Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Ανδρουλάκης: Πιο επικίνδυνη η παντοδυναμία της ΝΔ από νέες εκλογές τον Αύγουστο - Η ομιλία στον Βόλο

Νίκος Ανδρουλάκης: Πιο επικίνδυνη η παντοδυναμία της ΝΔ από νέες εκλογές τον Αύγουστο – Η ομιλία στον Βόλο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνεχίζει τις προεκλογικές περιοδείες του, με τον Βόλο να έχει πάρει σειρά.

Στον Βόλο βρέθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της εκστρατείας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εν όψει των εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Νωρίτερα ο κ. Ανδρουλάκης είχε επισκεφθεί την Κατερίνη και τα Τέμπη, όπου τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Δείτε την ομιλία Ανδρουλάκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκίνησε την ομιλία του στον Βόλο ευχαριστώντας τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ για τη «συγκλονιστική παρουσία» τους.

«Δίνουμε αγώνα να ανατρέψουμε έναν τοξικό δικομματισμό», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι απέπεμψε τον Σπύρο Πνευματικό όχι για τις δηλώσεις του, αλλά γιατί «μαρτύρησε» το σχέδιο της ΝΔ για το ΕΣΥ.

«Δεν αξιοποίησαν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης» για το ΕΣΥ, είπε ο κ. Ανδρουλάκης. Έπειτα αναφέρθηκε στις ελλείψεις του ΕΚΑΒ και των διασωστών.

«Η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να κάνει 1.000 προσλήψεις για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία που δεν λειτουργεί», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ «δεν είχε την πολυτέλεια» να κάνει προσλήψεις στο ΕΣΥ παρά το ότι περάσαμε την περίοδο της πανδημίας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει χρέος να αναγεννήσει το ΕΣΥ, «εμείς που το φτιάξαμε με τον Γιώργο Γεννηματά και τον Παρασκευά Αυγερινό».

Να αγωνιστούμε για να αποκτήσει πραγματικό αντίπαλο η Νέα Δημοκρατία, τόνισε, «το πρόγραμμά μας δεν έχει καμία σχέση με αυτό της ΝΔ», επανέλαβε.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ στοχεύει στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

«Πιο επικίνδυνο είναι η παντοδυναμία της ΝΔ», όχι οι νέες εκλογές τον Αύγουστο, όπως «φοβερίζει» η ΝΔ, επιχειρηματολόγησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι έχει περιθώριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να φτιάξει μια κυβέρνηση «δεξιάς και ακροδεξιάς πολυκατοικίας», «πάρτε και τον κ. Βελόπουλο», είπε χαρακτηριστικά.

«Χρυσός χορηγός» της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια χαρακτήρισε «χρυσό χορηγό» της ΝΔ την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο καταλόγισε ότι ευθύνεται για τα ποσοστά της ΝΔ.

«Έχει καλομάθει ο κ. Μητσοτάκης και προσπαθεί να κρατήσει όρθιο τον κ. Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης. «Επενδύουν στις τοξικές συμμορίες του διαδικτύου», τόνισε.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα της Ροδόπης και σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η πραγματική προοδευτική και πατριωτική παράταξη.

Επίσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τα μέλη της Χρυσής Αυγής, «δεν ήξεραν για τους εγκληματίες», είπε χαρακτηριστικά.

«Ελάτε στις 25 Ιουνίου να επανιδρύσουμε το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Θα χτίσουμε μια νέα πορεία, χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς φαινόμενα διαφθοράς», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην τραγωδία των Τεμπών.

«Δεν θα ξεχάσουμε το κράτος που ευθύνεται για τους 57 νεκρούς στα Τέμπη», είπε, ενώ πρόσθεσε ότι έχει προτείνει να μπει τέλος στο «κράτος-λάφυρο», το «κομματικό κατεστημένο της εκάστοτε κυβέρνησης».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε και πάλι να γίνει διεθνής διαγωνισμός για να γυρίσουν οι «αξιότεροι Έλληνες» και να αναλάβουν κομβικές θέσεις για ένα αποτελεσματικό κράτος και για να μη ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο με τα Τέμπη.

Για την Οικονομία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα της οικονομίας στην Ελλάδα, ενώ έκανε τη σύγκριση με την Πορτογαλία.

«Ο Μητσοτάκης έχει φορτώσει 50 δισ. στην πλάτη του ελληνικού λαού», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει «φορομπηχτική ατζέντα», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Θέλουμε μια ισχυρή οικονομία στα χέρια των Ελλήνων, όχι να είναι στα χέρια των ολιγαρχών, να είναι προς όφελος της μεσαίας τάξης», υπογράμμισε, ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των μερισμάτων.

Πρέπει να αντιμετωπιστεί η «μαύρη εργασία» και έτσι να ανέβουν οι μισθοί, είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Η Νέα Δημοκρατία έφερε τη χρεοκοπία και το Μνημόνιο το 2009, αλλά παραμένει αμετανόητη», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ, «να μειωθεί έστω στα βασικά αγαθά που αγοράζει η κάθε Ελληνίδα, το κάθε νοικοκυριό», πρότεινε.

«Όσο γάλα πίνει ένας πλούσιος, πίνει και ένας φτωχός, αλλά η τσέπη του πλούσιου είναι πιο βαθιά», τόνισε στη συνέχεια, ρίχνοντας «καρφιά» για τον Άκη Σκέρτσο, του οποίου οι απόψεις είναι πάνω από «κάθε οικονομική θεωρία», όπως είπε.

Για τις συντάξεις, το ΕΣΥ, την Παιδεία και την α’ κατοικία

Στη συνέχεια ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για τις συντάξεις που σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ κοστίζουν 1,13 δισ. και έτσι μπορεί να τα «σηκώσει» η ελληνική οικονομία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για την ανάγκη «αναγέννησης» του ΕΣΥ και είπε ότι πρέπει οι υγειονομικοί να μπουν στα βαρέα και ανθυυγιεινά, «τους το χρωστάμε».

«Έχουμε ως προτεραιότητα τη δημόσια Παιδεία», είπε και πρότεινε την καθιέρωση του Εθνικού Απολυτηρίου για να μην κρίνονται όλα «μέσα σε δύο εβδομάδες».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τα παιδιά που έχουν ανάγκη την Ειδική Αγωγή, με το ΠΑΣΟΚ να αγωνίζεται για «το σχολείο της συμπερίληψης».

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στη συνέχεια στο ζήτημα της προστασίας της α’ κατοικίας, ενώ σε αυτό το σημείο επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για τις αποφάσεις που είχε πάρει για τα «κοράκια» των funds.

«Το ΠΑΣΟΚ θα μπει ανάχωμα στον αφελληνισμό της ελληνικής γης», είπε χαρακτηριστικά.

«120 δόσεις για ρυθμίσεις για όλους, για να υπάρχει ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», σημείωσε.

«Κανένα Ελληνόπουλο, κανένα παιδί δεν θα είναι εκτός από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς», τόνισε.

Για τους αγρότες

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα που άλλαξε την ύπαιθρο», είπε για τους αγρότες ο Νίκος Ανδρουλάκης και αναφέρθηκε στο χαμένο αγροτικό εισόδημα των τελευταίων χρόνων.

«Η απειλή για κατασχέσεις είναι μεγαλύτερη από ποτέ», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης. Πρότεινε τον μηδενισμό του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση.

«Είμαστε απέναντι στις πολιτικές που κάνουν τους ισχυρούς ισχυρότερους», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης και σημείωσε ότι πρέπει να υπάρχει το ακατάσχετο για τις αγροτικές αποζημιώσεις και άλλα μέτρα για τους αγρότες, τους οποίους πλήττει και η κλιματική αλλαγή.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ευχαρίστησε «όλες τις γενιές της δημοκρατικής παράταξης» που συναντά όλο το τελευταίο διάστημα και δεσμεύτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται όχι μόνο στο Κοινοβούλιο, αλλά σε «κάθε γωνιά της Ελλάδας», «για νέους κοινωνικούς αγώνες».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέχισε την ομιλία του τονίζοντας ότι στόχος είναι η ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ απέναντι σε «μια ανεξέλεγκτη κυβέρνηση και μια τοξική αντιπολίτευση», ενώ αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά και υπογράμμισε ότι προτεραιότητα έχει να σταματήσει η Ευρώπη να εξοπλίζει την Τουρκία.

«Να πάρετε στα χέρια σας τον αγώνα της δημοκρατικής παράταξης», «αν αγωνιστούμε ενωμένοι» στις 25 Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει το κόμμα των νέων γενιών.

«Δύναμη στο ΠΑΣΟΚ είναι δύναμη στη μεσαία τάξη και στους πιο ευάλωτους Έλληνες», 25 Ιουνίου «δίνουμε ελπίδα, αξιοπρέπεια και προοπτικής», «το ΠΑΣΟΚ γίνεται ο κύριος αντίπαλος της δεξιάς και της συντήρησης», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης και κάλεσε τους υποστηριχτές του κόμματος να δώσουν τον αγώνα όλες τις επόμενες ημέρες μέχρι τις εκλογές.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024