Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Υόρκη: Εννέα συλλήψεις έπειτα από σύγκρουση της Αστυνομίας με κοινότητα Εβραίων σε υπόγεια σήραγγα

Νέα Υόρκη: Εννέα συλλήψεις έπειτα από σύγκρουση της Αστυνομίας με κοινότητα Εβραίων σε υπόγεια σήραγγα

Στο σημείο είχε μεταβεί φορτηγό προκειμένου να γεμίσει τη σήραγγα με τσιμέντο

Μια διαμάχη δεκαετιών για τη διεύθυνση μιας από τις πιο εξέχουσες χασιδιστικές εβραϊκές ομάδες της Νέας Υόρκης εξελίχθηκε σε χάος αυτή την εβδομάδα, όταν μια ομάδα συγκρούστηκε με την Αστυνομία για μια υπόγεια σήραγγα που είχε κατασκευαστεί κρυφά για την κύρια συναγωγή του κινήματος.

Σύμφωνα με τους New York Times, η σήραγγα βρίσκεται μεταξύ της έδρας του κινήματος Chabad-Lubavitcher, και τουλάχιστον ενός παρακείμενου ακινήτου. Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στα τέλη του περασμένου έτους, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα.

Το απόγευμα της Δευτέρας, ωστόσο, τα πράγματα ξέφυγαν όταν ένα φορτηγό μετέβη στο σημείο προκειμένου να το γεμίσει με τσιμέντο και την ίδια στιγμή Χασιδιστές προσπαθούσαν να το εμποδίσουν.

Η σήραγγα φέρεται να κατασκευάστηκε από μια ομάδα «εξτρεμιστών φοιτητών»

Συνελήφθησαν 9 άτομα

Άμεσα κλήθηκε η Αστυνομία. Οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι βρήκαν μια ομάδα αντρών να σπάει έναν τοίχο του χώρου προσευχής που οδηγούσε στη σήραγγα. Μετά από μια αντιπαράθεση που ακολούθησε, η οποία περιελάμβανε αψιμαχίες με αστυνομικούς, συνελήφθησαν εννέα άτομα, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα του Μπρούκλιν.

Ο ραβίνος Motti Seligson, εκπρόσωπος του Lubavitcher, περιέγραψε αυτούς που δημιούργησαν τη σήραγγα ως μια ομάδα «εξτρεμιστών φοιτητών».

«Αυτό είναι προφανώς βαθύτατα θλιβερό για το κίνημα και για την εβραϊκή κοινότητα παγκοσμίως» ανέφερε σε γραπτή του δήλωση.

Η σύγκρουση έλαβε χώρα στο 770 Eastern Parkway στο Crown Heights του Μπρούκλιν, την παγκόσμια έδρα του κινήματος, η οποία συχνά αναφέρεται απλά ως 770 και είναι ένας από τους σημαντικότερους θρησκευτικούς χώρους της πόλης.

Δεν είναι ακόμη γνωστό ποιος ακριβώς κατασκεύασε τη σήραγγα, πώς το έκανε ή τι ήλπιζε να επιτύχει. Ωστόσο σύμφωνα με ορισμένα μέλη της συναγωγής στόχος ήταν η επέκταση του 770— μια κίνηση που λένε ότι ζήτησε ο ηγέτης του κινήματος Lubavitcher, ο ραβίνος Menachem Mendel Schneerson, γνωστός ως ρεμπέ, πριν από τρεις και πλέον δεκαετίες.

Η επέκταση αποτελεί μέρος μιας διαμάχης για το μέλλον του κινήματος που εκτείνεται τουλάχιστον 30 χρόνια πίσω.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024