Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Επιστρέφει στην φυλακή η μητέρα που άφησε το νεογέννητό της σε παραλία και πνίγηκε

Πάτρα: Επιστρέφει στην φυλακή η μητέρα που άφησε το νεογέννητό της σε παραλία και πνίγηκε

Τι είπε η ίδια

Επιστρέφει στη φυλακή η 30χρονη που το 2020 αποκαλύφθηκε ότι εγκατέλειψε το νεογέννητο μωρό της σε παραλία στην Πάτρα με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Η γυναίκα κρίθηκε ένοχη και καταδικάστηκε σε 8 χρόνια για παιδοκτονία και όχι για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως όπως αρχικά της είχε ασκηθεί ποινική δίωξη. Μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Αιγίου διατάχθηκε η αποφυλάκισή της από τις φυλακές του Ελαιώνα και σήμερα επιστρέφει στην φυλακή.

«Γιατί, γιατί το κάνετε αυτό;»

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το pelop, η 30χρονη γυναίκα κάθισε ξανά τη Δευτέρα 15/04/2024 στο εδώλιο του κατηγορουμένου και δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών.

Κρίθηκε ένοχη για παιδοκτονία όπως πρωτόδικα και παρά την περαιτέρω μείωση της ποινής σε πέντε χρόνια κάθειρξη, το δικαστήριο αποφάσισε με εισήγηση και της εισαγγελέα, να τη στείλει ξανά στη φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής, αναγνωρίζοντας μόνο το ελαφρυντικό το πρότερου σύννομου βίου.

Η ίδια, μόλις αντιλήφθηκε ότι θα επέστρεφε στη φυλακή έπεσε στα γόνατα και με λυγμούς φώναζε, «γιατί, γιατί το κάνετε αυτό; Δεν μπορώ άλλο», ενώ και η μητέρα της, εκλιπαρούσε το δικαστήριο για επιείκεια: «Σας παρακαλώ πολύ, λυπηθείτε μας. Σας παρακαλώ πολύ, έχετε παιδιά δεν καταλαβαίνετε;».

Νωρίτερα, η κατηγορούμενη απολογήθηκε μέσα σε λυγμούς και υποβασταζόμενη από τον πατέρα της, ζήτησε από το δικαστήριο ανθρώπινη κατανόηση για την ψυχωτική κατάσταση που βίωσε, λέγοντας ότι έχει χάσει τη μισή ζωή της.

Η γυναίκα έχει εκτίσει σχεδόν έναν χρόνο προσωρινής κράτησης στις φυλακές Ελαιώνα και με την τελική ποινή που της επέβαλε το δικαστήριο, της απομένουν κάποιοι μήνες.

Sports in

Στον «αέρα» το Μακάμπι – Παναθηναϊκός λόγω του κόσμου των Ισραηλινών

Το Game 3 της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό φέρεται να είναι στον… αέρα εξαιτίας των φιλάθλων των Ισραηλινών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024