Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Αστυνομικός ξυλοκόπησε τρανς άνδρα στο Λος Άντζελες

ΗΠΑ: Αστυνομικός ξυλοκόπησε τρανς άνδρα στο Λος Άντζελες

Ο διεμφυλικός άνδρας έντρομος καλούσε σε βοήθεια και φώναζε «θα με σκοτώσεις» στον αστυνομικό.

Ένα σοκαριστικό βίντεο έφεραν στη δημοσιότητα οι LATimes που δείχνει έναν τρανσέξουαλ άνδρα να χτυπιέται και να πέφτει στο έδαφος από έναν βοηθό σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες νωρίτερα φέτος, αφού πρώτα ύψωσε στον αστυνομικό το μεσαίο δάχτυλο.

Ο Έμετ Μπροκ, ο οποίος είναι τρανσέξουαλ, δήλωσε ότι ο καυγάς ξεκίνησε όταν πέρασε μπροστά από τον βοηθό, ο οποίος διαπληκτιζόταν έντονα με μια γυναίκα. Τότε τπυθ ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο.

Δευτερόλεπτα αργότερα, είπε ο Μπροκ, παρατήρησε ότι τον ακολουθούσε ένα περιπολικό του σερίφη.

Ο άνδρας είπε ότι κάλεσε την αστυνομία, αλλά του απάντησαν πως δεν μπορούν αν κάνουν κάτι από τη στιγμή που δεν του έκαναν σήμα.

Τελικά ο Μπροκ σταμάτησε σε ένα κατάστημα της αλυσίδας, όπου οι κάμερες παρακολούθησης κατέγραψαν τον καυγά της 10ης Φεβρουαρίου.

Το σοκαριστικό βίντεο

Στο βίντεο, φαίνεται ο Μπροκ βγαίνει από το αυτοκίνητό του και έρχεται αμέσως αντιμέτωπος με τον αστυνομικό.

«Έλα εδώ. Μόλις σου έκανα σήμα να σταματήσεις», λέει ο αστυνομικός στον 23χρονο. «Όχι, δεν μου έκανες», απαντά εκείνος καθώς βγαίνει από το όχημα. Ο Μπένζα αρπάζει αμέσως τον Μπροκ και τον ρίχνει στο έδαφος.

Ο 23χρονος δάσκαλος δήλωσε ότι ένιωσε αίμα μέσα στο στόμα του ενώ λίγο αργότερα ο αστυνομικός τον συνέλαβε για αντίσταση κατά της Αρχής και επίθεση σε αστυνομικό.

Ο Μπένζα έγραψε στην αναφορά του ότι θεώρησε ότι οι ενέργειές του ήταν δικαιολογημένες και ότι είδε τον Μπροκ να σηκώνει το δεξί του χέρι σε γροθιά, σαν να ήταν έτοιμος να του ρίξει γροθιά.

«Το βίντεο μιλάει από μόνο του. Ο Μπένζα κοπανούσε στο κεφάλι αυτό το νεαρό παιδί. Αφού βγήκε από το κρατητήριο και πήγε να εξεταστεί, διαγνώστηκε με διάσειση. Αυτός ο τύπος διέπραξε πλήθος αδικημάτων εις βάρος του πελάτη μου και μέχρι στιγμής δεν έχει τιμωρηθεί», δήλωσε ο δικηγόρος του άνδρα.

Η απάντηση του αστυνομικού τμήματος

Μάλιστα, ο δικηγόρος ισχυρίζεται ότι ο πελάτης του έγινε αντικείμενο χλευασμού και κοροϊδίας το τμήμα, ενώ οι αστυνομικοί το ζήτησαν να τους δείξει τα γεννητικά του όργανα για να «δουν σε ποια φυλακή θα τον βάλουν».

Το τμήμα του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό:

«Το τμήμα του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες λαμβάνει σοβαρά υπόψη όλα τα περιστατικά χρήσης βίας. Το Τμήμα ερευνά τις πληροφορίες και τους ισχυρισμούς που προέβαλε ο κ. Μπροκ και ο δικηγόρος του. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω αυτή τη στιγμή λόγω της εκκρεμούς δικαστικής διαδικασίας για το θέμα αυτό».

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024