Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Guardian: Η Ρωσία αλλάζει τους νόμους για να διευκολύνει τη στράτευση στον πόλεμο φθοράς στην Ουκρανία

Guardian: Η Ρωσία αλλάζει τους νόμους για να διευκολύνει τη στράτευση στον πόλεμο φθοράς στην Ουκρανία

Πάγιος στόχος της Ρωσίας η νίκη στην Ουκρανία, λέει το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

Ένας νέος νόμος στη Ρωσία, που κλείνει το «παραθυράκι», το οποίο επέτρεπε σε ορισμένους Ρώσους να αποφεύγουν την στράτευση αποκαλύπτει ότι η Μόσχα αναμένει μια μακρά σύγκρουση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Guardian, που επικαλείται το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, o Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να υπέγραψε την Παρασκευή ένα νομοσχέδιο για τη δημιουργία ενός ψηφιακού συστήματος στράτευσης, που θα διευκολύνει την μαζική προσέλευση των Ρώσων στο στρατό και θα πυροδοτήσει νέους φόβους για τα πολεμικά μελλούμενα στη χώρα.

Ψηφιακό μπιλιετάκι

Όπως αποκάλυψε το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου σε ανάρτηση του στο Twitter, βάσει του νέου νόμου, οι αρχές θα μπορούν πλέον να επιδίδουν τα έγγραφα στράτευσης ηλεκτρονικά και όχι με επιστολή, καταργώντας έτσι τον μοναδικό εναπομείναντα τρόπο αποφυγής της μεταφοράς πολλών Ρώσων στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το σχετικό tweet του υπουργείου Άμυνας:

Με τα δεδομένα στράτευσης των Ρώσων πολιτών συνδεδεμένα πλέον ψηφιακά με άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες που παρέχονται από το κράτος, είναι πιθανό οι ρωσικές αρχές να τιμωρήσουν όσους μέχρι σήμερα απέφευγαν το καθήκον τους προς την πατρίδα σε καιρό πολέμου, περιορίζοντας αυτόματα τα εργασιακά τους δικαιώματα και τα ταξίδια τους στο εξωτερικό.

Για την ώρα τα μέτρα, που εκτιμάται ότι θα τεθούν σε ισχύ αργότερα φέτος, δεν υποδεικνύουν ότι θα υπάρξει σύντομα νέα μεγάλη επιστράτευση από το Κρεμλίνο για τον πόλεμο στα ουκρανικά εδάφη.

Επιστράτευση… niet

Η Ρωσία, προς το παρόν, δίνει προτεραιότητα στην προσπάθεια στρατολόγησης επιπλέον εθελοντών.. Ωστόσο, το παραπάνω μέτρο είναι πολύ πιθανό να αποτελεί τμήμα μια μακροπρόθεσμης προσέγγισης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων για συνεχή τροφοδοσία των πεδίων των μαχών με νέους στρατιώτες, καθώς είναι προφανές ότι το Κρεμλίνο προετοιμάζεται για έναν μακροχρόνιο πόλεμο φθοράς με στόχο την τελική νίκη.

Σε άλλες εξελίξεις από το μέτωπο του πολέμου οι ουκρανικές αρχές αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών από τις ρωσικές πυραυλικές επιδρομές στην πόλη Σλόβιανσκ της ανατολικής Ουκρανίας ανήλθε στα 11 άτομα, καθώς τα συνεργεία διάσωσης προσπαθούν από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα να προσεγγίσουν τους παγιδευμένους στα ερείπια μιας πολυκατοικίας.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία και η Ολλανδία έχουν επίσης υποσχεθεί να παράσχουν ένα σύστημα Patriot στην Ουκρανία. Ένα αντιπυραυλικό σύστημα SAMP/T που υποσχέθηκαν από την πλευρά τους η Γαλλία και η Ιταλία αναμένεται να εισέλθει στην Ουκρανία στο άμεσο μέλλον.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024