Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέα Φιλαδέλφεια: Βρέθηκαν κρυμμένα «πολεμοφόδια» έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ - «Δείχνουν» ραντεβού των χούλιγκαν

Νέα Φιλαδέλφεια: Βρέθηκαν κρυμμένα «πολεμοφόδια» έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ – «Δείχνουν» ραντεβού των χούλιγκαν

Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι στη Νέα Φιλαδέλφεια είχε κλειστεί «ραντεβού» μεταξύ των χούλιγκαν που κατέληξε στον θάνατο

Όσο προχωρούν οι έρευνες για τα τραγικά γεγονότα της περασμένης Δευτέρας έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, που οδήγησαν στο θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, και νέα ευρήματα έρχονται να προστεθούν στη λίστα των Αρχών και να ενισχύσουν το σενάριο ότι όσα συνέβησαν δεν ήταν μια απρόκλητη επίθεση Κροατών και Ελλήνων χούλιγκαν, αλλά ένα οργανωμένο ραντεβού οπαδικών στρατών.

Σήμερα, μία εβδομάδα μετά τα τραγικά γεγονότα που μετέτρεψαν μια ολόκληρη γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας σε «πεδίο πολέμου» οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν διάφορα «πολεμοφόδια» που είχαν κρύψει οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ πέριξ του γηπέδου.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί που ερεύνησαν τον χώρο έπειτα από πληροφόρηση που είχαν, εντόπισαν ρόπαλα και πέτρες, που όπως εκτιμούν δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν οι «κιτρινόμαυροι» χούλιγκαν που περίμεναν τους «αντιπάλους» τους το βράδυ της Δευτέρας.

«Υπήρξε πληροφόρηση ότι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν ενημερωθεί για την τυχόν άφιξη των οπαδών από την Κροατία και για τον λόγο αυτό με την πρόφαση της διανομής εισιτηρίων υπήρξε κάλεσμα να συγκεντρωθούν εξωτερικά του γηπέδου διεξαγωγής του αγώνα» αναφέρεται σε εμπιστευτικό έγγραφο της αρμόδιας υποδιεύθυνσης της Αστυνομίας για την αντιμετώπιση αθλητικής βίας.

Κομμάτι του παζλ για τα καταδικαστέα γεγονότα της μαύρης Δευτέρας είναι και τα μηνύματα που αντάλλαξαν χούλιγκαν της ΑΕΚ με αυτούς της Ντιναμό πριν και μετά τα επεισόδια, που δείχνουν ότι υπήρξε συνεννόηση και για νέο ραντεβού.

Στο πλαίσιο αυτό αστυνομικοί ερευνούν την περίπτωση τα πολεμοφόδια που βρέθηκαν να τα έκρυψαν οπαδοί της ΑΕΚ, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν σε επόμενο ραντεβού τους.

Για προσχεδιασμένο ραντεβού πάντως αρχίζουν να κάνουν λόγο πλέον και ξένα μέσα ενημέρωσης εστιάζοντας και στον προβληματισμό και την ανησυχία της UEFA ενόψει του τελικού του Conference League της σεζόν 2023 – 2024 που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Ένωσης.

Το βίντεο που προκαλεί ερωτήματα

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, από λογαριασμό που αναρτά υλικό από εκδρομές οργανωμένων οπαδών και επιθέσεις χούλιγκαν, φαίνονται καρέ – καρέ όσα εκτιλύχθηκαν την περασμένη Δευτέρα στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου της ΑΕΚ.

Στα πλάνα φαίνονται οι κινήσεις των οπαδών της ΑΕΚ που βρίσκονταν εκείνη την ώρα έξω από το γήπεδο και οι οποίοι προετοιμάζονται για την έλευση των Κροατών και Ελλήνων χούλιγκαν, με το σκηνικό να μοιάζει με προσυμφωνημένο ραντεβού «θανάτου», μέσα στον αστικό ιστό της Νέας Φιλαδέλφειας βάζοντας σε κίνδυνο ζωές αθώων πολιτών και περιουσίες.

Οι κάμερες καταγράφουν τους οπαδούς της ΑΕΚ να περιμένουν τους «αντιπάλους» τους, κρατώντας αντικείμενα στα χέρια (ρόπαλα ή καδρόνια), ενώ μερικοί από αυτούς φορούν κράνη.

Παράλληλα, στην πορεία του βίντεο, λίγες στιγμές πριν εμφανιστούν οι Κροάτες και Έλληνες χούλιγκαν γίνεται και ρίψη μολότοφ.

Αμέριμνοι πολίτες ή προκαθορισμένο ραντεβού

Το σκηνικό που αποτυπώνεται στο βίντεο δείχνει ξεκάθαρα ότι οι αλλοδαποί και ημεδαποί χούλιγκαν δεν βρήκαν αμέριμνους και ανυπεράσπιστους πολίτες έξω από την «Αγία Σοφία», αλλά άτομα που γνώριζαν το συγκεκριμένο ραντεβού και ήταν προετοιμασμένοι.

Στη συνέχεια, το βίντεο καταγράφει την άφιξη των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και του Παναθηναϊκού, οι οποίοι είναι οπλισμένοι με φωτοβολίδες, ρόπαλα και μαχαίρια. Εκείνοι είναι που θα προκαλέσουν το θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος μέσα σε λίγα λεπτά θα χάσει τη ζωή του.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024