Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Όμηρος της Χαμάς μιλά για τις ημέρες αιχμαλωσίας της - «Αναρωτιόμουν κάθε λεπτό εάν θα με σκότωναν»

Ισραήλ: Όμηρος της Χαμάς μιλά για τις ημέρες αιχμαλωσίας της – «Αναρωτιόμουν κάθε λεπτό εάν θα με σκότωναν»

Έχοντας πλέον την ελευθερία της, περιγράφει τα όσα έζησε στα χέρια των μαχητών της Χαμάς επί 50 και πλέον ημέρες

Η 21χρονη Mia Schem που απήχθη και τραυματίστηκε από μαχητές της Χαμάς δήλωσε ότι είναι πεπεισμένη ότι υπάρχει μόνο ένας λόγος που δεν την βίασαν κατά τη διάρκεια των 54 κολασμένων ημερών αιχμαλωσίας της.

«Η σύζυγός του ήταν έξω από το δωμάτιο με τα παιδιά», δήλωσε η απελευθερωμένη πλέον Mia κατά τη διάρκεια συνέντευξής της που δόθηκε πρόσφατα στην ισραηλινή τηλεόραση.

«Αυτός ήταν ο μόνος λόγος που δεν με βίασε» τόνισε.

«Υπάρχει ο φόβος ότι θα σε βιάσουν και ότι θα πεθάνεις»

Η Mia, η οποία έχει διπλή ισραηλινή και γαλλική υπηκοότητα, είπε ότι ο απαγωγέας της την κρατούσε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο υπό συνεχή παρακολούθηση για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.

Είπε ότι λιμοκτονούσε και αναρωτιόταν κάθε λεπτό εάν θα την σκότωνε.

Η Mia Schem στο νοσοκομείο μετά την απελευθέρωσή της                                                                                                                                                                                                           πηγή: twitter/SachaRoytman

«[Ήμουν] κλεισμένη σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, δεν μου επιτρεπόταν να μιλήσω, δεν μου επιτρεπόταν να με δουν, να με ακούσουν, ήμουν κρυμμένη» περιγράφει η Schem στο ισραηλινό κανάλι 13.

«Υπάρχει ένας τρομοκράτης που σε κοιτάζει 24 ώρες το 24ωρο, σε κοιτάζει, σε βιάζει με τα μάτια του. Υπάρχει φόβος ότι θα σε βιάσουν, υπάρχει φόβος ότι θα πεθάνεις» περιγράφει η ίδια, μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

«Η σύζυγός του μισούσε το γεγονός ότι αυτός και εγώ ήμασταν στο ίδιο δωμάτιο. Νιώθεις ότι θέλεις μια αγκαλιά, ξέρεις, γυναίκα με γυναίκα, για να λυγίσεις λίγο…αλλά ήταν τόσο κακιά, τα μάτια της ήταν γεμάτα μίσος» συνεχίζει.

Η Schem ήταν μία από τους περισσότερους από 200 Ισραηλινούς που κρατήθηκαν όμηροι κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από μαχητές της Χαμάς, οι οποίοι σκότωσαν περισσότερους από 1.200 ανθρώπους κατά την επίθεση.

«Έπρεπε να αποφασίσω εάν θα καώ ή θα πάω μαζί τους»

Παρακολουθούσε το μουσικό φεστιβάλ Supernova κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, όταν οι μαχητές εισέβαλαν και επιτέθηκαν στο κοινό του φεστιβάλ. Η 21χρονη πυροβολήθηκε στο χέρι κατά τη διάρκεια της εισβολής.

Είπε ότι προσπάθησε να διαφύγει, αλλά οι τρομοκράτες πυροβόλησαν το αυτοκίνητό της και του έβαλαν φωτιά, αφήνοντάς της μόνο δύο επιλογές εκείνη τη στιγμή.

«Ήταν μια απόφαση κλάσματος του δευτερολέπτου, αν έπρεπε να μείνω εκεί και να καώ μέχρι θανάτου ή να πάω μαζί τους», είπε.

Την τράβηξαν πάνω σε ένα φορτηγό και τη μετέφεραν στη Γάζα, όπου της τοποθέτησαν έναν αυτοσχέδιο νάρθηκα στο τραυματισμένο της χέρι. Στη συνέχεια την πήγαν σε ένα παλαιστινιακό σπίτι και την κράτησαν αιχμάλωτη.

Κατά καιρούς ισραηλινές βόμβες από την αντεπίθεση του εβραϊκού κράτους έκαναν θόρυβο στο σπίτι, ενώ κάποια στιγμή έσπασαν και τα παράθυρα, είπε η ίδια στην τηλεοπτική συνέντευξη.

«Σκέφτηκα: ‘Αν δεν πέθανα την εβδόμη [Οκτωβρίου] θα πεθάνω τώρα’», είπε η Schem, αλλά πρόσθεσε ότι «εμπιστεύτηκα τον στρατό».

Τον Νοέμβριο, ήταν μία από τους ομήρους που απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας σύντομης εκεχειρίας – αλλά δήλωσε ότι εξακολουθεί να φέρει τα σημάδια του εφιάλτη της και την περιφρόνηση για εκείνους που της πήραν την ελευθερία.

«Ήταν σημαντικό για μένα να μεταδώσω την αλήθεια για τη φύση των ανθρώπων που ζουν στη Γάζα, ποιοι είναι πραγματικά και τι έζησα εκεί», είπε στη συνέντευξη.

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024