Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ciao Silvio»: Το στερνό αντίο στην αμφιλεγόμενη ζωή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

«Ciao Silvio»: Το στερνό αντίο στην αμφιλεγόμενη ζωή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Στο μαυσωλείο που είχε παραγγείλει ο ίδιος, στο πάρκο της βίλας του στο Αρκορε, θα τοποθετηθεί μετά την αποτέφρωσή της η σορός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η κηδεία του ιταλού μεγιστάνα, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στον οποίο αποδόθηκαν στρατιωτικές τιμές απ’ όλα τα σώματα των ενόπλων δυνάμεων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα χθες Τετάρτη στον καθεδρικό ναό Ντουόμο του Μιλάνου (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Claudia Greco), σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης και με κατάμεστη την κεντρική πλατεία της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

Χιλιάδες αντίο

Με παρατεταμένο χειροκρότημα, εντός και εκτός του ναού, χιλιάδες πολίτες, συγγενείς και επίσημοι, είπαν το στερνό αντίο στον «Καβαλιέρε».

Δύο χιλιάδες άτομα μέσα στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου και τουλάχιστον 15.000 κόσμου στην πλατεία έξω από τον Ντουόμο είπαν το τελευταίο αντίο στον επιχειρηματία και αμφιλεγόμενο πολιτικό που λάτρεψαν να μισούν οι Ιταλοί.

Εμφανώς συγκινημένες, στην πρώτη σειρά καθισμάτων, βρέθηκαν η τελευταία σύντροφος της ζωής του, Μάρτα Φασίνα, η πρωτότοκη κόρη του Μαρίνα και τα αδέλφια της Πιερσίλβιο, Λουίτζι, Μπάρμπαρα και Ελεονόρα.

Το παρών έδωσαν η πολιτική ηγεσία της Ιταλίας, ο εμίρης του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ, ο πρόεδρος της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν, ο πρόεδρος του Ιράκ Αμπντούλ Λατίφ Ρασίντ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ.

Paolo Sorrentino andiamoci a prendere il secondo Oscar ti prego #Silvio_Berlusconi pic.twitter.com/0EY8oPQr5L

— maria 🧬 (@Maria25760009) June 14, 2023

«Τεράστιε Σίλβιο»

Η κηδεία του «Καβαλιέρε» – ο τιμητικός τίτλος του Ιππότη που τον συνόδευε μέχρι το τέλος, ακόμα και αν τον είχε χάσει – έγινε δημοσία δαπάνη, με στρατιωτικές τιμές, αλλά χωρίς το φέρετρο να είναι τυλιγμένο με την ιταλική σημαία.

Στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου κατέφθασαν από νωρίς δεκάδες στεφάνια, υποστηρικτές της Forza Italia αλλά και οπαδοί της Milan και της AC Monza, ομάδες των οποίων ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπήρξε πρόεδρος.

Ακόμα και οι οπαδοί της Γιουβέντους, οι Viking, κρέμασαν πανό έξω από τη βίλα του το οποίο έγραφε «Τεράστιε Σίλβιο Μπερλουσκόνι RIP».

Στεφάνι όμως στη βίλα Αρκορε έστειλε και η παγκόσμια ιστοσελίδα συνοδών πολυτελείας Escort Advisor.

Σημάδεψε την ιστορία της Ιταλίας

«Ciao Silvio» ανέφερε το μήνυμα στο στεφάνι, το οποίο όπως εξήγησε η πλατφόρμα δεν εστάλη για λόγους πολιτικής συμπάθειας αλλά για τη συμβολή του Σίλβιο στην ανάπτυξη της βιομηχανίας του πληρωμένου σεξ στην Ιταλία.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πέθανε στα 87 του έχοντας διανύσει μια αμφιλεγόμενη ζωή και παρότι κατακρίθηκε από πολλούς για την εμπλοκή του με την πολιτική ή τις σχέσεις του με τις γυναίκες, η αλήθεια είναι ότι σημάδεψε την ιστορία της Ιταλίας τα τελευταία 40 χρόνια.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024