Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καναδάς: 2 νεκροί και 2 αγνοούμενοι μετά τις πλημμύρες στη Νέα Σκωτία

Καναδάς: 2 νεκροί και 2 αγνοούμενοι μετά τις πλημμύρες στη Νέα Σκωτία

Από την καταιγίδα που ξέσπασε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, ορισμένες περιοχές της Νέας Σκωτίας δέχτηκαν τόση βροχή όση πέφτει συνήθως σε διάστημα τριών μηνών.

Νεκροί εντοπίστηκαν δύο από τους τέσσερις αγνοούμενους στη Νέα Σκωτία, μετά τις πλημμύρες που σάρωσαν το Σάββατο περιοχές της καναδικής επαρχίας (φωτογραφία, επάνω, Darren Calabrese/The Canadian Press/AP).

«Χάθηκαν στις πλημμύρες»

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι βρέθηκε νεκρός 52χρονος αγνοούμενος, του οποίου το αυτοκίνητο είχε εντοπιστεί πλημμυρισμένο, ενώ το δεύτερο θύμα δεν έχει ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής.

«Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στις οικογένειες και τους οικείους των δύο ανθρώπων που χάθηκαν στις πλημμύρες», είπε ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Νέας Σκωτίας, Τιμ Χιούστον, διευκρινίζοντας ότι ο δεύτερος νεκρός είναι ένας εκ των τεσσάρων αγνοουμένων που αναζητούσαν οι αρχές στην περιοχή του Χάλιφαξ.

Λόγω της καταιγίδας που ξεκίνησε την Παρασκευή, ορισμένες περιοχές δέχθηκαν τόση βροχή όση πέφτει συνήθως σε διάστημα τριών μηνών, ανέφεραν οι μετεωρολόγοι.

Οι ορμητικοί χείμαρροι που σχηματίστηκαν πλημμύρισαν δρόμους και κτίρια, κατέστρεψαν γέφυρες και μια σιδηροδρομική γραμμή στο Χάλιφαξ, το τέταρτο μεγαλύτερο λιμάνι του Καναδά.

Επλήγησαν υποδομές

Ο καναδικός οργανισμός σιδηροδρόμων (CN) έχει αποκαταστήσει μεγάλο μέρος των υποδομών που επλήγησαν, αλλά ορισμένες εργασίες θα καθυστερήσουν έως ότου υποχωρήσει η στάθμη των υδάτων σε ορισμένα σημεία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του CN Σκοτ Μπράουν.

Ο οργανισμός λιμένα Χάλιφαξ καταβάλλει προσπάθειες για τη διαχείριση των αποθηκευμένων φορτίων.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας Λέιν Φέργκιουσον είπε ότι το 60% των φορτίων διακινούνται σιδηροδρομικώς από το λιμάνι του Χάλιφαξ, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων που κατασκευάζονται στην Ευρώπη ή στη νοτιοανατολική Ασία και προορίζονται για μεγάλα αστικά κέντρα στον ανατολικό Καναδά και στις μεσοδυτικές αμερικανικές πολιτείες.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024