπισσα Γκρέις και τον πρίγκιπα Ρενιέ. Η πριγκίπισσα, που βρισκόταν στην Τυνησία για ένα συνέδριο, γνώριζε το φωτογράφο και τον ρώτησε τι δουλειά είχε εκεί.

Όταν έμαθε για την ταινία, αμέσως εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί τα γυρίσματα και ζήτησε από το φωτογράφο να το κανονίσει με τον Τζεφιρέλι, ο οποίος διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο. Ο Ιταλός σκηνοθέτης νόμιζε πως ο φωτογράφος του έκανε πλάκα και αρνιόταν να πιστέψει ότι η λαμπερή πριγκίπισσα ήταν στο μπαρ της μικρής παραθαλάσσιας πόλης της Τυνησίας. “Μάλλον σε χτύπησε ο ήλιος” του είπε.

Χρειάστηκε να περάσει ένα τέταρτο για να δεχτεί να κατέβει και να συναντήσει την Γκρέις. “Όταν είδε μπροστά του την πριγκίπισσα, το ύφος του ήταν απερίγραπτο” διηγείται ο Maloney. Έτσι, την επόμενη ημέρα, η Γκρέις και ο Ρενιέ επισκέφθηκαν το πλατό, όπου και συνομίλησαν με τον Ρόμπερτ Πάουελ, ενώ ο Maloney φρόντισε να συλλάβει τη στιγμή με το φακό του.

Photo: Getty Images/Ideal Image

Πηγή: grace.gr

Sports in

Ολοταχώς για sold-out η Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League

Τα πέντε χιλιάδες εισιτήρια για τον τελικό του Conference League, έχουν ήδη εξασφαλίσει οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα και πάνε φουλ για sold out.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024