Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χούθι: Νέα πλήγματα από τις ΗΠΑ σε στρατιωτικές θέσεις της οργάνωσης στην Υεμένη

Χούθι: Νέα πλήγματα από τις ΗΠΑ σε στρατιωτικές θέσεις της οργάνωσης στην Υεμένη

Οι ΗΠΑ χτύπησαν ξανά θέσεις των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, σύμφωνα μερ

Ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε χθες νέα πλήγματα κατά θέσεων των ανταρτών Χούθι της Υεμένης, που ετοιμάζονταν, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, να εκτοξεύσουν πολλαπλούς πυραύλους.

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να πραγματοποιούν πλήγματα κατά των Χούθι εξαιτίας των επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν

«Στις 7 Φεβρουαρίου γύρω στις 21:00 ώρα Σαναά, οι (αμερικανικές) δυνάμεις εξαπέλυσαν πλήγματα αυτοάμυνας κατά δύο κινητών συστημάτων αντιπλοϊκών πυραύλων που ήταν έτοιμα για εκτόξευση κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα», ανέφερε σε ανακοίνωση η Centcom, η αμερικανική κεντρική στρατιωτική διοίκηση για τη Μέση Ανατολή.

«Αργότερα την ίδια ημέρα, στις 23:30 ώρα Σαναά, οι δυνάμεις της Centcom εξαπέλυσαν δεύτερο πλήγμα κατά κινητού συστήματος πυραύλου κρουζ εδάφους-εδάφους που ήταν έτοιμο για εκτόξευση», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

«Η Centcom εντόπισε τους πυραύλους αυτούς σε περιοχές της Υεμένης, ελεγχόμενες από τους Χούθι, και κατέληξε ότι αποτελούσαν άμεση απειλή για τα σκάφη του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και τα εμπορικά πλοία στην περιοχή», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το πρακτορείο ειδήσεων των Χούθι Saba.net μετέδωσε χθες ότι πραγματοποιήθηκαν νέα αμερικανοβρετανικά πλήγματα στην επαρχία Χοντέιντα. Τα πλήγματα έγιναν στην περιοχή Ρας Ίσα, στην πόλη Σουλέιφ, σύμφωνα με το Saba.net, ενώ εργαζόμενος σε διυλιστήριο εκεί, ο Αλάα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως άκουσε τουλάχιστον δυο εκρήξεις.

Από τον Νοέμβριο, οι αντάρτες Χούθι βάζουν στο στόχαστρο πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν που κατ’ αυτούς συνδέονται με το Ισραήλ, σε ένδειξη «αλληλεγγύης» προς τους Παλαιστίνιους στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, όπου μαίνεται πόλεμος, όπως υπενθυμίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024