Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ονειροκρίτης και η ιστορία του

Ο ονειροκρίτης και η ιστορία του

Μέσα από αιώνες, πολλά λογοτεχνικά κείμενα σε όλο τον κόσμο έδειξαν πώς οι άνθρωποι προσπαθούσαν να βρουν νόημα στα όνειρά τους.

Τα όνειρα έχουν ιντριγκάρει την ανθρώπινη φυλή για χιλιάδες χρόνια. Στην αρχαιότητα, οι Βαβυλώνιοι και οι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι τα όνειρα ήταν προφητικά και είχαν ουράνιο νόημα.

Τα παλαιότερα στοιχεία ερμηνείας των ονείρων βρέθηκαν σε πέτρινες πλάκες και πάπυρους από την αρχαία Μεσοποταμία και την Αίγυπτο.

Ο Αριστοτέλης ερμήνευσε τα όνειρα ως ψυχολογικά φαινόμενα και τα θεωρούσε ως τη ζωή της ψυχής κάποιου όταν κοιμάται.

Μέσα από αιώνες, πολλά λογοτεχνικά κείμενα σε όλο τον κόσμο έδειξαν πώς οι άνθρωποι προσπαθούσαν να βρουν νόημα στα όνειρά τους.

Μια από τις σύγχρονες απόψεις αναφέρει πως τα όνειρα είναι μια λειτουργία, που ο εγκέφαλος κάνει μια ταξινόμηση. Επίσης και ένα πνευματικό ξεκαθάρισμα των παραστάσεων που προσλήφθηκαν κατά το διάστημα της ημέρας. Άλλες απόψεις είναι αυτές του ονειροκρίτη. Κάθε τι που βλέπουμε στα όνειρα, συμβολίζει κι από κάτι.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που δεν γνωρίζουμε και δεν μπορούμε να αποδείξουμε σχετικά με την ερμηνεία των ονείρων, επειδή δεν είναι ακριβής επιστήμη, αλλιώς δεν θα χρειαζόταν ερμηνεία.

Εσείς πιστεύετε στα όνειρα; Αν ναι, θα βρείτε εύκολα ονειροκρίτες που θα καλύψουν κάθε πιθανή κατάσταση, πρόσωπο ή αντικείμενο που θα μπορούσατε να δείτε στον ύπνο σας.

Μέσα από την τεράστια ποικιλία του SHOPFLIX.gr σε βιβλία θα βρείτε ονειροκρίτες που πιθανόν να σας δίνουν απαντήσεις για όσα ονειρευτήκατε.

Επιλέξτε όποιο θέλετε και η πλατφόρμα θα φροντίσει έγκαιρα ώστε ο ονειροκρίτης σας να φτάσει στην πόρτα σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Και μην ξεχνάτε πως οι αγορές σας γίνονται ακόμα πιο εύκολες και γρήγορες με τη νέα εφαρμογή του SHOPFLIX.gr.

Εμείς βρήκαμε δύο ονειροκρίτες που μπορούν να σας δώσουν τις ερμηνείες που ψάχνετε στα όνειρά σας.

Ονειροκρίτης

Ούτε μια, ούτε δύο αλλά συνολικά 1.850 λέξεις και τις εξηγήσεις τους, περιέχει ο Ονειροκρίτης του Αλντεν Γουόλντεν.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε: Αν βλέπετε συνεχώς για πολλές μέρες καλά όνειρα, τότε σίγουρα κάτι καλό θα σας τύχει, αντίθετα αν βλέπετε άσχημα όνειρα, επί πολλές μέρες.
Τα συνηθισμένα μας όνειρα, φανερώνουν, συνήθως τα μέλλοντα να συμβούν τις επόμενες μέρες, και όχι μια σταθερή κατάσταση. Υπάρχουν όμως και τα «σημαδιακά» όνειρα, που είναι πιο σπουδαία, αν και λιγότερο συχνά και καθορίζουν τα μέλλοντα για αρκετό χρονικό διάστημα.

Αγοράστε το

Λαογραφικός Ονειροκρίτης

Από τα πανάρχαια χρόνια το όνειρο θεωρήθηκε σαν ένα γεγονός μεγάλης σημασίας για τη ζωή του ανθρώπου, αναφέρει στο βιβλίο του Λαογραφικός Ονειροκρίτης ο Γεώργιος Β. Σιέττος.

Ο συγγραφέας συγκέντρωσε στοιχεία απ’ όλη την Ελλάδα και μας δίνει μια ανάγλυφη εικόνα των λαϊκών μας «πιστεύω».

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε μεταξύ άλλων: Οι παλαιότεροι ερμηνευτές όπως ο Αρτεμίδωρος (2ος αι. μ.Χ.) ήταν τόσο διάσημοι ώστε δημιούργησαν παράδοση. Ακολουθώντας πιστά τα ίχνη αυτής της παράδοσης ο ελληνικός λαός δημιούργησε τη λαογραφική ερμηνεία των ονείρων η οποία κατά τόπους παρουσιάζει διαφοροποιήσεις.

Αγοράστε το 

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024