Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θάνατος 17χρονου στη Γαλλία: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο αστυνομικός - «Αστακός» η χώρα με 40.000 αστυνομικούς

Θάνατος 17χρονου στη Γαλλία: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο αστυνομικός – «Αστακός» η χώρα με 40.000 αστυνομικούς

Ο φόβος για νέες εντάσεις είναι διάχυτος σε όλη την χώρα

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 17χρονο Ναέλ κατά τη διάρκεια ελέγχου ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, στην περιοχή Ναντέρ της Γαλλίας.

Το τραγικό συμβάν σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους πολίτες, οι οποίοι ξέσπασαν προκαλώντας βίαια επεισόδια στα περίχωρα του Παρισιού. Η ένταση κορυφώθηκε με τους διαδηλωτές και τους αστυνομικούς να ανταλλάσσουν δακρυγόνα, πέτρες, κομμάτια πλακών από πεζοδρόμια.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε πως έγιναν συνολικά 150 συλλήψεις και χαρακτήρισε τα γεγονότα ως «επαχθή βία ενάντια στα σύμβολα της Δημοκρατίας».

«Δημαρχεία, σχολεία και αστυνομικά τμήματα πυρπολήθηκαν ή δέχθηκαν επίθεση», έγραψε ο Γάλλος υπουργός στον λογαριασμό του στο Twitter. «Ντροπή σε αυτούς που δεν απηύθυναν έκκληση για ηρεμία», πρόσθεσε.

Η χρήση του όπλου «δεν δικαιολογείται»

Ο εισαγγελέας της Ναντέρ ανακοίνωσε σήμερα ότι με βάση τα στοιχεία της έρευνας που διενέργησε, η χρήση του όπλου από τον αστυνομικό «δεν δικαιολογείται» και ότι θα του απαγγελθεί κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ανακοίνωσε επίσης ότι από την τοξικολογική έρευνα που πραγματοποιήθηκε δεν προέκυψε ότι ο 17χρονος οδηγός ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών, ούτε και ο συνοδηγός του, ενώ ένα τρίτο άτομο, το οποίο ήταν μέσα στο αυτοκίνητο και διέφυγε, αναζητείται.

40.000 αστυνομικοί σε όλη τη χώρα

Συνολικά 40.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα αναπτυχθούν απόψε στη Γαλλία, 5.000 από τους οποίους στο Παρίσι και τα προάστιά του, ενόψει του κινδύνου να εκδηλωθούν νέες ταραχές.

Οι δυνάμεις της τάξης θα είναι τετραπλάσιες απ’ ό,τι στη διάρκεια της περασμένης νύχτας, κατά την οποία οι συγκρούσεις και οι ζημιές πολλαπλασιάσθηκαν και επεκτάθηκαν σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν.

«Η απάντηση του κράτους πρέπει να είναι αποφασιστική, απόψε θα κινητοποιηθούν 40.000 αστυνομικοί, περιλαμβανομένων 5.000 στην περιοχή του Παρισιού, έναντι 9.000 χθες», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024