Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συρία: Πυραυλική επίθεση του Ισραήλ στη Δαμασκό - Τραυματίστηκαν 2 στρατιώτες

Συρία: Πυραυλική επίθεση του Ισραήλ στη Δαμασκό – Τραυματίστηκαν 2 στρατιώτες

Επίθεση κατά της Συρίας εξαπέλυσε το Ισραήλ, πλήττοντας στόχους στη Δαμασκό, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο στρατιώτες και να προκληθούν ζημιές.

Δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν και προκλήθηκαν «ζημιές» όταν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εκτόξευσαν «αριθμό πυραύλων» από τα υψίπεδα του Γκολάν εναντίον τοποθεσίας στη Δαμασκό, πρωτεύουσα της Συρίας, μεταδίδουν συριακά κρατικά ΜΜΕ επικαλούμενα πηγή προσκείμενη στον στρατό (φωτογραφία, επάνω, και βίντεο, κάτω).

Αεροπορική επίθεση

Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα «κατέρριψε μερικούς» από τους ισραηλινούς πυραύλους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Γύρω στη 01:20 π.μ. (10:20 GMT), ο ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση από την κατεύθυνση των κατεχόμενων Υψωμάτων Γκολάν στοχεύοντας πολλές θέσεις κοντά στη Δαμασκό», ανακοίνωσε αργότερα το υπουργείο Αμυνας της Συρίας, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τους στόχους.

Αφότου ξέσπασε το 2011 ο πόλεμος στη Συρία, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα στην επικράτεια της γειτονικής του χώρας, τα περισσότερα από αέρος, βάζοντας στο στόχαστρο θέσεις και εγκαταστάσεις των συριακών ένοπλων δυνάμεων και συμμάχων τους, ιρανικών και φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων, ιδίως της Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Σπανίως επιβεβαιώνει τις επιχειρήσεις του στο πλαίσιο αυτού του ακήρυκτου πολέμου, πάντως διαμηνύει συχνά πως δεν θα επιτρέψει στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του, να στήσει προγεφύρωμα ή να επεκτείνει την επιρροή του στη Συρία.

Σχεδόν 500.000 νεκροί

Τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έχουν επίσης στοχεύσει αεροδρόμια και άλλες κρίσιμες υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των λιμανιών της Συρίας.

Το Ισραήλ αναφέρει ότι τέτοιες επιχειρήσεις έχουν στόχο να εμποδίσουν τα ιρανικά όπλα να φτάσουν σε ένοπλες ομάδες στη Συρία που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη.

Σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον εμφύλιο πόλεμο και περίπου ο μισός πληθυσμός της χώρας έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει τα σπίτια του.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024