Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Νέος επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών ο Ιμπραήμ Καλίν

Τουρκία: Νέος επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών ο Ιμπραήμ Καλίν

Η φωτογραφία «γρίφος» που προανήγγειλε πιο «σκοτεινή» προαγωγή.

«Ντόμινο» αλλαγών προέκυψε μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης της Τουρκίας από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς μετά την ανάληψη του υπουργείου Εξωτερικών από τον Χακάν Φιντάν «ορφάνεψε» η θέση του επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MIT).

Τελικά η θέση του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών δεν έμεινε για πολύ άδεια καθώς ανακοινώθηκε πως επικεφαλής αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν.

Μάλιστα στη συγκεκριμένη θέση φαίνεται να έγινε «τράμπα», καθώς στην αρχική φημολογία που είχε κυκλοφορήσει σχετικά με το νέο υπουργικό συμβουλίου, το όνομα του Ιμπραήμ Καλίν είχε ακουστεί για το υπουργείο Εξωτερικών, στο οποίο τελικά κατέληξε ο πρώην επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Χακάν Φιντάν.

Την είδηση ότι ο Καλίν αναλαμβάνει τη MIT έκανε γνωστή η Διεύθυνση Επικοινωνιών της τουρκικής Προεδρίας με ανάρτηση στο Twitter. «Ο πρόεδρός μας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διόρισε τον κ. Ιμπραήμ Καλίν ως επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών», αναφέρει η ανάρτηση.

Η φωτογραφία «γρίφος» που προανήγγειλε πιο «σκοτεινή» προαγωγή

Ο Ιμπραήμ Καλίν παρέστη για τελευταία φορά με την ιδιότητα του εκπροσώπου της τουρκικής Προεδρίας στη συνάντηση που είχε ο Γενς Στόλτενμπεργκ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ο ίδιος είχε προαναγγείλει την αποχώρησή του από τη θέση του με μία κίνηση που «μαρτυρούσε» μία πιο «σκοτεινή» προαγωγή.

Συγκεκριμένα ανέβασε μία πιο ασπρόμαυρη φωτογραφία που θα μπορούσε να ερμηνευτεί ότι απεικονίζεται ο ίδιος ως κατάσκοπος.

Μάλιστα περίπου στις 21:30, δηλαδή 10 λεπτά μετά την ανακοίνωση, έκανε και το πρώτο tweet από τη νέα του θέση, ανεβάζοντας μια φωτογραφία με μία τουρκική σημαία, γράφοντας στη λεζάντα:

«Μην σταματάς για την όμορφη χώρα σου, συνέχισε τον δρόμο σου».

Ο Ιμπραήμ Καλίν αποτελεί για τουλάχιστον μία δεκαετία έναν από τους πιο στενούς και έμπιστους συνεγάτες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς ήταν εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας από το 2014 και επικεφαλής σύμβουλος του Τούρκου προέδρου από το 2018.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024