Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Στη φυλακή μπλόγκερ που άφηνε το μωρό του να τρέφεται από τον ήλιο

Ρωσία: Στη φυλακή μπλόγκερ που άφηνε το μωρό του να τρέφεται από τον ήλιο

Βασανιστικός ο θάνατος του βρέφους - Ο Μαξίμ Λιούτι προσπαθούσε να κάνει τον γιο του Σούπερμαν μη παρέχοντάς του το γάλα που είχε ανάγκη

Σε οκτώ χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ένας μπλόγκερ στη Ρωσία, ο οποίος υπέβαλε τον νεογέννητο γιο του σε βασανισμό μη παρέχοντάς του τροφή, με αποτέλεσμα το παιδί να πεθάνει πέρσι από ασιτία.

Το βρέφος άφησε την τελευταία του πνοή από «πνευμονία και εξάντληση» σε ηλικία μόλις ενός μηνός, την ώρα που ο 44χρονος Μαξίμ Λιούτι προσπαθούσε να το κάνει σαν τον… Σούπερμαν, όπως ακούστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης του, πιστεύοντας ότι ο ήλιος αρκεί για να τον θρέψει.

Ο 44χρονος δήλωσε ένοχος για αμέλεια, επιμένοντας ότι αγαπούσε τον γιο του και τον φρόντιζε

Η σύζυγος του Λιούτι, Οξάνα Μιρόνοβα, η οποία καταδικάστηκε για παραμέληση σε ξεχωριστή δίκη το 2023, ακολουθούσε κατά γράμμα όσα της έλεγε ο σύντροφός της χωρίς να αντιδρά.

Για τον λόγο αυτό, είχε γεννήσει στο σπίτι όταν ο Λιούτι αρνήθηκε να πάνε στο νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια ενέδωσε στις απαιτήσεις του το βρέφος να ζει με το φως του ήλιου αντί για φαγητό και γάλα –  μια άκρως επικίνδυνη πρακτική γνωστή ως breatharianism.

«Τον φοβόταν και προσθαθούσε να το θηλάζει κρυφά»

«Την ανάγκαζε να μην ταΐζει το μωρό γιατί πίστευε ότι έφτανε ο ήλιος, κι εκείνη προσπαθούσε κρυφά να θηλάσει το μωρό, αλλά φοβόταν πολύ τον Μαξίμ» δήλωσε η ξαδέλφη της Μιρόνοβα.

«Πώς είναι δυνατόν να ταΐζεις το μωρό με το φως του ήλιου; Ένα μωρό χρειάζεται το γάλα της μητέρας του» διερωτήθηκε.

Φρικτά βασανιστήρια

Το βρέφος κυριολεκτικά μαρτυρούσε στα χέρια του πατέρα του. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Mash, ήθελε να σκληραγωγήσει τον γιο του κι έτσι τον έπαιρνε για μία ολόκληρη ημέρα μακριά από τη μητέρα του, ενώ τον περιέλουζε με κρύο νερό.

Όταν ο Λιούτι, έπειτα από εβδομάδες κακοποίησης του γιου του, δέχτηκε τελικά να τον πάνε σε γιατρό, ήταν ήδη πάρα πολύ αργά. Φρικτά υποσιτισμένο, το βρέφος πέθανε προτού καν φτάσει στο νοσοκομείο.

Σε δικαστική ακρόαση στο Σότσι την περασμένη εβδομάδα, η Λιούτι δήλωσε «ένοχος για αμέλεια» επιμένοντας ωστόσο ότι δεν σκότωσε σκόπιμα το παιδί του.

«Δεν είχα πρόθεση. Τονίζω για άλλη μια φορά ότι αγαπούσα τον γιο μου, τον φρόντιζα», δήλωσε ο ίδιος, ενώ αρνήθηκε ότι έριξε κρύο νερό στο βρέφος και ότι απαγόρευε στην σύζυγότ του να το ταΐζει.

Η μητέρα της Μιρόνοβα τον κατηγόρησε ότι είναι επικεφαλής αίρεσης λέγοντας ότι «ήμουν αντίθετη με το να είναι η κόρη μου σε αυτή τη σέκτα. Καταλάβαινα τα πάντα και της είπα ότι ο Μαξίμ ήταν τρελός, αλλά δεν με άκουσε».

«Η Οξάνα ζούσε εκεί σαν πειραματόζωο. Κάθε φορά γινόταν πιο ψυχρή απέναντί μου. Ήταν η σκλάβα του» κατέληξε στην κατάθεσή της η μητέρα της Μιρόνοβα.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024