Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Όμπι-Μάρτιν: Το 15χρονο wonderkid της Άρσεναλ που «τρελαίνει» κόσμο (vids+pics)

Όμπι-Μάρτιν: Το 15χρονο wonderkid της Άρσεναλ που «τρελαίνει» κόσμο (vids+pics)

Τα 10 γκολ στο παιχνίδι με την Κ16 της Λίβερπουλ, η σύγκριση με τον Βίκτορ Όσιμεν και η μάχη Αγγλίας, Δανίας, Νιγηρίας για την… αρπαγή του!

Το όνομά του κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και είναι talk of the town στην ποδοσφαιρική πιάτσα. Ο λόγος για το wonderkid της Αρσεναλ, Τσίντο Όμπι-Μάρτιν.

O 15χρονος επιθετικός των Κανονιέρηδων, ο οποίος μάλιστα σε λίγες ημέρες έχει γενέθλια (29/11/2007), έβαλε 10 γκολ στη νίκη της Κ16 της Αρσεναλ επί της αντίστοιχης ομάδας της Λίβερπουλ με 13-4 και αμέσως έγινε viral σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Οι μηχανές αναζήτησης πήραν… φωτιά και όλοι άρχισαν να ψάχνουν ποιος είναι ο μικρός, αλλά «θαυματουργός» όπως αποδεικνύεται, Τσίντο Όμπι-Μάρτιν.

Τα αποτελέσματα ήταν πολλά, ειδικά από βρετανικές ιστοσελίδες, οι οποίες χαρακτηρίζουν τον 15χρονο επιθετικό της Αρσεναλ ως ένα από τα μεγαλύτερα πρότζετ της φημισμένης ακαδημίας του αγγλικού συλλόγου, αλλά και ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκοσμίου ποδόσφαιρου.

Στον δρόμο των Σάκα και Ρόου

Τα τελευταία χρόνια η διοίκηση της Αρσεναλ δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στην ακαδημία του συλλόγου, από όπου έχουν αναδειχθεί μεταξύ άλλων οι Μπουκαγιό Σάκα και Σμιθ Ρόου. Ο πρώτος έχει εξελιχθεί σε σούπερ σταρ των Κανονιέρηδων, ενώ ο δεύτερος είναι ένα από τα βασικά στελέχη της Αρσεναλ και προσφέρει πολύτιμες λύσεις στον Μίκελ Αρτέτα.

Σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών παίζει ο Περ Μερτεζάκερ, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της επαγγελματικής του καριέρας παρέμεινε στην οικογένεια των Λονδρέζων και πλέον είναι διευθυντής στην ακαδημία της βρετανικής ομάδας. Ένα από τα πρότζετ που «τρέχει» μαζί με τους συνεργάτες του είναι αυτό του Τσίντο Όμπι-Μάρτιν.

Ένας ποδοσφαιριστής, τον οποίο πιστεύουν πολύ στην Αρσεναλ, καθώς θεωρούν ότι έχει όλα τα φόντα για να κάνει σπουδαία καριέρα και να μεγαλουργήσει στο κορυφαίο επίπεδο, όπως ο Μπουκαγιό Σάκα. O Περ Μερτεζάκερ, σε συνεργασία με τους προπονητές των Κ16, Κ18, Κ19, Κ21, αλλά και τους αντίστοιχους της Β’ και της πρώτης ομάδας, έχει δημιουργήσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, για τη σωστή ανάπτυξη και εξέλιξη του 15χρονου φορ.

Αυτή την εβδομάδα ο Τσίντο Όμπι-Μάρτιν αγωνίστηκε με την Κ16 της λονδρέζικης ομάδας, με τον νεαρό άσο να σκοράρει τα 10 από τα 13 γκολ της Αρσεναλ απέναντι στη Λίβερπουλ. Πρόσφατα, όμως, είχε κάνει το ντεμπούτο του με την Κ21 του βρετανικού συλλόγου, αλλά και με την Κ19, ενώ πριν από λίγο διάστημα είχε σκοράρει χατ-τρικ με την Κ18 απέναντι στην Σαουθάμπτον. Νωρίτερα μέσα στη σεζόν είχε κάνει μάλιστα και προπόνηση με την πρώτη ομάδα, υπό τις οδηγίες του Μικέλ Αρτέτα, με τον 15χρονο επιθετικό να ακολουθεί το πρόγραμμα του Ισπανού κόουτς των Κανονιέρηδων και να μαζεύει πολύτιμες εμπειρίες.

Ο Οσιμεν και η αποθέωση από τον Ιαν Ράιτ

Οσοι τον έχουν παρακολουθήσει να αγωνίζεται τον παρομοιάζουν με τον Νιγηριανό σέντερ φορ της Νάπολι, Βίκτορ Οσιμεν. Το «κανόνι» των Παρτενοπέι, του οποίου η «μετοχή» στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αγγίζει πλέον τα 120 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως και ο Βίκτορ Οσιμεν, ο Τσίντο Όμπι-Μάρτιν είναι ψηλός, δυνατός, γρήγορος και είναι «κίνδυνος – θάνατος» μέσα στην αντίπαλη περιοχή: Το απέδειξε περίτρανα και στο χθεσινό παιχνίδι με την Κ16 της Λίβερπουλ, όπου σκόραρε 10 γκολ. Στο επιβλητικό του σουλούπι, αναφέρθηκε και ο θρύλος της Αρσεναλ, Ιαν Ράιτ, ο οποίος τόνισε ότι ο νεαρός άσος είναι πάρα πολύ γρήγορος για το ύψος του και κάνει τη διαφορά μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Μάχη τριών χωρών για τον Τσίντο Όμπι-Μάρτιν

Ο υψηλόσωμος επιθετικός έχει γεννηθεί στην πόλη Γκλοστρούπ της Δανίας, αλλά έχει ρίζες από τη Νιγηρία, με την ομοσπονδία της Αγγλίας, ωστόσο, να έχει ξεκινήσει ήδη όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για να αγωνιστεί στη δική της ανδρική εθνική ομάδα.

Μέχρι τώρα ο Τσίντο Όμπι-Μάρτιν έχει αγωνιστεί στην Κ16 και στην Κ17 της Δανίας, με τις οποίες έχει σημειώσει 3 γκολ (σε 6 συμμετοχές) και 7 γκολ (σε 5 συμμετοχές) αντίστοιχα, αλλά έχει παίξει επίσης στην Κ16 της Αγγλίας (2 συμμετοχές, χωρίς γκολ).

Οι Βρετανοί προσπαθούν να τον «κλέψουν» από την Δανία, ενώ στο κόλπο έχει μπει το τελευταίο διάστημα και η Νιγηρία, από την οποία κατάγεται ο 15χρονος σέντερ φορ.

Πολύ μεγάλες ικανότητες

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα wonderkid, με πολύ μεγάλες δυνατότητες και εξαιρετικά στοιχεία παιχνιδιού, που μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα στο ποδόσφαιρο. Οι Κανονιέρηδες τον πιστεύουν πολύ, αλλα όλα θα εξαρτηθούν από την υπομονή και την επιμονή που καλείται να δείξει για να καταφέρει να βρεθεί στο κορυφαίο επίπεδο.

Sports in

Oλυμπιακός: Γητευτής ονείρων

Ο Ολυμπιακός του σήμερα είναι ικανός για τα πάντα. Οι δε ποδοσφαιριστές του αποφασισμένοι στον απόλυτο βαθμό, να τα δώσουν όλα. Γιατί πολύ απλά, θέλουν τα να νιώσουν όλα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024