Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραμπ: Εφτασε στη Νέα Υόρκη για να εμφανιστεί στο δικαστήριο - «Θα κάνω ξανά μεγάλη την Αμερική»

Τραμπ: Εφτασε στη Νέα Υόρκη για να εμφανιστεί στο δικαστήριο – «Θα κάνω ξανά μεγάλη την Αμερική»

Ως μέρος της προεκλογικής εκστρατείας του βλέπει ο Ντόναλντ Τραμπ τη σημερινή εμφάνισή του σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, στην οποία ταξίδεψε για να κάνει «ξανά την Αμερική μεγάλη» όπως ο ίδιος έγραψε...

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έφθασε χθες Δευτέρα στη Νέα Υόρκη (στη φωτογραφία του AP, επάνω, χαιρετάει τους υποστηρικτές του που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη) ενόψει της σημερινής εμφάνισής του ενώπιον δικαστηρίου όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες σχετικά με την καταβολή 130.000 δολαρίων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή της πριν τις προεδρικές εκλογές του 2016.

«Ξανά μεγάλη την Αμερική»

Ο 76χρονος ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας έχει ξεκινήσει ήδη την εκστρατεία του για να διεκδικήσει δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο στις προεδρικές εκλογές του 2024. Είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινική δίωξη.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι «αθώος» και σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social έγραψε ότι ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να κάνει «ξανά μεγάλη την Αμερική», υπογραμμίζοντας ότι έχει πέσει θύμα «κυνηγιού μαγισσών» σε μια περίοδο που η χώρα του «οδεύει προς την κόλαση».

Το Boeing 757 του Τραμπ – στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας και με το επώνυμό του γραμμένο με κεφαλαία γράμματα – προσγειώθηκε στις 15:25 (τοπική ώρα, 22:25 ώρα Ελλάδος) στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια της Νέας Υόρκης ύστερα από πτήση 3,5 ωρών από τη Φλόριντα.

JUST IN: Former President Trump departs West Palm Beach, Florida, en route to New York City to turn himself in on 30+ criminal charges https://t.co/gE8JGOp8oJ pic.twitter.com/VPoGG9IcMV

— CNN (@CNN) April 3, 2023

Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τον Πύργο Τραμπ, όπου κατέλυσε ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι δρακόντεια. Περίπου 55.000 αστυνομικοί έχουν τεθεί σ’ επιφυλακή, ενώ έχουν αποκλειστεί δρόμοι γύρω από δικαστήριο του Μανχάταν ενόψει της σημερινής εμφάνισής του (21:15 ώρα Ελλάδος).

Former President Donald Trump has arrived at New York’s LaGuardia Airport ahead of Tuesday’s arraignment. Follow live updates. https://t.co/EbGIKtEFCD pic.twitter.com/0yz9et5XlT

— CNN (@CNN) April 3, 2023

«Δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα»

Σύμφωνα μ’ έναν εκ των δικηγόρων του, τον Τζο Τακόπινα, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα υποχρεωθεί να φορέσει χειροπέδες. Ωστόσο, δεν θ’ αποφύγει τη δυσάρεστη για εκείνον διαδικασία της επιβεβαίωσης των στοιχείων ταυτότητας, της λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων και της φωτογράφισής του ως κατηγορούμενου.

Former President Donald Trump has disembarked his plane at New York City’s LaGuardia Airport in advance of his arraignment following last week’s indictment. https://t.co/VEHLBT5LQe pic.twitter.com/fwcDrCv2RA

— CBS News (@CBSNews) April 3, 2023

Ενώπιον του δικαστή, ο Τραμπ «θα δηλώσει αθώος», γιατί «δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα», σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισής του. Ακολούθως θα πρέπει ν’ αφεθεί ελεύθερος, ενδεχομένως υπό όρους, εν αναμονή της δίκης του.

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ αποβιβαζόταν από το αεροσκάφος του στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επισκεπτόταν ένα εργοστάσιο στη Μινεσότα για να επαινέσει την οικονομική πολιτική του και να υποσχεθεί «καλύτερες μέρες» στους εργαζόμενους, αποφεύγοντας να σχολιάσει τη νομική διαδικασία που ακολουθείται σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες σε βάρος του ρεπουμπλικάνου προκατόχου του.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024