Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λύθηκε το μυστήριο με την υγεία του Ερντογάν; - «Έχει γαστρεντερίτιδα»

Λύθηκε το μυστήριο με την υγεία του Ερντογάν; – «Έχει γαστρεντερίτιδα»

Για προπαγάνδα της αντιπολίτευσης κάνει λόγο ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, αναφερθείς στα σενάρια για την υγεία του Ερντογάν.

Από ιογενή γαστρεντερίτιδα φαίνεται πως πάσχει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υγείας, Fahrettin Koca, επιχειρώντας να βάλει τέλος στις φήμες για την υγεία του Τούρκου προέδρου που… οργίαζαν μετά την κατάρρευσή του on air την Τρίτη.

Έκτοτε τα σενάρια για επιδείνωση της υγείας του μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Τουρκία, έδιναν και έπαιρναν. Τουρκικά ΜΜΕ έκαναν λόγο ακόμα και για έμφραγμα του μυοκαρδίου καθώς ο Ερντογάν ακύρωσε όλες τις προεκλογικές του εμφανίσεις την Τετάρτη αλλά και σήμερα, Πέμπτη.

Για… προπαγάνδα της αντιπολίτευσης έκανε λόγο, ούτε λίγο ούτε πολύ ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαρετίν Αλτούν, διαψεύδοντας τις φήμες για την υγεία του Ερντογάν. «Είναι καλά στην υγεία του. Η αντιπολίτευση επιχειρεί να αποκτήσει πολιτικό πλεονέκτημα μέσω αβάσιμων ισχυρισμών για την κατάσταση της υγείας του προέδρου μας» είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τη Daily Sabbah.


Και ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, διέψευσε τους ισχυρισμούς για την υγεία του Τούρκου προέδρου. «Σε λίγες ημέρες θα επιστρέψει στη δράση το ίδιο δραστήριος μ επριν» δήλωσε σε εκδήλωση στην Αττάλεια προσθέτοντας ότι τα δυτικά ΜΜΕ «γράφουν ό,τι θέλουν». «Μέλη της FETÖ (Γκιουλενιστές) κάνουν εκτιμήσεις ακόμα και για τον εναπομείναντα χρόνο ζωής του Ερντογάν. Μόνο ο Αλλάχ αποφασίζει τη στιγμή του θανάτου των ανθρώπων. Ο πρόεδρός μας είναι καλά στην υγεία του» ξεκαθάρισε.

Η στιγμή που ο Ερντογάν κατέρρευσε on air

Το βράδυ της Τρίτης ο Ερντογάν επρόκειτο να δώσει συνέντευξη σε δύο τουρκικά Μέσα, λιγότερο από 20 ημέρες πριν από τις εκλογές.

Η εκπομπή καθυστέρησε χωρίς εξηγήσεις για μιάμιση ώρα και διακόπηκε αιφνιδιαστικά στο δέκατο λεπτό.

«Ω θεέ» ακούστηκε να λέει κάποιος πριν διακοπεί η μετάδοση, ενώ ο δημοσιογράφος που διατύπωνε την ερώτησή του σηκωνόταν από τη θέση του.

Κάτωχρος, ο Ερντογάν εμφανίσθηκε στην οθόνη ένα τέταρτο αργότερα εξηγώντας ότι έχει «κολλήσει ιογενή γαστρεντερίτιδα».

«Θα ξεκουραστώ στο σπίτι»

«Σήμερα θα ξεκουραστώ στο σπίτι, ύστερα από σύσταση των γιατρών μου» ανέφερε ο Ερντογάν σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε μέλος του ευγενούς μου έθνους, κάθε έναν από τους αδελφούς και τις αδελφές μου, που μετέφεραν τις ευχές και τις προσευχές τους για τη μικρή ταλαιπωρία που είχα κατά τη διάρκεια της εκπομπής λόγω της πολυάσχολης δουλειάς μου. Σήμερα θα ξεκουραστώ στο σπίτι μετά από τις συμβουλές των γιατρών μας. Δυστυχώς, δεν θα μπορέσουμε να βρεθούμε σήμερα μαζί με τα αδέρφια μου από το Kırıkkale, το Yozgat και το Sivas. Ο Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι θα συμμετάσχει το προεκλογικό μας πρόγραμμα. Με την άδεια του Θεού θα συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας από αύριο. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να φέρουμε το αγαπημένο μας έθνος στους στόχους του αιώνα της Τουρκίας. Με την ευκαιρία αυτή εύχομαι σε όλους τους πολίτες μου υγεία, ειρήνη και χαρά» γράφει στην ανάρτησή του ο Τούρκος πρόεδρος.

Sports in

Προκαλεί ίλιγγο το χρηματικό έπαθλο του φετινού Ρολάν Γκαρός (vids)

Αυξημένο 7.8% συγκριτικά με την περσινή σεζόν, με το συνολικό ποσό να φτάνει 53.5 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024