Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ζωή του Έλον Μασκ γίνεται ταινία με σκηνοθέτη τον Αρονόφσκι

Η ζωή του Έλον Μασκ γίνεται ταινία με σκηνοθέτη τον Αρονόφσκι

Μετά το βιβλίο έρχεται και η ταινία με τη ζωή του Έλον Μασκ.

Η «πολεμική» περίοδος για τα δικαιώματα της βιογραφίας του Έλον Μασκ έληξε με νικητή την ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής Α24. Η ταινία του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη, βρίσκεται στα σκαριά με την σκηνοθετική υπογραφή του Ντάρεν Αρονόφσκι.

Πηγές ανέφεραν ότι η A24 κέρδισε τον πόλεμο προσφορών για τα δικαιώματα του βιβλίου του Γουόλτερ Άιζακσον για τον Μασκ, ιδρυτή της SpaceX και πρώην προεδρεύοντα της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, ο οποίος απέκτησε το Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων ευρώ τον Οκτώβριο του 2022.

Η ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι θα είναι βασισμένη στη βιογραφία του Γουόλτερ Άιζακσον για τον Έλον Μασκ.

Η βιογραφία του Γουόλτερ Άιζακσον για τον Έλον Μασκ.

Το NBC News ανακοίνωσε ότι κορυφαία κινηματογραφικά στούντιο και παραγωγοί διεκδίκησαν τα δικαιώματα της βιογραφίας του Έλον Μασκ. Ο Ντάρεν Αρονόφσκι θα σκηνοθετήσει την ταινία και θα είναι παραγωγός μέσω της Protozoa Pictures, σύμφωνα με πληροφορίες από το Variety.

Ο Έλον Μασκ εξήρε την επιλογή του σκηνοθέτη με ανάρτηση του στο X: «Ευχαριστημένος που ο Ντάρεν θα σκηνοθετήσει την ταινία. Είναι ένας από τους καλύτερους».

Γουόλτερ Άιζακσον, ο διασημότερος βιογράφος

Ο Άιζακσον είναι πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του CNN και συγγραφέας μιας σειράς βιογραφιών, μεταξύ των οποίων του Χένρι Κίσινγκερ, του Φραγκλίνου και του Αϊνστάιν. Η βιογραφία για τον Στιβ Τζομπς έγινε μπεστ σέλερ και μεταφέρθηκε το 2015 στη μεγάλη οθόνη, με πρωταγωνιστές τους Μάικλ Φασμπέντερ και την Κέιτ Γουίνσλετ, σε σενάριο Άαρον Σόρκιν και σκηνοθεσία του Ντάνι Μπόιλ.

Στην ταινία «Η Φάλαινα», δια χειρός Αρονόφσκι, ο πρωταγωνιστής Μπρένταν Φρέιζερ κέρδισε το Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου, ενώ ο Αρονόφσκι ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας για τον «Μαύρο Κύκνο», με την Νάταλι Πόρτμαν να κερδίζει το βραβείο α’ γυναικείου ρόλου.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Έλον Μασκ έγινε για πρώτη φορά γνωστός όταν ίδρυσε την SpaceX, μια εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας, το 2002. Είναι ο γενικός Διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικού σχεδιασμού της εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων και ενεργειακών συστημάτων Tesla, Inc. (πρώην Tesla Motors), και πρόεδρος της εταιρείας φωτοβολταϊκών συστημάτων SolarCity. Είναι επίσης ιδρυτής της εταιρείας Neuralink, που διερευνά τη συμβίωση ανθρώπου-τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και της εταιρείας συστημάτων διάνοιξης σηράγγων The Boring Company, ενώ ξεκίνησε την επιχειρηματική του καριέρα ως συνιδρυτής των εταιριών Zip2 και PayPal.

To 2022, ο Μασκ πήρε την αμφιλεγόμενη απόφαση να αγοράσει το Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετονομάζοντάς το σε X. Από τότε που ανέλαβε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ο Mασκ έχει προβεί σε διάφορες αλλαγές που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, όπως η απόλυση μεγάλου αριθμού εργαζομένων της εταιρείας, η χρέωση των χρηστών για την επαλήθευση και η αφαίρεση των τίτλων από τους συνδέσμους που μοιράζονται στον ιστότοπο. Αυτή τη στιγμή είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με το Bloomberg και το Forbes να εκτιμούν ότι η καθαρή του αξία ξεπερνά τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Οκτώβριο.

Μέσα από την επίσημη βιογραφία, γίνονται αναφορές για την προσωπική ζωή του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, τις επιχειρηματικές του επιλογές, τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα του, τα δύσκολα παιδικά χρόνια, αλλά και η εμπλοκή του στον πόλεμο στην Ουκρανία κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τον βιογράφο του Γουόλτερ Άιζακσον, υπέστη «ψυχικά βασανιστήρια» από τον πατέρα του Έρολ, από τον οποίο έχει αποξενωθεί.

Τα παιδικά χρόνια του Μασκ

Ο Έλον Μασκ γεννήθηκε στις 28 Ιουνίου 1971 στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής. Τα πρώτα 8 χρόνια της ζωής του, ζούσε με την μαμά του, Μάγιε – διαιτολόγο και μοντέλο από τον Καναδά – και τον πατέρα του Έρολ, Νοτιοαφρικανό μηχανικό – καθώς και τα δύο αδέρφια του, τον Κίμπαλ και την Τόσκα.

Αναφερόμενος σε παλαιότερη συνέντευξη στους γονείς του και την απουσία τους για μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας, είπε ότι μεγάλωσε με υπηρέτρια. «Υπήρχε μια υπηρέτρια για να βεβαιώνεται πως δεν έσπαγα τίποτα» ανέφερε σε συνέντευξή του στο Rolling Stone το 2017. «Δεν ήταν εκεί για να με επιβλέπει. Έφτιαχνα εκρηκτικά και διάβαζα βιβλία, έφτιαχνα πυραύλους και έκανα πράγματα που θα μπορούσαν να με σκοτώσουν. Είμαι σοκαρισμένος που έχω όλα τα δάχτυλά μου».

Ως μικρό παιδί, οι γιατροί του αφαίρεσαν τις αδενοειδείς εκβλαστήσεις – τον λεμφικό ιστό που βρίσκεται πίσω από την ρινική κοιλότητα – επειδή νόμιζαν ότι ήταν κωφός. Ωστόσο, η μητέρα του αργότερα συνειδητοποίησε πως μπορούσε να ακούσει και πως ήταν απλώς «σε έναν άλλον κόσμο».

Ο Έλον Μασκ μαζί με τη μητέρα του / Πηγή: Instagram: Elon Musk

«Μια γυναίκα κάνει ένα σχέδιο»

«A Woman Makes a Plan» (Μία γυναίκα κάνει ένα σχέδιο) είναι ο τίτλος του βιβλίου της Μάγιε Μασκ που κυκλοφόρησε 31 Δεκεμβρίου το 2019. Πρόκειται για τη μητέρα του Έλον, η οποία μέσα από το βιβλίο εστίασε στη ζωή της ως μητέρα σε μονογονεϊκή οικογένεια προτού οι επιχειρήσεις του γιου της αρχίσουν να αποφέρουν τεράστια κέρδη.

«Μια γυναίκα κάνει ένα σχέδιο»

«Δεν ήταν πάντα η ζωή των Μασκ έτσι όπως τη βλέπετε τώρα. Το βιβλίο περιγράφει πώς είναι να μεγαλώνεις παιδιά μόνη και για τις οικονομικές δυσκολίες που πέρασαν», είπε πηγή από το κοντινό τους περιβάλλον στο Page Six και προσθέτει: «Η Μέι Μασκ αναφέρεται επίσης στη ζωή της, τον γάμο της και τη βιομηχανία της μόδας. Είχε αποκλειστεί από τους μάνατζερ και δεν μπορούσε να εργαστεί για χρόνια. Τώρα κάνει παγκόσμια επιτυχία και τονίζει ότι ζει τα καλύτερα χρόνια της ζωής της».

Μεταξύ άλλων, η μητέρα του δισεκατομμυριούχου μηχανικού, εφευρέτη, επενδυτή και επιχειρηματία, που βάζει όλο και πιο ξεχωριστούς στόχους στο μυαλό του, στο βιβλίο της αποκαλύπτει τη μάχη της για επιβίωση σε συνθήκες φτώχειας και τα θέματα βάρους που αντιμετώπιζε ως μοντέλο μεγάλων μεγεθών.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024