Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H εμμονή του Dave Chapelle με τα τρανς άτομα

H εμμονή του Dave Chapelle με τα τρανς άτομα

«Ο Dave Chapelle δεν χάνει χρόνο με την τρανσφοβία», έγραψε ένα άτομο στο X, πρώην Twitter.

Στο νέο του stand-up special στο Netflix, The Dreamer, που κυκλοφόρησε στις 31 Δεκεμβρίου, ο Dave Chappelle βρέθηκε για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της δημόσιας αντιπαράθεσης. Το αφιέρωμα, το οποίο σηματοδοτεί την έβδομη συνεργασία του Chappelle με τον γίγαντα του streaming, έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις λόγω του προβληματικού περιεχομένου του, το οποίο πολλοί έχουν επικρίνει ως τρανσφοβικό και υβριστικό.

Οι επικριτές θεωρούν ότι τα αστεία του συμβάλλουν στην περιθωριοποίηση και τον στιγματισμό των τρανς ατόμων, μιας κοινότητας που ήδη αντιμετωπίζει έντονες διακρίσεις και βία

Το The Dreamer ξεκινά με τον Chappelle να αναπολεί τα πρώτα του χρόνια στην κωμωδία και την πορεία του προς την επιτυχία. Ωστόσο, η νοσταλγική διάθεση αλλάζει καθώς ο κωμικός διαθέτει ένα σημαντικό μέρος του αφιερώματος σε ανέκδοτα για τρανς άτομα και άτομα με αναπηρία.

Επιζήμιες επιπτώσεις

O Chapelle έχει βαρύ ιστορικό τρανσφοβικών δηλώσων στα κωμικά του αφιερώματα , ενώ προηγούμενες κυκλοφορίες του Netflix, όπως το The Closer το 2021, δέχθηκαν έντονες επικρίσεις λόγω τρανσοφοβικών σχολίων.

Στο The Dreamer, επανέρχεται σε αυτό το επίμαχο έδαφος, δηλώνοντας σε ένα σημείο: «Μου αρέσει να κοροιδεύεω» και υπονοώντας ότι θα μετατοπίσει την κωμική του εστίαση από τα τρανς άτομα στα άτομα με αναπηρία, επειδή «δεν είναι τόσο οργανωμένοι όσο οι γκέ»ι, αναφέρει το NBC News. Ο Chappelle δεν φαίνεται να καταλαβαίνει τη διαφορά μεταξύ σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.

«Ο Dave Chapelle δεν χάνει χρόνο με την τρανσφοβία»

Οι ακτιβιστές της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και οι σύμμαχοι έχουν εκφράσει τη βαθιά απογοήτευσή τους και τον εκνευρισμό τους για τη συνεχή χρήση τρανσφοβικού λόγου από τον Chappelle. Οι επικριτές θεωρούν ότι τα αστεία του συμβάλλουν στην περιθωριοποίηση και τον στιγματισμό των τρανς ατόμων, μιας κοινότητας που ήδη αντιμετωπίζει έντονες διακρίσεις και βία.

Τα σχόλια του Chappelle για τα άτομα με αναπηρία δημιούργησαν μια καινούργια ανησυχητική παράμετρο. Οι υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία καταδίκασαν τα εν λόγω σχόλια, τονίζοντας τις επιζήμιες επιπτώσεις της γλώσσας και των στερεοτύπων που βασίζονται σε διακρίσεις κατά των ατόμων με αναπηρία.

Το αφιέρωμα έχει δημιουργήσει αλγεινές εντυπώσεις στα κοινωνικής δικτύωσης, με ορισμένους να υπερασπίζονται το δικαίωμα του Chappelle στην ελευθερία του λόγου και άλλους να τονίζουν τον καταστροφικό αντίκτυπο των δηλώσεων του.

«Ο Dave Chapelle δεν χάνει χρόνο με την τρανσφοβία», έγραψε ένα άτομο στο X, πρώην Twitter.

 «Δεν μπορεί να γράψει ούτε ένα αστείο για να σώσει την αναθεματισμένη ζωή του που να μην επικεντρώνεται απροκάλυπτα στην προσπάθεια να προσβάλει μια ολόκληρη κοινότητα. Έχει εμμονή με την τρανς κοινότητα».

Πηγή: Advocate

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024