Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συρία: Τουλάχιστον 2 νεκροί από την τρίτη ισραηλινή επίθεση μέσα σε μία εβδομάδα στη Δαμασκό

Συρία: Τουλάχιστον 2 νεκροί από την τρίτη ισραηλινή επίθεση μέσα σε μία εβδομάδα στη Δαμασκό

Η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας ενεργοποιήθηκε για ν’ αντιμετωπίσει ισραηλινή επίθεση από την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον δυο άτομα στην πρωτεύουσα Δαμασκό.

Τουλάχιστον δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter) στη Δαμασκό της Συρίας, την τέταρτη επιδρομή που αποδίδεται από τις αρχές στο Ισραήλ και την τρίτη στη συριακή πρωτεύουσα μέσα σε έξι ημέρες.

«Αεροπορικό πλήγμα»

«Στις 00:15 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ο ισραηλινός εχθρός διεξήγαγε αεροπορικό πλήγμα (…) και η επίθεση είχε αποτέλεσμα τον θάνατο δύο πολιτών», δήλωσε στρατιωτική πηγή στο συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από αεροσκάφη στον εναέριο χώρο του υψιπέδου του Γκολάν, εδάφους κατεχόμενου από το Ισραήλ, με τους στόχους τους να βρίσκονται «στα περίχωρα της Δαμασκού και στη νότια περιφέρεια» της πόλης, κατά την ίδια πηγή, που πρόσθεσε ότι η συριακή αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε «τους περισσότερους».

«Εναντίον ιρανικού συγκροτήματος»

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «ισραηλινοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον ιρανικού συγκροτήματος κοντά στον τομέα Σαγίντα Ζεϊνάμπ της περιοχής του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού» κι ενός ακόμη στον τομέα της «αλ Κίσουα».

Τουλάχιστον δύο από τους πυραύλους αναχαιτίστηκαν, πρόσθεσε η ΜΚΟ, που έχει την έδρα της στη Βρετανία και βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, δυο φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν και πέντε σύροι στρατιώτες τραυματίστηκαν σε αεροπορικό πλήγμα στη Χομς, στην κεντρική Συρία, σύμφωνα με την ίδια μη κυβερνητική οργάνωση. Τα βράδια της Πέμπτης και της Παρασκευής έγιναν επιδρομές στη Δαμασκό.

Από το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα στη συριακή επικράτεια, στη συντριπτική πλειονότητά τους από αέρος, εναντίον θέσεων των συριακών ένοπλων δυνάμεων και συμμάχων τους, ιρανικών δυνάμεων και φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων, ειδικά της Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Ακήρυκτος πόλεμος

Σπανίως επιβεβαιώνει επίσημα τις επιχειρήσεις του στο πλαίσιο αυτού του ακήρυκτου πολέμου, πάντως διαμηνύει συχνά πως δεν θα επιτρέψει στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του, να στήσει προγεφύρωμα ή να επεκτείνει την επιρροή του προ των πυλών του.

Ο πόλεμος στη Συρία, με έναυσμα την αιματηρή καταστολή διαδηλώσεων για δημοκρατία το 2011, έγινε εξαιρετικά περίπλοκος στην πορεία των ετών, καθώς ενεπλάκησαν σ’ αυτόν ξένες δυνάμεις και τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Μπήκε τον περασμένο μήνα στον 13ο του χρόνο. Εχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους, μετέτρεψε εκατομμύρια άλλους σε εσωτερικά εκτοπισμένους και πρόσφυγες και προκάλεσε τεράστια οικονομική και ανθρωπιστική κρίση.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024