Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δεν λειτουργεί τίποτα για την Μπαρτσελόνα (vids+pics)

Δεν λειτουργεί τίποτα για την Μπαρτσελόνα (vids+pics)

Ούτε η άμυνα, ούτε η επίθεση. Σε κακό φεγγάρι οι Μπλαουγκράνα, σε απόγνωση ο Τσάβι.

Τίποτα δεν πάει καλά το τελευταίο διάστημα για την Μπαρτσελόνα.

Οι Μπλαουγκράνα αντιμετωπίζουν πάρα πολλά προβλήματα σε άμυνα και επίθεση, με τις εμφανίσεις τους σε La Liga και Champions League να είναι απογοητευτικές και να δέχονται το ένα «στραπάτσο» μετά το άλλο. Η εντός έδρας συντριβή της περασμένης Κυριακής από την Χιρόνα (2-4) διαδέχθηκε την ήττα στο Βέλγιο από την Αντβέρπ (3-2) για τους ομίλους του Champions League και χθες η ομάδα του Τσάβι ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Βαλένθια.

Η ήττα από τη Χιρόνα και η γκέλα με τη Βαλένθια έχουν φέρει την Μπαρτσελόνα στο -6 από την κορυφή, με την πρωτοπόρο Χιρόνα να έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Εάν νικήσει αύριο (18/12) την Αλαβές η ομάδα του Μίτσελ θα έχει την ευκαιρία να ξεφύγει στο +9. Ενδιάμεσα από τη φετινή μεγάλη έκπληξη της La Liga και τους Μπλαουγκράνα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης με 39 πόντους, με τη Βασίλισσα να έχει επίσης ένα ματς λιγότερο από τους Καταλανούς.

Αυτό που προβληματίζει περισσότερο τον Τσάβι και τους φίλους της Μπαρτσελόνα, όμως, δεν είναι η διαφορά στη βαθμολογία, αλλά η εικόνα που βγάζει η καταλανική ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί όπου απογοητεύει και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Αμυντικά δεχόμενη πολλά γκολ στα τελευταία ματς και επιθετικά καθώς είναι αναποτελεσματική.

Στα τελευταία τρία παιχνίδια η Μπαρτσελόνα δέχθηκε συνολικά 8 γκολ, ενώ στα 12 ματς που προηγήθηκαν είχε δεχθεί μόλις 9. Ένα στοιχείο που αποδεικνύει την κακή αμυντική λειτουργία των Μπλαουγκράνα, οι οποίοι στη La Liga έχουν δεχθεί συνολικά 19 γκολ (31-19).

Η πιο αναποτελεσματική

Στην επίθεση η ομάδα του Τσάβι δημιουργεί μεν ευκαιρίες, αλλά δεν τις τελειώνει και αυτό της έχει κοστίσει ακριβά. Η Μπαρτσελόνα μάλιστα έχει χάσει τις περισσότερες ευκαιρίες στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (La Liga, Premier League, Bundesliga, Ligue 1 και Serie A), τόσο στο πρώτο ημίχρονο (23) όσο και σε ολόκληρο το 90άλεπτο (41).

Ένα πρόβλημα το οποίο γνωρίζει ο Τσάβι, ο οποίος μετά το ματς με την Βαλένθια τόνισε ότι η Μπαρτσελόνα είναι μια από τις χειρότερες ομάδες στην Ευρώπη σε αποτελεσματικότητα. «Είχαμε το παιχνίδι υπό έλεγχο, έπρεπε να κάνουμε το 0-2 και να τελειώσουμε το ματς, δεν το κάναμε και αυτό είναι που μας λείπει αυτή τη σεζόν. Πρέπει να είμαστε μια από τις χειρότερες ομάδες στην Ευρώπη σε αποτελεσματικότητα. Μας συνέβη στη Μαγιόρκα και στη Γρανάδα. Μπορέσαμε να κερδίσουμε την Ατλέτικο Μαδρίτης, αν και λίγο έλειψε να μας ισοφαρίσουν. Με τη Χιρόνα θα μπορούσαμε να είχαμε κάνε το σκορ 2-1 και 3-3. Δεν είμαστε καλοί από άποψη αποτελεσματικότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τσάβι.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024