Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χούθι: Ο υπ. Άμυνας υποστηρίζει πως σχεδιάστηκε μια νέα de facto εξίσωση στην περιοχή

Χούθι: Ο υπ. Άμυνας υποστηρίζει πως σχεδιάστηκε μια νέα de facto εξίσωση στην περιοχή

Σε δηλώσεις του ο υπ. Άμυνας της Υεμένης δήλωνε πως η Αραβική και η Ερυθρά Θάλασσα, πρέπει να βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Αραβικών χωρών και όχι του Ισραήλ ή των ΗΠΑ.

Η θαλάσσια ασφάλεια στην Ερυθρά Θάλασσα και την Αραβική Θάλασσα έχει πλήρως «αναδιαμορφωθεί» μετά την εξάλειψη της «σιωνιστικής διαβολικότητας» στις εν λόγω θαλάσσιες οδούς, υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας (των Χούθι) στη Σαναά, υποστράτηγος Νάσερ αλ-Αατίφι, κατά τη διάρκεια δήλωσης που έκανε σε ένα στρατιωτικό μάθημα εφέδρων αξιωματικών. Ο υπουργός τόνισε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης σχεδίασε μια νέα de facto εξίσωση στην περιοχή, η οποία «επανέφερε την Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα στην πραγματική τους ταυτότητα που είχε (εξαλειφθεί) από τους Σιωνιστές (τα προηγούμενα χρόνια)».

Ο κορυφαίος αξιωματούχος της άμυνας επιβεβαίωσε ότι στα πλοία που διέρχονται από τις υδάτινες οδούς θα απονέμεται ασφάλεια ναυσιπλοΐας εφόσον δεν συνδέονται με το Ισραήλ και «δεν εξυπηρετούν την ατζέντα του». Τόνισε ότι η Σαναά είναι δεσμευμένη σε «όλες τις διεθνείς συμβάσεις και τα σύμφωνα», δεδομένου ότι δεν θίγουν την κυριαρχία της Υεμένης. Ο αλ-Αατίφι επανέλαβε τις δηλώσεις που εξέδωσαν άλλοι αξιωματούχοι της Υεμένης, οι οποίοι τόνισαν ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης θα συνεχίσουν να εξαπολύουν ναυτικές επιχειρήσεις και να στοχεύουν ισραηλινά στρατιωτικά μέσα μέχρι να σταματήσουν οι «σιωνιστικές σφαγές στη Γάζα».

«Η Σαναά έχει δεσμευτεί σε όλες τις διεθνείς συνθήκες και συμβόλαια που δεν θέτουν σε κίνδυνο την αξιοπρέπεια και την κυριαρχία της Υεμένης ούτε επιβάλλουν κηδεμονία ή κυριαρχία»

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Άμυνας επισήμανε τον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών στην υποστήριξη του ισραηλινού καθεστώτος στη γενοκτονία του κατά των Παλαιστινίων. Πρόσθεσε ότι ο παλαιστινιακός λαός «είναι αδελφός μας (καθώς διατηρούμε) γεωγραφικούς, ανθρωπιστικούς και ισλαμικούς δεσμούς μαζί του». «Η Αμερική, το Λονδίνο και το Ισραήλ πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η στρατηγική (της αγνόησης της θέσης της Υεμένης κοντά στην Ερυθρά Θάλασσα) και της επιβολής κυριαρχίας στις θάλασσες έχει γίνει απαράδεκτη και ανεπιθύμητη», κατέληξε ο αλ-Αατίφι.

«Η Υεμένη έχει το δικαίωμα να απαντήσει στην επίθεση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου»

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας της Σαναά, Μοχάμεντ Αμπντούλ Σαλάμ, καταδίκασε τις αμερικανικές και βρετανικές αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη. Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι τα πλήγματα αποτελούν ξεκάθαρη «επιθετικότητα» που παραβιάζει «την κυριαρχία ενός ανεξάρτητου κράτους, στο πλαίσιο των μάταιων προσπαθειών να εμποδίσουν την Υεμένη να διατηρήσει την υποστηρικτική της στάση απέναντι στην ανθεκτικότητα του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα».

«Επιβεβαιώνουμε την ακλόνητη ανθρωπιστική και θρησκευτική δέσμευση της Υεμένης δίπλα στη Γάζα, απαγορεύοντας τον πλου των ισραηλινών πλοίων ή εκείνων που κατευθύνονται προς τα λιμάνια των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών. Η Υεμένη έχει κάθε δικαίωμα να απαντήσει στη συνεχιζόμενη αμερικανοβρετανική επίθεση εναντίον της αγαπημένης μας χώρας», ανέφερε ο Αμπντούλ Σαλάμ με δύο αναρτήσεις του στο X.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024