Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στη Γάζα: Νεκρός από βομβαρδισμό εργαζόμενος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Πόλεμος στη Γάζα: Νεκρός από βομβαρδισμό εργαζόμενος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Ο Μοχάμεντ αλ Άχελ σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε ο καταυλισμός, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το ακίνητο όπου βρισκόταν το σπίτι του.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières, MSF) ανακοίνωσε τον θάνατο εργαζομένου της στη Λωρίδα της Γάζας, μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του, εξαιτίας βομβαρδισμού του Ισραήλ στον καταυλισμό προσφύγων Ας Σάτι προχθές Δευτέρα 6η Νοεμβρίου.

Ο Μοχάμεντ αλ Άχελ, τεχνικός εργαστηρίου, ο οποίος εργαζόταν για την MSF για πάνω από δυο χρόνια, σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε ο καταυλισμός με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το ακίνητο όπου βρισκόταν το σπίτι του. Δεκάδες ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο πλήγμα αυτό, υπογράμμισαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μέσω του X (πρώην Twitter).

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στη Γάζα είναι ανίσχυρο με δεδομένη την καταστροφική κατάσταση

«Σήμερα, θρηνούμε για την απώλεια ενός από τα μέλη της ομάδας μας στη Γάζα, του Μοχάμεντ Αλ Άχελ, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με πολλά μέλη της οικογένειάς του στις 6 Νοεμβρίου. Είναι σαφές ότι κανένα μέρος στη Γάζα δεν είναι ασφαλές από τους βάναυσους και αδιάκριτους βομβαρδισμούς. Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 4.000 παιδιά, έχουν ήδη σκοτωθεί στη Γάζα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Και προσθέτουν ότι «οι επανειλημμένες εκκλήσεις μας να κηρυχθεί άμεσα κατάπαυση του πυρός» ήταν μάταιες, καθώς οι ενδιαφερόμενοι «κωφεύουν», όμως «επαναλαμβάνουμε ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να επιτραπεί η άφιξη επαρκών ποσοτήτων ανθρωπιστικής βοήθειας» στον παλαιστινιακό θύλακα.

Παράλληλα, η ΜΚΟ εκφράζει την ανησυχία της για όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία της Γάζας.

«Σε αυτήν την τραγική στιγμή, συνεχίζουμε να ανησυχούμε σοβαρά για όλους τους συναδέλφους μας στη Γάζα, πολλοί από τους οποίους εξακολουθούν να εργάζονται σε νοσοκομεία σε όλη τη Λωρίδα. Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας για άμεση και άνευ όρων κατάπαυση του πυρός», τονίζουν στο Χ.

192 υγειονομικοί νεκροί από την έναρξη του πολέμου

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες (7/11) στο Παρίσι, στην έδρα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, η διευθύντριά τους Κλερ Μαγκόν υπογράμμισε πως το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι ανίσχυρο με δεδομένη την καταστροφική κατάσταση, ο πληθυσμός υποφέρει και «μπροστά σε αυτή την εκατόμβη, η κατάπαυση του πυρός έχει μετατραπεί σε κρίσιμη επείγουσα ανάγκη».

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) των Ηνωμένων Εθνών, επικαλούμενο αριθμούς του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, αναφέρει πως έχουν χάσει τη ζωή τους 192 μέλη του υγειονομικού προσωπικού αφότου ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ/Χαμάς την 7η Οκτωβρίου. Εξ αυτών, τουλάχιστον 16 σκοτώθηκαν ενώ ασκούσαν τα καθήκοντά τους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024