Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μια ανασκόπηση του 2023: Από τον θάνατο του Μάθιου Πέρι έως τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι

Μια ανασκόπηση του 2023: Από τον θάνατο του Μάθιου Πέρι έως τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι

Το 2023 «στιγματίστηκε» από τα αποκαλυπτικά απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι, την εκλιπούσα κατσαρίδα του Met Gala, τον θάνατο του Μάθιου Πέρι και άλλα γεγονότα.

Η φετινή χρονιά πέρα από κοινωνικοπολιτικό ζόφο, είχε και κάποιες ευχάριστες, δυσάρεστες και αστείες στιγμές και για αυτό ευθύνεται αποκλειστικά η ποπ κουλτούρα. Οι Lionesses, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών της Αγγλίας, έφτασαν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Stormzy και η Maya Jama τα ξαναβρήκαν και επισήμως και οι Beckhams έβγαλαν ένα ντοκιμαντέρ στο Netflix για να θυμίσουν σε όλους το αιώνιο «it» ζευγάρι.

Μάθαμε για το πώς ο Χάρι έχασε την παρθενιά του σε ένα χωράφι, την τεταμένη σχέση του με τον αδελφό του και τους προβληματισμούς του για τον σοκαριστικό θάνατο της μητέρας του

Από τους Stormzy και Maya Jama, το Μπάρμπενχαϊμερ μέχρι την κατσαρίδα του Met Gala, εδώ είναι η ανασκόπηση όλων των σημαντικών στιγμών που καθόρισαν τη φετινή χρονιά.

Barbenheimer

Ήταν πιθανότατα το σημαντικότερο γεγονός του 2023. Ένα αναπάντεχο πολιτιστικό φαινόμενο αναδύθηκε γύρω από την ταυτόχρονη κυκλοφορία της ταινίας Μπάρμπι και του Οπενχάιμερ. Υπήρξαν back-to-back κινηματογραφικές προβολές, ειδικά κατασκευασμένα ρούχα και, κυρίως, memes. Και οι δύο ταινίες ξεπέρασαν τις εισπρακτικές προβλέψεις και ο Ράιαν Γκόσλινγκ έκλεψε την παράσταση με την ερμηνεία του ως «Κεν».

Η Γκουίνεθ Πάλτροου ως «επικίνδυνη» σκιέ

Τον Μάρτιο, οι ένορκοι της Γιούτα αποφάνθηκαν ομόφωνα ότι η Γκουίνεθ Πάλτροου δεν ευθύνεται για μια σύγκρουση με σκι πριν από περισσότερα από επτά χρόνια. Της υποβλήθηκε μήνυση ύψους 300.000 δολαρίων από τον συνταξιούχο οφθαλμίατρο Terry Sanderson.

Η Πάλτροου ανταπάντησε με αγωγή ύψους ενός δολαρίου και τα δικαστικά έξοδα, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν ένοχη. Καθώς έφευγε από το δικαστήριο, άγγιξε τον ώμο του Σάντερσον και του είπε: «Σου εύχομαι τα καλύτερα». Μια έκφραση που θα μείνει στην ιστορία.

H στιγμή της εξαφάνισης του υποβρυχίου του Τιτανικού

Τον Ιούνιο, ένα υποβρύχιο σκάφος εξαφανίστηκε με πέντε επιβαίνοντες κατά τη διάρκεια μιας κατάδυσης στην περιοχή του Τιτανικού, προκαλώντας μια πυρετώδη έρευνα για το πλοίο σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο.

Δυστυχώς, η ιστορία αυτή έληξε με τρόπο που κανείς δεν ήθελε και το σκάφος φέρεται να έχει εκραγεί. Ο διευθύνων σύμβουλος της OceanGate (της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από τις εκδρομές στον Τιτανικό) Στόκτον Ρας, ο Γάλλος δύτης Πολ-Ανρί Ναρτζολέτ, ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ, ο Πακιστανός επιχειρηματίας Σαχζάντα Ντάουντ και ο έφηβος γιος του Σουλεμάν Ντάουντ ήταν όλοι τους θύματα της τραγωδίας.

Τα αποκαλυπτικά απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι

Τον Ιανουάριο κυκλοφόρησαν επιτέλους τα πολύκροτα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι. Οι κριτικές ήταν ανάμεικτες και οι αποκαλύψεις μπόλικες. Μάθαμε για το πώς ο Χάρι έχασε την παρθενιά του σε ένα χωράφι, την τεταμένη σχέση του με τον αδελφό του και τους προβληματισμούς του για τον σοκαριστικό θάνατο της μητέρας του.

Αν δεν το έχετε διαβάσει ακόμα, να περιμένετε αρκετές αμήχανες εξομολογήσεις για τη θητεία του στο στρατό.

Photo: Amazon

Η κατσαρίδα του Met Gala

Στο φετινό Met Gala υπήρξαν εντυπωσιακές εμφανίσεις, αλλά κανείς δεν έκλεψε την παράσταση όπως η κατσαρίδα που ανέβηκε τις σκάλες. Μπορεί να ευχηθήκατε να ήσασταν η κατσαρίδα εκείνο το βράδυ- σίγουρα το κάνατε. Ωστόσο, δυστυχώς, λίγο αργότερα την πάτησαν. Μακάρι η ψυχή της να ζήσει για πάντα στο διαδίκτυο.

Ο θάνατος του Μάθιου Πέρι

Ο Μάθιου Πέρι, ο οποίος είναι ευρύτερα γνωστός για το ρόλο του ως Τσάντλερ Μπινγκ στα Φιλαράκια, απεβίωσε σε ηλικία 54 ετών τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους. Ανέκαθεν ήταν πολύ ανοιχτός σχετικά με τις δυσκολίες του με τον εθισμό και την ψυχική υγεία, αναφέροντας μερικά χρόνια νωρίτερα ότι όταν πεθάνει, θα ήθελε να τον θυμούνται «ως έναν τύπο που έζησε τη ζωή, αγάπησε πολύ, έζησε καλά και βοήθησε τους ανθρώπους». Υπήρξε ένα συγκινητικό κύμα αγάπης για τον ηθοποιό μετά τον πρόωρο θάνατό του.

Το κορίτσι του Μετρό

Μιλώντας για το TikTok, το κορίτσι του μετρό, ή αλλιώς η Sabrina Bahsoon, απέκτησε φήμη με το να βιντεοσκοπεί τις μετακινήσεις της στο μετρό του Λονδίνου. Αντί να αποφεύγει απεγνωσμένα την οπτική επαφή με τους ανθρώπους, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι στις μετακινήσεις τους, βιντεοσκοπούσε τον εαυτό της να χορεύει, με τα παράθυρα να λειτουργούν ως μηχανές ανέμου. Τα βίντεό της συγκέντρωσαν εκατομμύρια προβολές και ο κόσμος λάτρεψε την αυτοπεποίθηση και την αυθεντικότητα της.

@sabrinabahsoon So now im en route via tube. The man in the back getting a show fr 🤣 #tubegirl #tubegirleffect ♬ Prada – cassö & RAYE & D-Block Europe

Stormzy και Maya Jama, ξανά μαζί

Ο Stormzy και η Maya Jama χώρισαν το 2019 μετά από πέντε χρόνια σχέσης και τελικά είναι ξανά μαζί. Οι θαυμαστές συνέθεσαν τα πράγματα μήνες πριν το ανακοινώσουν επίσημα, ενώνοντας φωτογραφίες από τις καλοκαιρινές τους διακοπές και καταλαβαίνοντας ότι έμεναν στην ίδια βίλα. Ποιος δεν αγαπάει την αγάπη;

*Με πληροφορίες από Dazed

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024