Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Υόρκη: Κατέληξε το βρέφος που είχε κακοποιηθεί βάναυσα από τους γονείς του

Νέα Υόρκη: Κατέληξε το βρέφος που είχε κακοποιηθεί βάναυσα από τους γονείς του

Η μικρή Έλα και ο αδελφός της ήταν σε ανάδοχη οικογένεια λόγω διαπιστωμένης κακοποίησης αλλά είχαν επιστρέψει σπίτι μετά την αθώωση των γονιών τους.

Η μικρή Έλα Βιτάλις από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, η κακοποίηση της οποίας είχε διαπιστωθεί από την πρόνοια αλλά στο δικαστήριο οι γονείς της αθωώθηκαν, δυστυχώς απεβίωσε.

Η δικαστική απόφαση από δικαστήριο του Μπρούκλιν που αθώωσε τους κακοποιητικούς γονείς είχε προκαλέσει οργή παγκοσμίως. Σύμφωνα με αυτήν, το ενός έτους μωρό αποφασίστηκε να επιστρέψει στους γονείς του παρά το γεγονός ότι την κακοποίηση είχαν επιβεβαιώσει οι υπηρεσίες της πρόνοιας.

 Λόγω της εγκεφαλικής αιμορραγίας την οποία είχε υποστεί, η Έλα είχε τεθεί σε μηχανική υποστήριξη, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη

Η μητέρα της ισχυρίστηκε ότι η Έλα άρχισε να πνίγεται καθώς την τάιζε ο πατέρας της και απέδωσε τους τραυματισμούς στο ότι ήπιε πολύ γάλα. Λόγω της εγκεφαλικής αιμορραγίας την οποία είχε υποστεί, η μικρή τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη αλλά κατέληξε στις 20 Σεπτεμβρίου, αναφέρουν οι Times.

«Η ασφάλεια και η ευημερία των παιδιών της Νέας Υόρκης είναι η πρώτη μας προτεραιότητα», είπε εκπρόσωπος της Διοίκησης Υπηρεσιών για τα Παιδιά (ACS) στο People. «Διερευνούμε αυτή την τραγωδία μαζί με την αστυνομία της Νέας Υόρκης» πρόσθεσε.

Η Έλα και ο δίχρονος αδελφός της είχαν ανατεθεί σε ανάδοχη οικογένεια

Στις 9 Σεπτεμβρίου του 2022, και ενώ τα δύο παιδιά βρίσκονταν με την ανάδοχη οικογένειά τους, η Έλα εισήχθη στο νοσοκομείο με τραύμα στη γλώσσα. Το τραύμα αυτό δεν της επέτρεπε να φάει για έξι μέρες.

Ο πατέρας του κοριτσιού που το είχε επισκεφθεί και έμεινε μόνο μαζί του για λίγο, ισχυρίστηκε ότι η ίδια έξυσε τη γλώσσα της. Οι γιατροί όμως διαφώνησαν καθώς διαπίστωσαν ότι αυτό το τραύμα θα μπορούσε να γίνει μόνο με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου.

Να σημειωθεί ότι οι γονείς φέρονται να μην παρουσίασαν τα παιδιά σε τουλάχιστον πέντε ραντεβού παρακολούθησης με ειδικούς.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024