Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χούθι: «Θα υποστείτε τις συνέπειες» - Νέα χτυπήματα ΗΠΑ και Βρετανίας

Χούθι: «Θα υποστείτε τις συνέπειες» – Νέα χτυπήματα ΗΠΑ και Βρετανίας

Οι αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις με την υποστήριξη των συμμάχων τους έπληξαν 18 στόχους των Χούθι.

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας έπληξαν στόχους των δυνάμεων των Χούθι στην Υεμένη, όπως ανακοίνωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, συνεχίζοντας τη στρατιωτική δράση κατά των ανταρτών που υποστηρίζονται από το Ιράν και εξακολουθούν να επιτίθενται κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα σε ένδειξη αλληλεγγύης στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των χωρών που είτε έλαβαν μέρος στην επιχείρηση, είτε παρείχαν υποστήριξη, επλήγησαν 18 στόχοι των δυνάμεων των Χούθι σε 8 περιοχές της Υεμένης. Οι στόχοι περιλάμβαναν υπόγεια οπλικά συστήματα και αποθήκες πυραύλων, συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, ραντάρ και ένα ελικόπτερο.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM), σε ανάρτησή της στο Χ αναφέρει ότι οι αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις με την υποστήριξη της Αυστραλίας, του Μπαχρέιν, του Καναδά, της Δανίας, των Κάτω Χωρών και της Νέας Ζηλανδίας, έχουν πλήξει 18 στόχους.

«Θα συνεχίσουμε να καθιστούμε σαφές στους Χούθι ότι θα υποστούν τις συνέπειες εάν δεν σταματήσουν τις παράνομες επιθέσεις τους»

«Αυτά τα πλήγματα από αυτόν τον πολυμερή συνασπισμό στόχευσαν περιοχές που χρησιμοποιούν οι Χούθι για να επιτίθενται σε διεθνή εμπορικά και ναυτικά πλοία στην περιοχή», ανέφερε η CENTCOM σε ανάρτηση στο X.

«Τα πλήγματα αυτά αποσκοπούν στην υποβάθμιση της ικανότητας των Χούθι και στη διακοπή των συνεχιζόμενων απερίσκεπτων και παράνομων επιθέσεών τους κατά διεθνών εμπορικών πλοίων και πλοίων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ερυθρά Θάλασσα, στο στενό Μπαμπ ελ Μαντέμπ και στον Κόλπο του Άντεν. Στόχος αυτής της πολυεθνικής προσπάθειας είναι να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, τους εταίρους μας και τους συμμάχους μας στην περιοχή και να αποκαταστήσουμε την ελευθερία της ναυσιπλοΐας καταστρέφοντας τις δυνατότητες των Χούθι που χρησιμοποιούνται για να απειλήσουν τις δυνάμεις των ΗΠΑ και των εταίρων τους στην Ερυθρά Θάλασσα και τις γύρω υδάτινες οδούς», καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, το μέσο ενημέρωσης Al-Masirah που συνδέεται με τους Χούθι δήλωσε ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποίησαν τρεις επιδρομές στην πρωτεύουσα Σαναά.

«Οι Χούθι θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν αντίποινα»

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν αντίποινα για τις επιθέσεις τους κατά της ναυτιλίας στην Ερυθρά Θάλασσα και τα γύρω ύδατα, δήλωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου Λόιντ Όστιν μετά τις κοινές επιθέσεις ΗΠΑ-Ηνωμένου Βασιλείου.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα διστάσουν να αναλάβουν δράση, όπως απαιτείται, για να υπερασπιστούν ζωές και την ελεύθερη ροή του εμπορίου σε μία από τις πιο κρίσιμες υδάτινες οδούς του κόσμου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Όστιν.

«Θα συνεχίσουμε να καθιστούμε σαφές στους Χούθι ότι θα υποστούν τις συνέπειες εάν δεν σταματήσουν τις παράνομες επιθέσεις τους, οι οποίες βλάπτουν τις οικονομίες της Μέσης Ανατολής, προκαλούν περιβαλλοντικές ζημιές και διαταράσσουν την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Υεμένη και σε άλλες χώρες».

Νωρίτερα Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM), του αμερικανικού στρατού αναφέρει ότι το πλοίο της USS Mason κατέρριψε έναν βαλλιστικό πύραυλο κατά πλοίων που εκτοξεύθηκε από περιοχές που ελέγχονται από τους Χούθι στην Υεμένη και ο οποίος είχε πιθανότατα στόχο ένα δεξαμενόπλοιο καυσίμων.

«Ούτε το USS Mason ούτε το υπό αμερικανική σημαία, ιδιοκτησία και εκμετάλλευση δεξαμενόπλοιο MV Torm Thor υπέστησαν ζημιές και δεν υπήρξαν τραυματισμοί», προστίθεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Χ.

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024