«Αδιανόητη προσβολή στα θύματα η κυβερνητική απάντηση για το ακαταδίωκτο στην Επιτροπή», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως ο κ. Μητσοτάκης «ζητά από τους πολίτες ψήφο συγκάλυψης».

Στο θέμα του ακαταδίωκτου για την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που καλείται να διερευνήσει τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, στην οποία σημειώνει πως «αποτελεί αδιανόητη προσβολή στα θύματα».

Υπενθυμίζεται πως με τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, η κυβέρνηση θεσπίζει το ακαταδίωκτο των μελών της Επιτροπής, καθώς το άρθρο 5 της ρύθμισης ορίζει πως «ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής δεν δέχονται οδηγίες και υποδείξεις, δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας της, εκτός αν ενήργησαν με δόλο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επέκταση των μέτρων στήριξης «για κάθε θάνατο σε αιματοβαμμένες ράγες», ζήτησε το ΠΑΣΟΚ

«Ο Μητσοτάκης ζητά ψήφο συγκάλυψης»

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «η ψήφιση ακαταδίωκτου για την Επιτροπή που σύστησε ο κ. Μητσοτάκης για το δυστύχημα των Τεμπών, είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της συγκάλυψης».

Και τονίζει πως «η δικαιολογία του αρμόδιου υφυπουργού κ. Παπαδόπουλου, πως ψηφίζουν το ακαταδίωκτο για να ‘θωρακίσουν την ανεξαρτησία’ της Επιτροπής, που οι ίδιοι όρισαν για να τους ελέγξει, είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της αναξιοπρέπειας και μίας αδιανόητης προσβολής στα θύματα και τις οικογένειές τους».

«Απέναντι στο αίτημα, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας για αλήθεια στα αίτια της τραγωδίας, ο κ. Μητσοτάκης ζητά από τους πολίτες ψήφο συγκάλυψης», υποστηρίζει η Κουμουνδούρου.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr