Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ινδονησία: Τουλάχιστον 19 νεκροί και επτά αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στη Δυτική Σουμάτρα

Ινδονησία: Τουλάχιστον 19 νεκροί και επτά αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στη Δυτική Σουμάτρα

Λάσπη, πέτρες και ξεριζωμένα δέντρα κατέβηκαν από βουνοπλαγιές και καταπλάκωσαν χωριά - Χιλιάδες άνθρωποι αναζήτησαν καταφύγιο σε άλλες περιοχές

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και επτά αγνοούνται από πλημμύρες και κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στο νησί Σουμάτρα της Ινδονησίας, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Οι προσπάθειες εντοπισμού νεκρών και αγνοουμένων παρεμποδίζονται από διακοπές ρεύματος και δρόμους καλυμμένους με παχιά λάσπη και συντρίμμια

Καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις στην περιοχή Πεσισίρ Σελατάν της επαρχίας Δυτικής Σουμάτρας, εξωθώντας χιλιάδες ανθρώπους να αναζητήσουν καταφύγιο σε άλλες περιοχές.

Λάσπη, πέτρες και ξεριζωμένα δέντρα κατέβηκαν από βουνοπλαγιές και καταπλάκωσαν χωριά στην περιοχή Πεσίρ Σελατάν στη Δυτική Σουμάτρα αργά την Παρασκευή, δήλωσε την Κυριακή ο Ντόνι Γιουσριζάλ, επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών.

Όπως αναφέρει το Al Jazeera, οι διασώστες ανέσυραν επτά πτώματα στο χωριό Koto XI Tarusan και άλλα τρία σε δύο γειτονικά χωριά, προσθέτοντας ότι «οι προσπάθειες εντοπισμού νεκρών και αγνοουμένων παρεμποδίστηκαν από διακοπές ρεύματος, αποκλεισμένους δρόμους καλυμμένους με παχιά λάσπη και συντρίμμια».

Η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών της Ινδονησίας ανέφερε ότι έξι πτώματα βρέθηκαν στο Πεσίρ Σελατάν και τρία πτώματα στη γειτονική περιοχή Παντάνγκ Παριάμαν, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών μέχρι στιγμής σε 19.

Η υπηρεσία ανέφερε ότι τουλάχιστον δύο χωρικοί τραυματίστηκαν και άλλοι επτά αγνοούνται, ενώ περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι κατέφυγαν σε προσωρινά κυβερνητικά καταφύγια.

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην Ινδονησία, όπου εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κοντά σε πλημμυρικά πεδία, ιδίως κατά την περίοδο των βροχών.

Τον Δεκέμβριο, τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν μια κατολίσθηση και πλημμύρες παρέσυραν δεκάδες σπίτια και κατέστρεψαν ένα ξενοδοχείο κοντά στη λίμνη Τόμπα στη Σουμάτρα.

Sports in

Πώς έζησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης το κρίσιμο πέναλτι του Ελ Κααμπί

Με κομμένη την ανάσα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης παρακολουθεί και ξεσπά μόλις η μπάλα μπαίνει στα δίχτυα του Ντόουγκλας Λουίς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024