Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έντονες αντιδράσεις στη Νέα Ζηλανδία – Διαγωνισμός ζητούσε από παιδιά να κυνηγούν και να σκοτώνουν γάτες

Έντονες αντιδράσεις στη Νέα Ζηλανδία – Διαγωνισμός ζητούσε από παιδιά να κυνηγούν και να σκοτώνουν γάτες

Στα παιδιά δόθηκε η εντολή να μην σκοτώσουν γάτες κατοικίδια αλλά όσες περισσότερες αγριόγατες μπορούν και μάλιστα υπήρχε και χρηματικό έπαθλο 155 δολαρίων.

Σάλος δημιουργήθηκε στη Νέα Ζηλανδία μετά από έναν διαγωνισμό που καλούσε τους συμμετέχοντες μεταξύ των οποίων και παιδιά να κυνηγήσουν και να σκοτώσουν αγριόγατες.

Συγκεκριμένα οι διοργανωτές του διαγωνισμού δέχθηκαν έντονη κριτική καθώς φέτος ανακοίνωσαν μία νέα κατηγορία που περιλάμβανε παιδιά, τα οποία θα κυνηγούσαν αγριόγατες, οι οποίες θεωρούνται παράσιτα στη Νέα Ζηλανδία.

Υπήρχε και χρηματικό έπαθλο

Στα παιδιά δόθηκε η εντολή σύμφωνα με το BBC να μην σκοτώσουν γάτες κατοικίδια αλλά όσες περισσότερες αγριόγατες μπορούν και μάλιστα υπήρχε και χρηματικό έπαθλο 155 δολαρίων.

Όπως ήταν φυσικό η εκδήλωση επικρίθηκε έντονα από φιλοζωικές οργανώσεις και τελικά το κομμάτι του διαγωνισμού που περιλάμβανε το κυνήγι της γάτας ακυρώθηκε από τους διοργανωτές μετά από τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν.

Την Τρίτη (18/4), η Εταιρεία για την Πρόληψη της Βάναυσης Συμπεριφοράς προς τα Ζώα της Νέας Ζηλανδίας ανέφερε ότι αισθάνεται ανακούφιση επειδή η «κατηγορία που περιελάμβανε πυροβολισμούς αγριόγατων απο παιδιά» θα αφαιρεθεί.

Ένας εκπρόσωπος σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο υποστήριξε ότι τα παιδιά, μαζί με τους ενήλικες, δεν θα μπορούσαν να κάνουν διάκριση μεταξύ «μιας άγριας, αδέσποτης ή φοβισμένης εξημερωμένης γάτας».

Επίσης όπως ανέφερε ένας πρώην χορηγός του κυνηγιού στο τοπικό μέσο ενημέρωσης Stuff υπήρξαν φόβοι πως θα μπορούσαν και γάτες κατοικίδια να «πιαστούν εν μέσω διασταυρούμενων πυρών».

Η εκδήλωση είχε ανακοινωθεί ως μέρος ενός εράνου τον Ιούνιο για ένα τοπικό σχολείο στο Καντρεμπέρι στο Σάουθ Άιλαντ.

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση συμμετέχουν κάθε χρόνο εκατοντάδες άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά που ανταγωνίζονται για να σκοτώσουν άγρια γουρούνια, ελάφια και λαγούς.

Τι απαντούν οι διοργανωτές

Οι διοργανωτές του Κυνηγετικού Διαγωνισμού του Νορθ Καντερμπέρι ανακοίνωσε την ακύρωση της εκδήλωσης που αφορούσε τις γάτες, υποστηρίζοντας ότι έλαβαν «άθλια και ακατάλληλα e-mail».

«Είμαστε απογοητευμένοι και απολογούμαστε για εκείνους που ήταν ενθουσιασμένοι που θα συμμετείχαν σε κάτι που αφορά την προστασία των ιθαγενών πτηνών και άλλων ευάλωτων ειδών», έγραψε η ομάδα σε ανάρτησή της στο Facebook.

To συγκεκριμένο ποστ έχει περισσότερα από 100 σχόλια από χρήστες με πολλούς εξ αυτών στα μηνύματά τους να υπερασπίζονται την εκδήλωση υποστηρίζοντας ότι το κυνήγι θα μπορούσε να είναι «μία ελεγχόμενη σφαγή».

«Αν ήξεραν οι άνθρωποι τη ζημιά που προκαλούν στον τόπο οι άγριες γάτες…», σχολίασε ένας ντόπιος. Έχουν επίσης μια επίδραση στη γεωργία μας. Οι άγριες γάτες φέρουν ασθένειες… απλά θα συνεχίσουμε να τις πυροβολούμε για όσο συνεχίζουμε να τις βλέπουμε», συμπλήρωσε.

Τα μέτρα για τον έλεγχο του πληθυσμού των αγριόγατων αποτελούν αντικείμενο έντονης συζήτησης στη Νέα Ζηλανδία, καθώς τα συγκεκριμένα ζώα είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για τα αυτόχθονα είδη και τη βιοποικιλότητα της χώρας.

Η μεγαλύτερη ομάδα διατήρησης της βιοποικιλότητας στη Νέα Ζηλανδία η Royal Forest and Bird Protection Society, έχει εκτιμήσει ότι οι άγριες γάτες είναι υπεύθυνες για το θάνατο 1.1 εκατομμυρίων ενδημικών πουλιών και δεκάδων εκατομμυρίων πουλιών που δεν είναι ενδημικά.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024