Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Την Κυριακή με «Το Βήμα»: «Wine Guru» με κορυφαίες επιλογές

Την Κυριακή με «Το Βήμα»: «Wine Guru» με κορυφαίες επιλογές

Το δεύτερο τεύχος του «Wine Guru» που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 28 Απριλίου εστιάζει ακόμα πιο πολύ στα πρόσωπα.

Και αγκαλιάζει τον κάθε «guru» από το αμπέλι, την παραγωγή, το οινοποιείο, το εστιατόριο και το μπαρ.

Μαζί τους περιηγούμαστε στο μαγικό κόσμο του κρασιού και μπαίνουμε στο περιπετειώδες spirit των αποσταγμάτων, καθόμαστε γύρω από τραπέζια και μυρίζουμε τα πιο ακαταμάχητα ροζέ, κάνουμε crash test στα Ασύρτικα της Σαντορίνης και της υπόλοιπης Ελλάδας, ταξιδεύουμε στον τροπικό κύκλο του ρουμιού και ανακαλύπτουμε γουλιά γουλιά τη μαγεία των καπνιστών ποτών.

Βρισκόμαστε τετ-α-τετ με τον Γιάννη Στάνκογλου και συζητάμε με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, γνωρίζουμε από κοντά τον Γιώργο Δ. Ζερβογιάννη, τον καλύτερο Έλληνα Sommelier για το 2024, και εντοπίζουμε μιλώντας με καταξιωμένους, παγκόσμιας φήμης gurus νέες τάσεις ή παράγοντες που οδηγούν στην επιτυχία.

Και όλα αυτά αποτελούν μόνο ένα κομμάτι αυτών που θέλουμε να μοιραστούμε, καθώς διατηρούνται στο προσκήνιο οι ελληνικές ποικιλίες, όπως το «Λιοντάρι της Νεμέας» και η «Σταχτοπούτα» των ελληνικών οίνων και τιμώνται τα εγχώρια φρεσκαρισμένα αποστάγματα.

Φυσικά, δεν ξεχνάμε ότι έχουμε μπροστά μας την πιο όμορφη περίοδο, το Πάσχα, καταγράφοντας τα ιδανικά ζευγαρώματα για το τραπέζι της Λαμπρής και μετά το καλωσόρισμα του καλοκαιριού που μας βρίσκει στις αυλές και στους κήπους να φτιάχνουμε, εύκολα, δροσερά και λαχταριστά κοκτέιλ.

Για όσους, δε, θέλουν να προγραμματίσουν μια μοναδική εξόρμηση, πετάμε για Μπολόνια και Τόκιο και σε εκείνους προτιμούν να περάσουν καλά στα πάτρια εδάφη επιφυλάσσουμε τις πιο ενημερωμένες προτάσεις για εστιατόρια με αξιοζήλευτες λίστες κρασιών ή ανατρεπτικά cocktail pairing, ενώ για το τέλος αφήνουμε κάτι διαφορετικό: τα μπαρ που ανακατεύουν στο shaker αρωματικό espresso και δυνατά spirits.

Ένα τεύχος γεμάτο αρώματα και γεύσεις που θα το διαβάζετε ξανά και ξανά και μέσα από τις σελίδες του θα εξοπλίσετε τη φαρέτρα σας με μια μεγάλη λίστα από κρασιά και αποστάγματα για να απολαύσετε κάθε στιγμή του καλοκαιρού.

Sports in

«Μπαμ» με Έσε στην Αργεντινή: Επιλογή του Μασεράνο ο μέσος του Ολυμπιακού

Ο Σαντιάγκο Έσε ετοιμάζεται να φορέσει το εθνόσημο της Αργεντινής. Και είναι προσωπική επιλογή του μεγάλου Χαβιέρ Μασεράνο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024