Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπάικ Λι και Ντένζελ Ουάσινγκτον «συναντίουνται» ξανά στη ταινία «Ο Δολοφόνος του Τόκιο»

Σπάικ Λι και Ντένζελ Ουάσινγκτον «συναντίουνται» ξανά στη ταινία «Ο Δολοφόνος του Τόκιο»

Ο Σπάικ Λι και ο Ντένζελ Ουάσινγκτον επανενώνονται για το ριμέικ της ταινίας του αριστουργηματικού Ακίρα Κουροσάβα.

Ο Σπάικ Λι και ο Ντένζελ Ουάσινγκτον θα συνεργαστούν για πέμπτη φορά, επανεκτελώντας το εγκληματικό δράμα του Ακίρα Κουροσάβα «Ο Δολοφόνος του Τόκιο» του 1963.

«Ο Κουροσάβα ήταν 86 ετών! Πρέπει τουλάχιστον να φτάσω στην ηλικία του Κουροσάβα»

Το δίδυμο, στα προηγούμενα έργα του οποίου περιλαμβάνονται τα Malcolm X και He Got Game, θα ξεκινήσει τα γυρίσματα της επανεκτέλεσης τον Μάρτιο. Βασισμένη στο μυθιστόρημα King’s Ransom του Ed McBain, η πρωτότυπη ταινία έχει ως πρωταγωνιστή τον Toshiro Mifune στον ρόλο ενός πλούσιου άνδρα που καταστρέφεται μετά την καταβολή των λύτρων για μια απαγωγή.

Η ιστορία αποτέλεσε επίσης πηγή έμπνευσης για τη μίνι σειρά Full Circle του Steven Soderbergh το 2023. Το 2008, αναφέρθηκε ότι ο Μάρτιν Σκορτσέζε θα δημιουργούσε ένα ριμέικ σε σενάριο του Ντέιβιντ Μάμετ, αλλά αυτό δεν καρποφόρησε ποτέ.

Inside Man του 2006

Ο Λι έχει μιλήσει στο παρελθόν για τον θαυμασμό του για τον Κουροσάβα, αναφέροντας ότι η κωμωδία του 1986 She’s Gotta Have It επηρεάστηκε από το Rashomon. Όταν ρωτήθηκε για τη μακροζωία της καριέρας του πέρυσι, ο Λι είπε: «Ο Κουροσάβα ήταν 86 ετών! Πρέπει τουλάχιστον να φτάσω στην ηλικία του Κουροσάβα».

Το έργο του Κουροσάβα έχει διασκευαστεί πολλές φορές στο παρελθόν, με πιο πρόσφατη τη νέα εκδοχή του Ikiru, το 2022’s Living, με πρωταγωνιστή τον Bill Nighy, ο οποίος έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Το ριμέικ θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες από την A24 και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Apple TV+, υιοθετώντας μια παρόμοια πορεία με την «Τραγωδία του Μάκβεθ», η οποία χάρισε στον Ουάσινγκτον μια υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού.

Το σενάριο θα γράψει ο Άλαν Φοξ, πρώην παίκτης του κολεγιακού μπάσκετ και μοντέλο που έγινε θεατρικός συγγραφέας. Ο Φοξ εμφανίστηκε επίσης στο βίντεο κλιπ της Τέιλορ Σουίφτ Fifteen. Το σενάριό του Queens of the Stoned Age, για ένα μοντέλο που γίνεται έμπορος μαριχουάνας, έχει δρομολογηθεί από τη Sony με την Ντακότα Τζόνσον να προορίζεται για πρωταγωνίστρια.

Πρόσφατα ο Ουάσινγκτον βρέθηκε στην ταινία The Equalizer 3, η οποία σημείωσε κέρδη ύψους 191 εκατ. δολαρίων παγκοσμίως. Φέτος θα τον δούμε επίσης να πρωταγωνιστεί στο πλευρό του Πολ Μέσκαλ στο Gladiator 2 με σκηνοθέτη τον Ρίντλεϊ Σκοτ.

Η τελευταία ταινία του Λι ήταν το 2020 το Da 5 Bloods. Η τελευταία του ταινία με τον Ουάσινγκτον ήταν το θρίλερ Inside Man του 2006.

*Με πληροφορίες από Guardian | Kεντρική φωτογραφία θέματος: Σπάικ Λι και Ντένζελ Ουάσινγκτον στο Malcolm X (1992) | © 1992 – Warner Bros. All rights reserved | IMDB

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024