ΝΑΤΟ: Η σταθερότητα στην Αν. Μεσόγειο ένα από τα θέματα συζήτησης Μακρόν – Ερντογάν
Οι πρόεδροι Γαλλίας και Τουρκίας συναντήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους της Λιθουανίας
Τα ζητήματα της σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο και στον Καύκασο ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Τουρκίας Μακρόν και Ερντογάν (φωτογραφία, επάνω, και βίντεο, κάτω, από το Twitter) κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν χθες Τρίτη στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στο Βίλνιους της Λιθουανίας.
Ενταξη Σουηδίας και Ουκρανίας
Οπως σημειώνεται στη σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελιζέ, οι δύο πρόεδροι αναφέρθηκαν επίσης στις προτεραιότητες της συνόδου κορυφής, μεταξύ των οποίων είναι η ολοκλήρωση της προσχώρησης της Σουηδίας και η προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στην Ατλαντική Συμμαχία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Turkish President Recep Tayyip Erdogan meets French counterpart Emmanuel Macron on the sidelines of NATO Summit in Vilnius, Lithuania https://t.co/98yaz1epXC pic.twitter.com/xr4jhN76PJ
— Anadolu English (@anadoluagency) July 11, 2023
Ο τούρκος πρόεδρος συναντήθηκε και με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τον οποίο ευχαρίστησε για το συγχαρητήριο μήνυμα που του έστειλε για την επανεκλογή του.
«Πιστεύω ότι τώρα είναι η ώρα των διαβουλεύσεων στο πλαίσιο της ενίσχυσης του στρατηγικού μηχανισμού. Θεωρώ ότι αυτή η σημερινή συνάντηση στο περιθώριο του ΝΑΤΟ είναι το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Οι προηγούμενες συναντήσεις μας ήταν μια προθέρμανση. Τώρα όμως ξεκινάμε μια νέα διαδικασία», είπε ο Ερντογάν στον αμερικανό πρόεδρο, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού.
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

















![Πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε η αντιπρόεδρος της Ζάμπιας – Ποια η κατάστασή της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/zambia2-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442