Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νότια Αφρική: Έβαλε φωτιά σε πολυώροφο κτίριο και σκότωσε 76 ανθρώπους - Ήθελε να ξεφορτωθεί ένα πτώμα

Νότια Αφρική: Έβαλε φωτιά σε πολυώροφο κτίριο και σκότωσε 76 ανθρώπους – Ήθελε να ξεφορτωθεί ένα πτώμα

Το τραγικό περιστατικό ανέδειξε επίσης το χρόνιο πρόβλημα με τα παραμελημένα κτίρια στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ

Ένας άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για 76 δολοφονίες, αφού δήλωσε σε δημόσια έρευνα ότι ξεκίνησε τη φονική πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου σε κτίριο του Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

Ο 29χρονος ομολόγησε ενώ κατέθετε στοιχεία στην έρευνα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Πέρυσι η πυρκαγιά κατέστρεψε το κτίριο Usindiso στο Μάρσαλταουν, όπου ζούσαν εκατοντάδες φτωχοί πολίτες.

Η τραγωδία ανέδειξε το ζήτημα των κτιρίων που εγκαταλείπονται ή παραμελούνται από τους ιδιοκτήτες τους στη Νότια Αφρική.

Τον περιέλουσε με βενζίνη και του έβαλε φωτιά

Εκπρόσωπος της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Νότιας Αφρικής δήλωσε ότι ο ύποπτος, αναμένεται να παρουσιαστεί σύντομα στο δικαστήριο. Αναμένεται επίσης να αντιμετωπίσει κατηγορίες για εμπρησμό και 120 απόπειρες δολοφονίας.

Το άτομο ομολόγησε ότι «συμμετείχε στην έναρξη της τραγικής πυρκαγιάς» καθώς λίγα λεπτά νωρίτερα είχε σκοτώσει έναν άνδρα στο υπόγειο του κτιρίου χτυπώντας τον και στραγγαλίζοντάς τον. Είπε ότι στη συνέχεια έριξε βενζίνη στη σορό του και του έβαλε φωτιά, σύμφωνα με την εφημερίδα Sydney Morning Herald.

Τέτοια εγκαταλελειμμένα κτίρια συχνά μένουν χωρίς βασικές υπηρεσίες, όπως νερό και ηλεκτρικό ρεύμα ή μέτρα πυρασφάλειας και μερικές φορές καταλαμβάνονται από εγκληματίες που έχουν απαιτήσεις από τους κατοίκους.

Ο Δήμος του Γιοχάνεσμπουργκ είναι ιδιοκτήτης του κτιρίου Usindiso και τη Δευτέρα, ο δήμαρχος Kabelo Gwamanda δήλωσε ότι ερευνώνται 188 «κακά» κτίρια, εκ των οποίων τα 134 βρίσκονται στο κέντρο της πόλης.

Η δημόσια έρευνα για την καταστροφή λαμβάνει στοιχεία για την πυρκαγιά και το ευρύτερο ζήτημα των μη ασφαλών κτιρίων και αναμένεται να υποβάλει έκθεση αργότερα εντός του έτους.

Λίγο μετά την πυρκαγιά, ο πρόεδρος Cyril Ramaphosa δήλωσε ότι η πυρκαγιά ήταν ένα «ξυπνητήρι» για τη Νότια Αφρική και ότι η πόλη του Γιοχάνεσμπουργκ πρέπει να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που αφορούν τη στέγαση και τις υπηρεσίες στο κέντρο της.

Η Νότια Αφρική αντιμετωπίζει χρόνια έλλειψη στέγασης, ενώ υπολογίζεται ότι 15.000 άνθρωποι είναι άστεγοι στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024