Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024
weather-icon 21o
Δ. Όχθη/Ιερουσαλήμ: Καθ' οδόν προς την απελευθέρωση οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι

Δ. Όχθη/Ιερουσαλήμ: Καθ’ οδόν προς την απελευθέρωση οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι

Οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι βρίσκονται στο λεωφορείο αυτή τη στιγμή και μεταφέρονται στην Ραμάλα για να πάνε από εκεί στα σπίτια τους. Οι κρατούμενοι από την Ιερουσαλήμ απελευθερώθηκαν στην πόλη τους.

Οικογένεια, φίλοι Παλαιστινίων κρατουμένων εξακολουθούν να περιμένουν μετά από απροσδόκητη καθυστέρηση στην απελευθέρωση τους. Αγωνία αν αύριο θα αρχίσει εκ νέου ο πόλεμος και οι αιματηροί βομβαρδισμοί.

Αυτή τη στιγμή ανταποκριτές του Al Jazeera περιμένουν στην Δυτική Όχθη με πολλούς συγγενείς και φίλους των κρατουμένων.

Σε αναμονή για την απελευθέρωση των κρατουμένων, καθυστερούν για να μην «στηθεί γιορτή»

Φαίνεται ότι υπήρξε κάποια καθυστέρηση λόγω των αντιπαραθέσεων μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας και ορισμένων Παλαιστινίων στη Βεϊτούνια, όπου βρίσκεται η φυλακή Ofer.

Οι επιθέσεις στην Μπεϊτούνα και άλλα μέρη

Τυπικά η συμφωνία εκεχειρίας δεν καλύπτει τις περιοχές της Δυτικής Όχθης όπου εξακολοθούν να σημαιώνονται επιθέσεις, έστω μικρότερης κλίμακας, όπως συνέβη με την δολοφονία των δύο παιδιών.

Η Χόντα Αμπντέλ Χαμίντ του Al Jazeera δήλωσε σχετικά: «Αυτό που γνωρίζουμε λοιπόν σε αυτή τη φάση είναι ότι ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός έχει φτάσει στη φυλακή και ότι όλοι όσοι πρόκειται να αποφυλακιστούν βρίσκονται εκεί για αρκετές ώρες. Οι κρατούμενοι που πρόκειται να αποφυλακιστούν μάλλον περνούσαν από μια πρακτική, την οποία μας είπαν κάποιοι από τους αποφυλακισμένους, που είναι βασικά ένα είδος συνέντευξης με αξιωματικούς των πληροφοριών, αξιωματικούς του στρατού, μέσα στη φυλακή».

Τι είδους συνέντευξη, debriefing, περνούν οι κρατούμενοι πριν αποφυλακιστούν

Η Αμπντέλ Χαμίντ επεξηγεί την διαδικασία: «Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, οι κρατούμενοι δέχονται κατευθυντήριες γραμμές ή απειλές, όπως τις αποκαλούν οι Παλαιστίνιοι, να μην μιλούν στα μέσα ενημέρωσης, να μην γιορτάζουν την ελευθερία τους, να μην δημοσιεύουν τίποτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υποτίθεται ότι τους έχουν δοθεί αυστηρές προειδοποιήσεις ότι θα μπορούσαν να τεθούν ξανά υπό κράτηση εάν συμβεί κάτι από αυτά».

Sports in

Οι …αμέτρητες (ποδοσφαιρικές) ζωές του Φατίχ Τερίμ (vids)

H τύχη βοηθά όσους την κυνηγούν και κυρίως στον αθλητισμό ισχύει το ρητό που λέει ότι χρειάζεται κάποιος να έχει και …άστρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024