Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Εργαζόμενος καλείται να πληρώσει 25 εκατομμύρια δολάρια για μια... βιντεοκλήση με τον διευθυντή του

Κίνα: Εργαζόμενος καλείται να πληρώσει 25 εκατομμύρια δολάρια για μια… βιντεοκλήση με τον διευθυντή του

Στη βιντεοκλήση συμμετείχαν και οι συνάδερφοί του

Υπάλληλος πολυεθνικής εταιρείας στο Χονγκ Κονγκ καλείται να πληρώσει το αστρονομικό ποσό των 25 εκατομμυρίων δολαρίων καθώς έπεσε θύμα απατεώνων οι οποίοι μέσω της τεχνητής νοημοσύνης δημιούργησαν τον σωσία του διευθυντή του, με τον οποίο μίλησε σε βιντεοκλήση.

Ο άτυχος εργαζόμενος πίστευε ότι στη συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και οι συνάδερφοί του αλλά όλοι τους ήταν στην πραγματικότητα ψηφιακές αναπαραστάσεις που δημιουργήθηκαν μέσω της τεχνολογίας deepfake, δήλωσε η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ σε ενημέρωση την Παρασκευή.

O εργαζόμενος είχε υποψίες πως κάτι δεν πήγαινε καλά αφού έλαβε ένα e-mail που μιλούσε για «μυστική συναλλαγή»

«Στην τηλεδιάσκεψη, όπου συμμετείχαν πολλά πρόσωπα, αποδεικνύεται ότι όλοι όσοι είδε ήταν ψεύτικοι» είπε ο ανώτερος επιθεωρητής, Chan Shun-Ching, σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Chan δήλωσε ότι ο εργαζόμενος είχε υποψίες πως κάτι δεν πήγαινε καλά αφού έλαβε ένα e-mail από τον «οικονομικό διευθυντή» της εταιρείας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Αρχικά, ο εργαζόμενος υποψιάστηκε ότι επρόκειτο για email ηλεκτρονικού «ψαρέματος» (phishing), καθώς μιλούσε για την ανάγκη διεξαγωγής μυστικής συναλλαγής.

Δυστυχώς, οι αμφιβολίες του εξαφανίστηκαν γρήγορα μετά τη βιντεοκλήση, επειδή όλοι οι συμμετέχοντες έμοιαζαν και μιλούσαν ακριβώς όπως οι συνάδερφοί του.

Πιστεύοντας ότι όλοι οι άλλοι στην κλήση ήταν αληθινοί, ο εργαζόμενος συμφώνησε να μεταφέρει συνολικά 200 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ – περίπου 25,6 εκατομμύρια δολάρια, είπε ο επιθεωρητής, σύμφωνα με το CNN.

Η υπόθεση δεν αποτελεί έκπληξη για την πόλη, καθώς η Αστυνομία κατά την ενημέρωση Τύπου την Παρασκευή δήλωσε ότι έχει προβεί σε έξι συλλήψεις που σχετίζονται με τέτοιου είδους απάτες.

Ανησυχία

Οι αρχές σε όλο τον κόσμο ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την πολυπλοκότητα της τεχνολογίας deepfake και τις κακόβουλες χρήσεις που μπορεί να επιφέρει.

Στα τέλη Ιανουαρίου, πορνογραφικές εικόνες της Αμερικανίδας ποπ σταρ Τέιλορ Σουίφτ που δημιουργήθηκαν από τεχνητή νοημοσύνη εξαπλώθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπογραμμίζοντας τις επιζήμιες δυνατότητες που ενέχει η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Οι φωτογραφίες – οι οποίες δείχνουν την τραγουδίστρια σε σεξουαλικά υποβλητικές και ρητές στάσεις – προβλήθηκαν δεκάδες εκατομμύρια φορές προτού αφαιρεθούν από τις κοινωνικές πλατφόρμες.

Sports in

Ολυμπιακός: Ετοιμάζει αλλαγές με Λαμία ο Μεντιλίμπαρ

Ο Χσσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τα παιχνίδια με Λαμία και Άστον Βίλα που ακολουθούν και προανήγγειλε αλλαγές στην αναμέτρηση του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024