Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία: Τρακτέρ μπροστά από το υπουργείο Γεωργίας - Θα συναντηθεί με συνδικαλιστές ο υπουργός

Ισπανία: Τρακτέρ μπροστά από το υπουργείο Γεωργίας – Θα συναντηθεί με συνδικαλιστές ο υπουργός

Οι αγρότες της Ισπανίας διαμαρτύρονται για τον αθέμιτο ανταγωνισμό από χώρες εκτός ΕΕ, που δεν υπόκεινται στους ίδιους κανονισμούς, και για τη νέα ΚΑΠ

Περίπου 15 τρακτέρ στάθμευσαν οι αγρότες την Πέμπτη μπροστά από το υπουργείο Γεωργίας της Ισπανίας, στην καρδιά της Μαδρίτης, εν αναμονή μιας συνάντησης με τον αρμόδιο υπουργό, Λουίς Πλάνας, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας, χωρίς να έχει διευκρινιστεί το πότε ακριβώς.

Τα τρακτέρ έφθασαν αργά το πρωί περιμετρικά του υπουργείου, ένα κτίριο που βρίσκεται μπροστά στο σιδηροδρομικό σταθμό Atocha, όπου οι διαδηλωτές κρέμασαν πανό στα οποία αναγράφονταν συνθήματα, όπως «Οι αγρότες επί ποδός πολέμου» ή «Πλάνας, η καταστροφή της υπαίθρου, το πρότεινες, το κέρδισες», όπως μεταδίδει φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι τρεις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές ενώσεις των αγροτών έχουν εξαγγείλει διαδήλωση στις 26 Φεβρουαρίου στη Μαδρίτη, ανήμερα της Συνόδου των υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Ισπανός υπουργός Γεωργίας, ο οποίος έκανε δεκτούς εκπροσώπους του αγροτοδιατροφικού τομέα την Τετάρτη, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τους επικεφαλής των τριών μεγαλύτερων συνδικαλιστικών ενώσεων γεωργών και κτηνοτρόφων (Asaja, COAG και UPA).

Υπό βροχή, περίπου 250 μέλη του κλάδου, με τη συνοδεία των συνδικάτων, παρέλυσαν την κυκλοφορία στην κεντρική οδική αρτηρία της ισπανική πρωτεύουσας. Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση έφθασαν με λεωφορεία στο σημείο.

Αθέμιτος ανταγωνισμός, γραφειοκρατία και ΚΑΠ, στα αιτήματά τους

Την Τετάρτη, οι Ισπανοί αγρότες διαδήλωσαν, όπως κάνουν εδώ και περισσότερες από επτά ημέρες, για να καταγγείλουν τις δυσκολίες του τομέα, κλείνοντας δρόμους σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, από τη Σεβίλλη στο Βαγιαδολίδ έως την Καταλονία.

Όπως και οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί τους, οι Ισπανοί αγρότες διαμαρτύρονται για τον αθέμιτο, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν, ανταγωνισμό από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν υπόκεινται στους ίδιους κανονισμούς, αλλά και κατά της γραφειοκρατίας και των κανόνων που εκτιμούν πως είναι πολύ αυστηροί.

Επιπλέον, αντιδρούν για τις πολύ χαμηλές τιμές αγοράς της παραγωγής τους στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και για την έλλειψη κρατικών ενισχύσεων στον κλάδο.

Οι τρεις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές ενώσεις των αγροτών (Asaja, COAG και UPA) έχουν εξαγγείλει μια διαδήλωση στις 21 Φεβρουαρίου στη Μαδρίτη μπροστά από το υπουργείο Γεωργίας, που θα την ακολουθήσει μία ακόμη κινητοποίηση στις 26 Φεβρουαρίου στην ισπανική πρωτεύουσα, ανήμερα της Συνόδου των υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024