Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία: Παραλύει τη χώρα η Μπάρμπαρα - Live όλες οι εξελίξεις

Κακοκαιρία: Παραλύει τη χώρα η Μπάρμπαρα – Live όλες οι εξελίξεις

Ποιοι δρόμοι κλείνουν, οι συστάσεις των Αρχών στους πολίτες, πώς θα λειτουργήσουν υπηρεσίες, σχολεία, καταστήματα. Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία. Όλες οι εξελίξεις live από το in.

Με τα προβλήματα από την κακοκαιρία Μπάρμπαρα να πληθαίνουν αποδεικνύοντας την ανετοιμότητα της χώρας για έκτακτα καιρικά φαινόμενα ακόμη και αν υπήρξαν έγκαιρες προειδοποιήσεις από τους μετεωρολόγους το in καλύπτει και ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις από το απόγευμα της Κυριακής.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί, πώς διεξάγεται η κυκλοφορία σε όσους επιτρέπεται, οι συστάσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις και ατυχήματα. Πού υπάρχουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση, πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία, οι δημόσιες υπηρεσίες, τα καταστήματα.

Μετά την έντονη χιονόπτωση που κάλυψε τα πάντα στην Αττική χθες, Δευτέρα, η εικόνα σήμερα είναι σαφώς βελτιωμένη, ωστόσο το κρύο παραμένει τσουχτερό.

Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας

Όλες οι εξελίξεις…

17:45 Η στιγμή που χιονοθύελλα χτυπάει το Μαρούσι

Βίντεο και οι φωτογραφίες που εξασφάλισε το In δείχνουν τη στιγμή που η κακοκαιρία Μπάρμπαρα χτυπάει το Μαρούσι.

Όπως φαίνεται μία σφοδρή χιονοθύελλα χτυπάει το Μαρούσι με τους πολίτες να χρησιμοποιούν ακόμα και ομπρέλες για να προστατευτούν από το χιόνι.

12:21 Νέο έκτακτο δελτίο: Έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες – Πού θα χιονίσει

Νέα επιδείνωση του καιρού φέρνει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» τις επόμενες ώρες καθώς εκδόθηκε νέο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο, το μεσημέρι της Τρίτης.

10:32 Ήχησε ξανά το 112

Ειδοποίηση από το 112 έλαβαν λίγο μετά τις 9:30 κάτοικοι της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας και της Εύβοιας, ενώ η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» επελαύνει στη χώρα.

«Μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή σας. Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών» αναφέρει το μήνυμα από το 112.

08:35 Αλλαγές στα δρομολόγια των ΜΜΜ λόγω παγετού

Τα δρομολόγια στο συγκοινωνιακό δίκτυο ΟΑΣΑ εκτελούνται κανονικά σήμερα εκτός από τις παρακάτω γραμμές των όποιων η έναρξη θα καθυστερήσει λόγω παγετού:

07:41 Πού είναι υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Πολλές περιοχές των βορείων προαστίων είναι ακόμα στα λευκά καθώς το χιόνι δεν έχει λιώσει λόγω των πολικών θερμοκρασιών. Ο κρατικός μηχανισμός συνεχίζει να είναι σε επιφυλακή και παίρνει μέτρα όπου κρίνει απαραίτητο προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα.

Ως προς τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν στην Αττική οι οδηγοί θα πρέπει να γνωρίζουν:

  • Στον κόμβο του Αγ. Στεφάνου ρίχνει χιονόνερο από το πρωί
  • Στην ΕΟ Αθηνών – Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία έχουν σταματήσει νταλίκες που επιχείρησαν να περάσουν για να πάνε Αθήνα ή για να φύγουν προς Λαμία. Δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία στα επιβατικά οχήματα που δεν έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες.
  • Η Καλυφτάκη είναι ανοιχτή προς το παρόν
  • Στην Αττική Οδό από τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας 6/2 έως και τώρα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών παντός τύπου.

06:40 Επικαιροποίηση του έκτακτου Δελτίου επικίνδυνων φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 03-02-2023/13:00 τοπική ώρα, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ως εξής:

1) Οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται ήδη στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας, προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Μαγνησία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων (κυρίως στα δυτικά τμήματα) και της Κρήτης (κυρίως στα δυτικά και κεντρικά). Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

2) Ειδικά για την Αττική αναμένεται χιονόνερο ή χιόνι, ενώ κατά περιόδους στις βορειότερες περιοχές θα υπάρχει πρόσκαιρη ένταση των χιονοπτώσεων οπότε τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου. Από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή ύφεση των φαινομένων.

3) Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

4) Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο έως τις μεσημβρινές ώρες.

06:25 Κλειστή η Εθνική Οδός από το ύψος της Καλυφτάκη για τα φορτηγά

Στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας η μετακίνηση των ΙΧ επιτρέπεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ απαγορεύεται η είσοδος σε φορτηγά 3,5 τόνων και άνω.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας είναι εντατικοί και σταματούν όσα φορτηγά επιχειρούν να περάσουν. Ακόμα, ελέγχονται οι οδηγοί εάν έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και χιονοκουβέρτες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, προβλήματα με την ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν οι περιοχές Νέα Μάκρη, Πέραμα, Ασπρόπυργος, Μαλακάκα, Οινόφυτα και Ιπποκράτειο Πολιτεία, με τον ΔΕΔΔΗΕ να δίνει μάχη για την αποκατάσταση των βλαβών.

05:04 Επέλαση της κακοκαιρίας στην Κρήτη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», στην Κρήτη.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από την Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου, όπου τα φαινόμενα είναι έντονα, και εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης «κινδυνεύει» να κλείσει το οδικό δίκτυο.

Οι οδηγοί πρέπει να είναι προσεκτικοί, ενώ οχήματα που κινούνται στην περιοχή δεν μπορούν να συνεχίσουν χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες.

01:56 Ανακοίνωση για την Εθνική Αθηνών – Λαμίας

Από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι, λόγω ύφεσης του φαινομένου, η κυκλοφορία των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας στο τμήμα της από το ύψος του ανισόπεδου κόμβου Καλυφτάκη μέχρι της χιλιομετρική θέση 57,300 (όρια νομού Αττικής) διεξάγεται δίχως τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

00:42 Υποχρεωτικές οι αλυσίδες και στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών

Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών από την χ/θ 5,000 έως τα όρια του νομού Αττικής με το νομό Βοιωτίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ισχύει παράλληλα η απαγόρευση κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5Τ.

23:55 Αλυσίδες στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας

Μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας από το ύψος της Καλυφτάκη έως τα όρια του νομού Αττικής.

22:50 Προβλήματα σε αμαξοστοιχία στη Μαλακάσα – Ταλαιπωρία των επιβατών

Η αμαξοστοιχία 61 της αντιμετώπισε πρόβλημα και έμεινε ακινητοποιημένη στη Μαλακάσα, καθώς λόγω της κακοκαιρίας είχε πέσει δέντρο, προκαλώντας ζημιά στα καλώδια ηλεκτροκίνησης.

Έτσι στο σημείο βρέθηκε εφεδρική μηχανή, προκειμένου να μεταφέρει τους επιβάτες στην Οινόη και να συνεχίσουν το ταξίδι τους με λεωφορεία.

21:02 Σε επαγρύπνηση ο μηχανισμός

Σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση θα παραμείνουν όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.  Την ίδια ώρα το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επαναλαμβάνει την αυστηρή σύσταση προς τους πολίτες για δραστική μείωση των μετακινήσεών τους στις απολύτως αναγκαίες καθώς και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων αυτοπροστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Επιπλέον, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το ΕΣΚΕΔΙΚ συντονίζουν την εφαρμογή του σχεδίου δράσης και του Σχεδίου «Βορέας 2» που αφορά στη διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού.

20:49 Βελτίωση του καιρού προβλέπει ο Κολυδάς

Την υποχώρηση των χιονοπτώσεων προανήγγειλε ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, ο οποίος ανέφερε ότι καταγράφονται βελτιωμένες θερμοκρασίες στην ανώτερη ατμόσφαιρα.

«Ειδικότερα για την Αττική λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και για λίγες ώρες θα υπάρξει μια μικρή έξαρση του χιονιά έως και λίγο πριν το ξημέρωμα της Τρίτης. Πάντως από τα ξημερώματα και μετά, μετά από αυτό το σύντομο πέρασμα, ο καιρός θα ανοίξει και πάλι στην Αττική και δεν αναμένεται να έχουμε προβλήματα από τον χιονιά, πέραν των συνήθων προβλημάτων που ενδέχεται να δημιουργήσει ο παγετός (αρνητικές θερμοκρασίες) και ο πάγος στους δρόμους στα βόρεια κυρίως προάστια» σημείωσε ο κ. Κολυδάς.

20:32 Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία, πού αναμένονται χιονοπτώσεις

Δύσκολη αναμένεται και η αποψινή νύχτα λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που σαρώνει τη χώρα. Αττική και Εύβοια θα βρεθούν για ακόμη μια φορά στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, με σφοδρές χιονοπτώσεις να αναμένονται στη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο, την Τρίτη θα έχουμε εξάρσεις με χιονοπτώσεις αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια.

20:27 Εκχιονιστικά, αλατιέρες & φτυαριά για να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί

Με εκχιονιστικά μηχανήματα, φτυάρια αλλά και με τα χέρια προσπαθούν οι πολίτες στα βόρεια προάστια να απομακρύνουν το χιόνι από τις αυλές των σπιτιών, από τους δρόμους και τα αυτοκίνητά τους.

20:05 Από τις 11:00 τα εμπορικά καταστήματα

Διαφορετικό θα είναι το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων στα βόρεια προάστια της Αττικής, λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα.

Όπως αποφασίστηκε, θα λειτουργήσουν από τις 11:00 το πρωί.

19:48 Με ειδικό ωράριο οι δημόσιες υπηρεσίες και την Τρίτη λόγω της κακοκαιρίας

Από τις 10:00 το πρωί θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες στις περιοχές που πλήττονται από την κακοκαιρία Μπάρμπαρα.

Συγκεκριμένα, για την Περιφέρεια Αττικής και για τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δεν θα ισχύει το μέτρο της έκτακτης τηλεργασίας που εφαρμόστηκε σήμερα, Δευτέρα και οι υπάλληλοι θα πρέπει να προσέλθουν κανονικά στις υπηρεσίες τους.

19:00 Απαγόρευση και στην Αττική Οδό για φορτηγά

Από τις 8 το βράδυ θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων και στην Αττική Οδό.

18:20 Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο στην Αττική

Το απόγευμα της Δευτέρας, η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ότι τα σχολεία στη Βόρεια και στη Βορειοανατολική Αττική θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη 7/2.

17:51 Νέα απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στην εθνική οδό

Με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν νέες πυκνές χιονοπτώσεις και παγετό από τις βραδινές ώρα, η Τροχαία αποφάσισε εκ νέου την απαγόρευση κυκλοφορίας των μεγάλων φορτηγών αυτή τη φόρα σε όλο το μήκος της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Η απαγόρευση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τις 8 το βράδυ.

17:19 Πρόγνωση για τσουχτερό κρύο, παγετό και χιόνια από τον Σάκη Αρναούτογλου

Ο προγνώστης καιρού Σάκης Αρναούτογλου παρουσιάζοντας το δελτίο καιρού επανέλαβε ότι ο καιρός θα συνεχιστεί με τα ίδια φαινόμενα τις επόμενες ημέρες, με τον παγετό και τα χιόνια να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του.

16:50 Τι θα γίνει με τα σχολεία την Τρίτη

Αρκετές είναι οι περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία και έχει ληφθεί απόφαση να μην λειτουργήσουν τα σχολεία και την Τρίτη.

16:30 Χιονίζει στην Εύβοια

16:00 Δεκάδες μηχανήματα στους δρόμους της Αττικής

Από τις πρώτες πρωινές ώρες ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας επιχειρεί στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας με 126 μηχανήματα και προσωπικό υπό τις οδηγίες του κ. Πατούλη και τον συντονισμό του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Β. Κόκκαλη

15:25 Υδροσίφωνες στις Κυκλάδες

14:30 Χιόνια το βράδυ ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο στην Αττική

Οι μετεωρολόγοι υποστηρίζουν ότι θα πέσουν χιόνια ξανά στην Αττική, τις βραδινές ώρες, ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

13:44 Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Πυκνές χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα στην Αττική

Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων εξέδωσε η ΕΜΥ για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», προειδοποιώντας για πυκνές χιονοπτώσεις στην Αττική ακόμη και σε περιοχές σε χαμηλά υψόμετρα.

12:19 Σε ποιες περιοχές δεν έχει ρεύμα λόγω «Μπάρμπαρα»

Σαρώνει η κακοκαιρία Μπάρμπαρα σε όλη την χώρα δημιουργώντας προβλήματα και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Ακόμη, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νέα ένταση των καιρικών φαινομένων τις επόμενες ώρες.

Σε ανακοίνωση του, ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει το κοινό σχετικά με τις εργασίες αποκατάστασης του δικτύου ηλεκτροδότησης.

11:34 Αγέρωχοι στις χαμηλές θερμοκρασίες οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες παρά το τσουχτερό κρύο οι Εύζωνες στέκουν «αγέρωχοι» στα ειδικά φυλάκιά τους, φορώντας τις βαριές μπλε τσόχινες κάπες τους προκειμένου να προστατευθούν από τις χαμηλές θερμοκρασίες και την παγωνιά.

11:10 Συνεχίζει να χιονίζει ασταμάτητα στα Βόρεια Προάστια

Μπορεί στο κέντρο της Αθήνας να σταμάτησε το χιόνι και μάλιστα… να έβγαλε και ήλιο, ωστόσο στα Βόρεια Προάστια χιονίζει ασταμάτητα.

10:52 Η Αττική και τα χιόνια: Μια σχέση αγάπης και μίσους μέσα στις δεκαετίες [φωτογραφίες]

Αττική και χιόνια, ένα φαινόμενο που χαρακτηριζόταν τις προηγούμενες δεκαετίες ως ιδιαίτερα σπάνιο, τείνει πλέον να γίνει άκρως συνηθισμένο.

Ευχόμενοι, ο φετινός χιονιάς, του 2023, να μη δημιουργήσει το χάος και τα προβλήματα που προκάλεσε πέρσι, ας δούμε μέσα από δημοσιεύματα παλαιότερων ετών, πώς είχε επηρεάσει τη ζωή των κατοίκων της Αττικής στις προηγούμενες δεκαετίες.

Στις 15 Φεβρουαρίου 1934 γράφουν τα «ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΝΕΑ»: «Εις τας Αθήνας αι περισσότεραι γραμμαί λεωφορείων δεν ελειτούργησαν ή ελειτούργησαν πλημμελώς. Τα τραμ εκινήθηκαν μόνον εις τας κεντρικάς γραμμας. Το υπουργείον της Παιδείας εκοινοποίησε διαταγήν εις άπαντα τα σχολεία Αθηνών και Πειραιώς όπως λόγω της κακοκαιρίας μη γίνουν μαθήματα σήμερον και αύριον».

10:40 Και η Ακρόπολη «ντύθηκε» στα λευκά

Εντυπωσιακές είναι οι φωτογραφίες από την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα.

10:30 SOS από μετεωρολόγους: Νέα επιδείνωση με ισχυρό χιονιά σε τέσσερις περιοχές

Όπως φαίνεται από τις επικαιροποιημένες προβλέψεις των μετεωρολόγων η ύφεση των φαινομένων δεν πρόκειται να κρατήσει, ενώ ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε πως σήμερα βρίσκονται στο «μάτι» της κακοκαιρίας η Αττική, η Βοιωτία και η Κρήτη.

10:15 Αλλαγές και στα δρομολόγια των ΜΜΜ – Δείτε πώς θα κινηθούν

Σημειώνεται ότι λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» ο ΟΑΣΑ επικαιροποίησε τις μεταβολές – τροποποιήσεις στις διαδρομές των λεωφορειακών γραμμών, οι οποίες αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τις επικρατούσες ανά περιοχή συνθήκες.

10:01 Παιδιά με τις μητέρες τους εγκλωβίστηκαν σε ξενώνα στην Αιγιάλεια – Μια γυναίκα στο νοσοκομείο

Επιχείρηση απεγκλωβισμού περίπου 30 ατόμων, παιδιών και των οικογενειών τους που φιλοξενούνταν σε ξενώνα πάνω από το χωριό Άγιος Παντελεήμονας Αιγιάλειας, στήθηκε χθες Κυριακή.

Λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, που έφερε η κακοκαιρία Μπάρμπαρα, ήταν αδύνατη η κυκλοφορία των ΙΧ των γονιών των παιδιών που επρόκειτο να αναχωρήσουν από την Ε.Ο. Αιγίου-Καλαβρύτων μέσω Φτέρης.

09:40 Εικόνες & βίντεο του in από την χιονισμένη Αθήνα από ψηλά

09:23 «Είμαι εγκλωβισμένος σπίτι μου με 40 πόντους χιόνι»

«Είμαι εγκλωβισμένος σπίτι μου με 40 πόντους χιόνι» δηλώνει κάτοικος των Ερυθρών, ο οποίος κάλεσε στο MEGA προκειμένου να ζητήσει βοήθεια.

09:15 Στα «λευκά» και η Βουλή

Μαγευτική ήταν η εικόνα που αντίκρισαν το πρωί όσοι πέρασαν από την πλατεία Συντάγματος, μιας και η βουλή είχε «ντυθεί» στα λευκά, μια εικόνα που βλέπουμε αρκετά σπάνια.

09:05 Το «έστρωσε» στην Κηφησίας στο ύψος του Χαλανδρίου.

Δείτε τις εικόνες από τον δημοσιογράφο του in, Δημήτρη Πέρρο

08:55 Άνοιξε η Αττική Οδός

08:36 Καταγγελίες για αισχροκέρδεια με τις αντιολισθητικές αλυσίδες

Πολλές καταγγελίες γίνονται τις τελευταίες ώρες για αισχροκέρδεια στις αλυσίδες χιονιού, καθώς όπως αναφέρεται, αλυσίδες που πριν από μια εβδομάδα έκαναν 40 ευρώ, τώρα (όπου δεν έχουν εξαντληθεί) κοστίζουν 60-70 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι αλυσίδες είναι υποχρεωτικές. Όσοι δεν διαθέτουν αλυσίδες χιονιού στο όχημά τους θα πληρώσουν πρόστιμο 80 ευρώ.

08:30 Παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας

Παραμένει από το βράδυ της Κυριακής κλειστή η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας στα όρια της Αττικής

08:24 Κλειστή και η Αττική Οδός

Αυτή τη στιγμή είναι κλειστό το τμήμα της Αττικής Οδού προς αεροδρόμιο από Κηφισίας, μέχρι Μαραθώνος.

08:20 Άνοιξε η Λεωφόρος Κατεχάκη

Περίπου μια ώρα έμεινε κλειστή η Λεωφόρος Κατεχάκη, όπως άλλωστε έχει γίνει γνωστό από το πρωί.

08:10 Διακοπή δρομολογίων στο Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ, τα δρομολόγια του Μετρό από και προς το αεροδρόμιο έχουν διακοπεί, και οι επιβάτες μετεπιβιβάζονται στον προαστιακό που βρίσκεται στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».

08:00 Μέχρι πότε θα χιονίζει στην Αττική;

Διίστανται οι απόψεις αναφορικά με την πορεία της κακοκαιρίας. Οι μετεωρολόγοι έκαναν λόγο για χιονόπτωση στην Αττική που θα διαρκέσει έως τις τις 10-11 το πρωί της Δευτέρας. Ωστόσο, το μήνυμα του 112 που εστάλη το πρωί έκανε λόγο για «χιονοπτώσεις στην Αττική ως τις μεσημβρινές ώρες».

07:59 Κλειστά και την Τρίτη τα σχολεία;

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στην Αττική και την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τον Γιώργο Πατούλη.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως θα υπάρξει σύσκεψη το μεσημέρι της Δευτέρας, ωστόσο όπως είπε στον ΑΝΤ1 «είναι το πιθανότερο. Αν συνεχίσει έτσι ο καιρός, δεν θα μπορεί να αλλάξει η απόφαση».

07:53 Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Εκτός από τη λεωφόρο Κατεχάκη που έκλεισε πριν από λίγο, υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι που είναι κλειστοί. Διαβάστε αναλυτικά εδώ.

07:39 Νέο μήνυμα από το 112 στην Αττική

Νέο μήνυμα από το 112 στην Αττική. «Μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην Αττική ως τις μεσημβρινές ώρες». Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει η νέα προειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία.

07:31 Έκλεισε η λεωφόρος Κατεχάκη

Έκλεισε λίγο μετά τις 07:00 το πρωί της Δευτέρας η λεωφόρος Κατεχάκη, προκειμένου η Περιφέρεια Αττικής να ρίξει αλάτι στον δρόμο λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, η λεωφόρος Κατεχάκη θα μείνει κλειστή για περίπου μία ώρα και ζητείται κατανόηση από τους οδηγούς.

07:24 Κακοκαιρία στην Ελλάδα, ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

Την ώρα που η Ελλάδα πλήττεται από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», τραγικές είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

07:14 Αυτοψία του MEGA στην Εθνική Οδό

Κλειστή παραμένει μέχρι νεοτέρας η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας μέχρι τα Οινόφυτα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» συνεχίζει την επέλασή της.

Περιπολικά βρίσκονται ήδη στα διόδια Αφιδνών, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται σε επιφυλακή.

Στο τμήμα της Εθνικής Οδού που παραμένει κλειστό δεν κινούνται οχήματα, παρά μόνο περιπολικά και εκχιονιστικά, τα οποία δίνουν μάχη για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.

07:08 Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Ρήγου

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» θα συνεχίσει την επέλασή της, επηρεάζοντας με χιόνια ένα σημαντικό τμήμα της χώρας, ενώ και το κρύο θα είναι δριμύ. Δείτε την πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Ρήγου:

07:05 Κλειστά τα σχολεία – Τι ισχύει για καταστήματα, ΜΜΜ και δημόσιο

Με μια ματιά τα μέτρα για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τηλεκπαίδευση στα σχολεία, τηλεργασία στο Δημόσιο, κλειστά δικαστήρια και καταστήματα, ισχυρή σύσταση στον ιδιωτικό τομέα για τηλεργασία, οι εργαζόμενοι να προσέλθουν μετά τις 10 το πρωί και απαγόρευση του delivery, μετά τις 6 το απόγευμα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

06:47 Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα νοσοκομεία

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, σε ετοιμότητα είναι τρία ειδικά τμήματα ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ και πέντε μίνι λεωφορεία σε περίπτωση που χρειαστεί η μεταφορά τυχόν εγκλωβισμένων.

Ακόμη, σε ετοιμότητα βρίσκονται πέντε μηχανήματα έργου, δηλαδή δύο Ισοπεδωτών Γαιών, ενός Προωθητή Γαιών και δύο Φορτωτών Γαιών. Επίσης, τέσσερα οχήματα 4Χ4 είναι σε σημεία βάσης σε Βαρυμπόμπη, Βίλια, Πεντέλη, Βαρνάβα για μεταφορά εγκλωβισμένων, εφόσον υπάρχει αίτημα, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Συναγερμός σήμανε στο υπουργείο Υγείας ενόψει της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», η οποία έφερε πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Αττική.

Σε επιφυλακή βρίσκονται το ΕΚΑΒ και τα νοσοκομεία, ενώ το μεγάλο στοίχημα αφορά στα εφημερεύοντα νοσοκομεία Λαϊκό, ΚΑΤ και Άγιοι Ανάργυροι.

Κρίσιμη είναι σημερινή μέρα, με το υπουργείο Υγείας να έχει θέσει στόχο να παραμείνουν ανοιχτά τα νοσοκομεία των βορείων προαστίων, και συγκεκριμένα τα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, ΚΑΤ, Γεννηματάς, Σωτηρία και Άγιοι Ανάργυροι.

06:35 Η «Μπάρμπαρα» χτυπάει με σφοδρότητα την Αττική

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες που θα φέρει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα σε αρκετές περιοχές, καθώς οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι.

Δείτε εδώ την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου.

06:18 Χιονόπτωση μέσα στην Αθήνα

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας, όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, ξεκίνησε να χιονίζει και μέσα στην Αθήνα. Δείτε εικόνα από το Forecast Weather Greece:

06:09 Χιονοθύελλες σε Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία και Αττική

Το δεύτερο κύμα των χιονοπτώσεων (από τις 6:00 το πρωί έως τις 10:00 τη Δευτέρα), θα σημειωθεί σε:

  • Βόρεια και Υπερβόρεια προάστια (Μαλακάσα, Σχηματάρι, Διόνυσος, Πεντέλη, Θρακομακεδόνες, Αφίδνες)
  • Βορειοανατολική Αττική (Γέρακας, Γλυκά Νερά, Παλλήνη)

05:00 Κλειστή η Εθνική οδός στην Καλυφτάκη

Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας από Καλυφτάκη έως Οινόφυτα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και της έντονης χιονόπτωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγάλο ύψος χιονιού βρίσκεται στην περιοχή των Οινοφύτων.

4:00 Ξημερώνει «άσπρη μέρα»

Μαγικές εικόνες από τον χιονισμένο Διόνυσο.

02:15 Διακοπή κυκλοφορίας

Από την Τροχαία ανακοινώθηκε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων: 1) στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάρνηθα 2) στη Λεωφόρο Φυλής, από το ύψος της οδού Θρασυβούλου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Χασιά.

01:46 Άρση απαγόρευσης στην Εθνική Οδό

Από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας από την 93 χιλιομετρική θέση έως την 121,250 χιλιομετρική θέση και πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων, πλην βαρέων άνω των 3,5 τόνων που ισχύει η απαγόρευση, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από την 56,728 χιλιομετρική θέση έως την 121,250 χιλιομετρική θέση και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

00:40 Νέα προειδοποίηση από την Αττική Οδό

Με μήνυμά της στο twitter η Αττική Οδός εφιστά την προσοχή στους οδηγούς, υπενθυμίζει την απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών και την υποχρέωση των οδηγών να έχουν αλυσίδες στα οχήματά τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αναμένεται χιονόπτωση στην Αττική. Περιορίστε τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες. Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων στην Αττική Οδό. Υπενθυμίζεται σε όλους τους οδηγούς να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους.

Ευχάριστο διάλειμμα: Έξω ψοφόκρυο μέσα στο twitter… σκας από τα γέλια.

Οι χρήστες του twitter με βιτριολικό χιούμορ σχολιάζουν το «φίλε ήρθε χιονιάς βαρβάτος και παρέλυσε το κράτος», τα πρόστιμα για τις αλυσίδες, το «φλύαρο» 112.

00:40 Το νέο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο

Πυκνές χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας και τη Δευτέρα προβλέπει το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ για την κακοκαιρία Μπάρμπαρα.

Τα χιόνια θα φτάσουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και σε Σποράδες, Κυκλάδες και στην Κρήτη.

00:20 Τι προβλέπουν μετεωρολόγοι

Οι μετεωρολόγοι υπογραμμίζουν ότι αναμένονται σημαντικές ποσότητες χιονιού σε Αττική και Εύβοια, που ενδεχομένως να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα.

Ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Μετεωρολογικών Ερευνών της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, εξήγησε ότι βάσει των επιστημονικών δεδομένων, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής ως το πρωί της Δευτέρας αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού. Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του MEGA, Χριστίνα Ρήγου την Δευτέρα θα συνεχιστεί η επέλαση της κακοκαιρίας.

Από την πλευρά του ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει ότι η ύφεση των φαινομένων στην Αττική είναι πρόσκαιρη.

00:10 Ακυρώνονται ραντεβού στον e – ΕΦΚΑ

Στις 10 π.μ. ορίστηκε η έναρξη λειτουργίας του e-ΕΦΚΑ στην Αττική, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών.

Συγκεκριμένα, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, που επικρατούν, των σχετικών οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για περιορισμό της κυκλοφορίας των κατοίκων σε περιοχές που παρατηρούνται έντονα φαινόμενα και με γνώμονα την προστασία εργαζομένων και πολιτών, η έναρξη λειτουργίας του e-ΕΦΚΑ στις 6/2/2023, ειδικά για την περιοχή της Αττικής, όπως σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, ορίστηκε από το υπουργείο Εσωτερικών στις 10 π.μ..

Προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, διευκρινίζεται ότι τυχόν ραντεβού με δημόσιες υπηρεσίες, που έχουν προγραμματιστεί, πριν από τις 10 π.μ., δεν θα πραγματοποιηθούν και οι δημόσιες υπηρεσίες θα πρέπει να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους ενδιαφερόμενους πολίτες σχετικά και να μεριμνήσουν άμεσα για τον επαναπρογραμματισμό νέου ραντεβού.

Ειδικότερα, για την προστασία των εξεταζομένων και των μελών των Υγειονομικών Επιτροπών από τον κίνδυνο ατυχημάτων, αναβάλλονται οι προγραμματισμένες για αύριο Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ σε όλη την επικράτεια για προληπτικούς λόγους.

Όπως αναφέρει ο e-ΕΦΚΑ σε ανακοίνωσή του, τα προγραμματισμένα ραντεβού που αναβάλλονται, θα εξεταστούν άμεσα και κατά προτεραιότητα στις επόμενες ημέρες σε εμβόλιμες επιτροπές και, συνεπώς, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα ενημερωθούν εγκαίρως για το νέο ραντεβού τους.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

23:40  Ακυρώσεις δρομολογίων τρένων

Συνεχίζονται οι αλλαγές, ματαιώσεις στα δρομολόγια των τρένων κατόπιν ενημέρωσης της Hellenic Train από την Πολιτική Προστασία για σοβαρή επιδείνωση των καιρικών φαινομένων, και σε συνεννόηση με τον Διαχειριστή Υποδομής. Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή της η εταιρεία ενημερώνει το επιβατικό κοινό πως καταργούνται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 14521-14522 (Λειανοκλάδι-Τιθορέα).

Επίσης, τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1675, 1676, 3677 και 3678 θα αντικατασταθούν με λεωφορεία.

Τέλος καταργούνται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1521, 11530, 1530, 1533, 3537, καθώς και το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 4200 και η επιστροφή της μεταξύ Κάντζας και ‘Ανω Λιοσίων.

23:12 Προχωρά η αποκατάσταση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ έχουν επιλυθεί οι περισσότερες από τις βλάβες που σημειώθηκαν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

23:02 Δριμύ ψύχος και τη Δευτέρα – Πού θα χιονίσει

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τη Δευτέρα θα είναι οι έντονες χιονοπτώσεις, οι ισχυροί άνεμοι, καθώς και το τσουχτερό κρύο.

23:00 Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας για όλα τα οχήματα

Κλειστή για όλα τα οχήματα θα παραμείνει το βράδυ η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τον κόμβο Καλυφτάκη έως τον κόμβο Οινοφύτων.

22: 54 Πυκνές χιονοπτώσεις στην Αττική από τα ξημερώματα

Για πυκνές χιονοπτώσεις στην Αττική τις επόμενες ώρες κάνει λόγο ο Σάκης Αρναούτογλου που θα φτάσουν ακόμα και στα παραθαλάσσια του νόμου.

22:13 Ένα ολόκληρο χωριό στην Εύβοια «βλέπει» με γεννήτρια

Στην κοινότητα Μίστρου στη θέση Μαυρόπουλο του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων κατέρρευσε το δίκτυο ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα να τεθεί σε λειτουργία γεννήτρια.

21:31 Από τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας οι δημόσιες υπηρεσίες στην περιφέρεια Αττικής

Η έναρξη λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών και αντιστοίχως η προσέλευση των υπαλλήλων αυτών για τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου ορίζεται στις 10 το πρωί, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ οι πολίτες που είχαν ραντεβού νωρίτερα δεν θα πρέπει να προσέλθουν και θα πρέπει να προχωρήσουν σε επαναπρογραμματισμό νέου.

21:20 Σε ισχύ η απαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, ενώ οι άνεμοι σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν κατά τόπους στα πελάγη τα 9 μποφόρ.

21:10 Απεγκλωβισμοί από την Πυροσβεστική στη λεωφόρο Σχιστού

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής επιχειρούν στη λεωφόρο Σχιστού για τον απεγκλωβισμό 15 ατόμων, οι οποίοι ακινητοποιήθηκαν μέσα στα οχήματά τους. 3

20:48 Έκλεισε η λεωφόρος Σχιστού

Προβλήματα παρατηρούνται στη λεωφόρο Σχιστού όπου σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς, Σταυρούλα Αντωνάκου δεν είναι εφικτή χωρίς αλυσίδες.

20:42 Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες τη Δευτέρα

Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των τραπεζών τη Δευτέρα 6/2, ιδίως σε όσες περιοχές πλήττονται από τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες (μεταξύ αυτών ο Βόρειος Τομέας της Περιφέρειας Αττικής και η περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας), δίνει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Όπως επισημαίνεται μεγάλος αριθμός τραπεζικών καταστημάτων ενδέχεται να μην εκτελεί συναλλαγές για το κοινό, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.

20:39 Νέες μεταβολές σε δρομολόγια λεωφορειακών γραμμών

Νέες μεταβολές στις διαδρομές των λεωφορειακών γραμμών θα ισχύσουν τη Δευτέρα στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας, ενώ θα εφαρμοστεί ειδικό πρόγραμμα δρομολογίων.

20:03 Ο χιονιάς σαρώνει την Αττική – Σε ποιες περιοχές χιονίζει τώρα

Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις στην Αττική και συγκεκριμένα στα βόρεια τμήματα του νομού, όπως Πεντέλη, Διόνυσος, Ερυθραία, Μαλακάσα, Δροσιά και Κρυονέρι.

19:53 Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία στη Λέσβο

Με απόφαση των δυο Δημάρχων του νησιού, κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου σε όλη τη Λέσβο, όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης λόγω των αναμενόμενων στο νησί, ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών.

19:49 Σύσταση στον ιδιωτικό τομέα για τη Δευτέρα

Να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους των οποίων απαιτείται η φυσική παρουσία να προσέλθουν στις εργασίες τους μετά τις 10 το πρωί, τόνισε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιάννης Αρτοποιός, κατά την έκτακτη ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία.

19:22 Απεγκλωβισμός 7 ατόμων στα Βίλια

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα επιχείρηση απεγκλωβισμού περίπου 7 ατόμων που είχαν ακινητοποιηθεί λόγω του χιονιού με τα αυτοκίνητά τους στα Βίλια.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και ο δρόμος άνοιξε απεγκλωβίζοντας τους οδηγούς χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο άλλο πρόβλημα.

19:00 Σοβαρά προβλήματα νωρίτερα στα Οινόφυτα

Διακοπή κυκλοφορίας στα Οινόφυτα – Στο δρόμο βγήκαν τα εκχιονιστικά με σκοπό να ανοίξουν τους δρόμους.

18:57 Άνοιξε και πάλι η Αττική Οδός

18:51 Κλείνει και πάλι στις 23:00 η Ε.Ο Αθηνών – Λαμίας

Από τις 23:00 δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

18:30 Χτυπά την Εύβοια η «Μπάρμπαρα»

Αρκετά είναι τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί στην Εύβοια, η οποία είναι από τις περιοχές όπου τα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» είναι έντονα.

18:15 Έκλεισε η Αττική Οδός

Προσωρινά κλειστή η Αττική Οδός στην είσοδο της Ελευσίνας προς αεροδρόμιο.

18:07 Ανοιχτή μέχρι τις 22:00 η Αθηνών – Λαμίας

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας για τα επιβατικά οχήματα που διαθέτουν προληπτικά χιονοαλυσίδες θα επιτρέπεται μέχρι τις 22:00 το βράδυ της Κυριακής.

18:05 Εγκλωβισμένα λεωφορεία στην Ε.Ο. στο ύψος της Λαμίας

Λεωφορεία με κατεύθυνση προς Αθήνα ακινητοποιήθηκαν στο ύψος της Λαμίας από τις 15:00 το μεσημέρι και μέχρι αυτή την ώρα παραμένουν σε διάφορα μοτέλ.

18:04 Σε ποιες περιοχές δεν έχει ρεύμα λόγω κακοκαιρίας – Πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες

Από τις συνολικά 30 βλάβες σε γραμμές Μέσης Τάσεις που σημειώθηκαν από το πρωί έχουν αποκατασταθεί οι 22, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, και αυτή τη στιγμή τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τις εργασίες για την αποκατάσταση 8 γραμμών Μέσης Τάσης που επηρεάζουν τις εξής περιοχές της Αττικής: Γραμματικό, Καλέντζι, Μαραθώνα, Μέγαρα, Βίλια, Οινόη και Ασπρόπυργο, τις περιοχές Διρφύων και Νηλέως στην Εύβοια, μικρό τμήμα στην Σκόπελο στις Σποράδες και περιοχή Λακέρειας στη Λάρισα.

17:53 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων

Για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από την 14:10΄ ώρα σήμερα 05.02.2023 δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, ως ακολούθως

• Από τη 121,250 χ/θ έως 261,280 χ/θ ,στο ρεύμα πορείας προς Αθήνα και από τη 56,728 χ/θ έως 121,250 χ/θ ,στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων/μέσων :

• από Χαλκίδα προς Π.Α.Θ.Ε. και ειδικότερα από τη 2η χ.θ. της περιφερειακής οδού από Χαλκίδα προς ε.ο. Σχηματαρίου-Χαλκίδας/ αυτοκινητόδρομο Α-11 (Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας)

• από Δ.Ε. Αυλίδος προς Π.Α.Θ.Ε., μέσω της ε.ο. Σχηματαρίου-Χαλκίδας/ αυτοκινητόδρομος Α-11

• από Χαλκίδα προς Π.Α.Θ.Ε. και ειδικότερα από την 1η χ.θ. της Π.Ε.Ο. Χαλκίδας-Θηβών (διασταύρωση Δροσιάς )

• από Δ.Ε. Αυλίδος προς Π.Α.Θ.Ε., μέσω της Π.Ε.Ο. Χαλκίδας-Θηβών

• στη Νέα Εθνική Οδός Σχηματαρίου Χαλκίδας από 0,000χ/θ έως 11,000χ/θ.

17:47 Ουρές χιλιομέτρων από φορτηγά στα διόδια των Μαλγάρων

Τεράστιες ουρές έχουν δημιουργηθεί στα διόδια των Μαλγάρων, στη Θεσσαλονίκη, καθώς δεκάδες φορτηγά έχουν ακινητοποιηθεί λόγω των απαγορεύσεων κυκλοφορίας από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» που σαρώνει τη χώρα.

17:43 Αναβλήθηκαν οι εξετάσεις της Δευτέρας στα ΑΕΙ

Την αναβολή των εξετάσεων των φοιτητών στα AEI της Αττικής έλαβαν οι Πρυτανικές Αρχές, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που έχει φέρει τσουχτερό κρύο και έντονες χιονοπτώσεις.

17:39 Προβλήματα στη Σαλαμίνα

Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πυλοστόμου από το ύψος της συμβολής με την οδό Σελίνια έως την περιοχή Κακή Βίγλα.

17:35 Άνοιξε η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνικό οδό Αθηνών – Λαμίας στο τμήμα της από τη γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι τον κόμβο Οινοφύτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Διευκρινίζεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Αθηνών-Λαμίας είναι σε ισχύ.

17:26 Όμως δεν είναι μόνο η Αττική, αφού ήδη πολλές περιοχές της Ελλάδας έχουν «σκεπαστεί» με χιόνι

Η κακοκαιρία Μπάρμπαρα έχει καλύψει στο χιόνι ένα χωριό της Εύβοιας, καθώς οι ποσότητες χιονιού που έχουν πέσει στην περιοχή, έχουν σκεπάσει τα πάντα και οι θερμοκρασίες που καταγράφονται είναι υπό του μηδενός.

Συγκεκριμένα, το χωριό που καλύφθηκε με 10 πόντους χιόνι είναι η Καμαριτσά στο δήμο Διρφύων Μεσσαπίων, όπως φαίνεται και από το παρακάτω βίντεο. Τις επόμενες ημέρες, πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν, σε αρκετές περιοχές της Εύβοιας, σύμφωνα με τα όσα επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης.

17:22 Με αντιολισθητικές αλυσίδες όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στο νομό Αττικής

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ με ανακοίνωσή του υπενθυμίζει ότι από χθες, Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, με απόφαση του διευθυντή Τροχαίας Αττικής, τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του νομού Αττικής. Παράλληλα, σημειώνει ότι «παρόμοιες αποφάσεις έχουν εκδοθεί ή θα εκδίδονται και από άλλες αστυνομικές Υπηρεσίες, ανάλογα με την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων».

Η συγκεκριμένη υποχρέωση για αντιολισθητικά μέσα ισχύει και για τα οχήματα που εισέρχονται από άλλες περιφέρειες στο οδικό δίκτυο του νομού Αττικής ή κινούνται μεταξύ περιφερειών της υπόλοιπης χώρας, όπου ισχύουν κατά περίπτωση διαφορετικά μέτρα οδικής ασφάλειας, σύμφωνα με όσα τονίζει ακόμη το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται επίσης τα εξής: «Συστήνεται στους πολίτες να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους και τις ισχύουσες κάθε φορά αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας ή Τροχαίας, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον χρειαστεί να μετακινηθούν και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών ή άλλων συναρμόδιων Αρχών.

Τέλος, οι οδηγοί των οχημάτων επιβάλλεται να γνωρίζουν τον τρόπο τοποθέτησης και λειτουργίας των αντιολισθητικών μέσων που φέρουν και να προσαρμόζουν την οδήγησή τους ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες. Περισσότερες συμβουλές και οδηγίες για την οδική ασφάλεια, λόγω κακοκαιρίας και έντονων καιρικών φαινομένων, είναι διαθέσιμες σε ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας».

Επιπλέον, στο ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας υπάρχει και αναλυτική – επικαιροποιημένη ενημέρωση σχετικά με διακοπές -απαγορεύσεις κυκλοφορίας, χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κ.λπ. λόγω καιρικών φαινομένων, για όλη την επικράτεια.

Η ΕΛΑΣ μέσω των υπηρεσιών επικοινωνίας του Σώματος, θα ενημερώνει συνεχώς για τις συνθήκες που επικρατούν στο οδικό δίκτυο».

17:20 Πού θα χιονίσει πολύ…

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του Meteo τις επόμενες ώρες στην Αττική τα σημαντικότερα ύψη χιονιού αναμένονται στα βόρεια του νομού όπου σε αρκετές περιοχές είναι πιθανό να σημειωθούν περισσότερα από 20 – 30 εκατοστά χιονιού, ενώ σε μεγαλύτερα υψόμετρα το ύψος του χιονιού δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 40 – 60 εκατοστά.

Χιονόστρωση αναμένεται στα δυτικά και ανατολικά του νομού όπου τοπικά εκτιμάται ότι θα σημειωθούν έως και 10 – 15 εκατοστά χιονιού.

Εντός του λεκανοπεδίου Αττικής, οι σημαντικότερες χιονοστρώσεις αναμένονται κυρίως στα βορειότερα τμήματα όπου είναι πιθανό να σημειωθούν εώς και 20 – 30 εκατοστά χιονιού, ενώ μικρότερες πιθανότητες για κάποια χιονόστρωση υπάρχουν στα πιο κεντρικά και νότια τμήματα του λεκανοπεδίου.

17:00 Νέα ανακοίνωση Αστυνομίας για κλειστούς δρόμους

Όπως αναφέρει η Αστυνομία η κυκλοφορία έχει διακοπεί:

  • στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ανατολής, προς τον Υμηττό.
  • στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή από το ύψος της λεωφόρου Κατεχάκη προς τον Υμηττό.
  • στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το Σ.Ν.Πεντέλης 414 μέχρι την περιοχή προ ανατολής Νέας Μάκρης.
  • στην επαρχιακή οδό Τατοΐου – Αγ. Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής με την οδό Χλόης (βασιλικά κτήματα) στη Βαρυμπόμπη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.
  • στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας – Αγ.Μερκουρίου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Τυρταίου στις Αφίδνες, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγ. Μερκούριο.
  • στη λεωφόρο Πάρνηθος από το εστιατόριο Αρχοντικό και πάνω

Η κίνηση στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη Χ/Θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων Revoil-πρώην Cyclon) έως τα όρια του Ν. Αττικής με τον Ν. Βοιωτίας (Χ/Θ 30,000), διεξάγεται μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αρκετοί δρόμοι έκλεισαν, ακόμα κι αν δεν υπήρχαν ιδιαίτερα προβλήματα. Ενδεικτική είναι η κατάσταση που επικρατούσε στη Βαρυμπόμπη, όπως φαίνεται στα βίντεο που δημοσιεύει το in.

16:01 Kλήσεις στην Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων λόγω των χιονοπτώσεων έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» η οποία σφυροκοπά τη χώρα.

Για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων έχουν ήδη ξεκινήσει να κλείνουν κάποιοι δρόμοι.

Οδηγός του οποίου το όχημα είχε ακινητοποιηθεί στο χιόνι στον Βαρνάβα Αττικής, μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο, αφού επιχείρησαν 3 πυροσβέστες με 1 όχημα.

Περίπου 15 κλήσεις στην Πυροσβεστική από διάφορες περιοχές και στα βόρεια προάστεια στην Αττική και από Μακεδονία, Χαλκιδική και από Εύβοια για μεταφορές σε ασφαλές σημεία οδηγών που είχαν παγιδευτεί στα οχήματα τους.

15:05 Νέο μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Αθήνας σχετικά με την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα».

«Μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή σας. Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών» έγραφε το μήνυμα.

14:27 Έκλεισε η εθνική Αθηνών – Λαμίας

Στο κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας από τη γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι τα Οινόφυτα και στα δύο ρεύματα, προχώρησαν οι αρχές, καθώς η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» σφυροκοπά την Αττική.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου της πυροσβεστικής τις επόμενες ώρες αναμένεται μεγαλύτερη ένταση φαινομένων, ειδικά στο λεκανοπέδιο.

13:41 Τηλεργασία στο Δημόσιο τη Δευτέρα – Τι θα γίνει με τον ιδιωτικό τομέα

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα θα εργαστούν με τηλεργασία ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία και στον ιδιωτικό.

Σύμφωνα με την έκτακτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, σήμερα, Κυριακή, λόγω της κακοκαιρίας έχουν σταλεί μηνύματα του 112 σε Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Μαγνησία και Σποράδες, ενώ ανάλογα με τις προβλέψεις θα λάβουν και οι κάτοικοι της Αττικής.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και για όλες τις περιοχές όπου ισχύει η σύσταση της, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρει τα ακόλουθα:

Στο πλαίσιο των μέτρων για την εξασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών απευθύνει ισχυρή σύσταση στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να εφαρμόσουν τηλεργασία αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Επιπροσθέτως, καθώς το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη, το Υπουργείο υπενθυμίζει την υποχρέωση των εργοδοτών να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους και να μεριμνούν ώστε -με βάση την κείμενη νομοθεσία- να μην θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Στην προκειμένη περίπτωση οφείλουν να λάβουν ιδιαίτερη μέριμνα για όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε εξωτερικούς χώρους.

Οι όποιες καταγγελίες γίνουν στην Επιθεώρηση Εργασίας για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων θα εξετάζονται αμέσως με την απαιτούμενη προσοχή και αυστηρότητα.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι σε περιπτώσεις, όπως η τωρινή κακοκαιρία, εφαρμόζονται παγίως τα ακόλουθα:

  1. Όταν η επιχείρηση λειτουργεί κανονικά και κάποιος εργαζόμενος δεν κατορθώσει να μεταβεί στην εργασία του, παρά την καταβληθείσα από μέρους του προσπάθεια, λόγω ανωτέρας βίας, του οφείλεται ο μισθός της ημέρας εκείνης.
  2. Εφόσον επιχειρήσεις απασχολούν εργαζομένους σε εξωτερικές θέσεις εργασίας, αυτές πρέπει να διευθετούνται κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι εργαζόμενοι να προστατεύονται από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας στην περίπτωση εργαζομένων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου (π.χ. καρδιοπαθείς).
  3. Στην περίπτωση τεχνικών και οικοδομικών έργων, καθώς και των εργασιών στα λιμάνια, οι εργασίες  διακόπτονται όταν παρεμποδίζονται άμεσα από τις καιρικές συνθήκες και επαναλαμβάνονται μετά την αποκατάσταση ασφαλών συνθηκών εργασίας. Σε κάθε περίπτωση, απαγορεύεται η  εγκατάσταση ή χρήση ανυψωτικών μηχανημάτων σε καιρικές συνθήκες που είναι δυνατό να θέσουν σε κίνδυνο την ευστάθειά τους, ενώ πρέπει να επανελέγχονται από τον επιβλέποντα μηχανικό αντιστηρίξεις, εκσκαφές κ.λπ. πριν από την επανάληψη εργασιών που διακόπηκαν λόγω παγετού.
  4. Τέλος, όσον αφορά στις επιχειρήσεις-εργοδότες (συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών πλατφορμών), που απασχολούν εργαζόμενους διανομείς, τόσο στο χώρο της εστίασης όσο και σε άλλες δραστηριότητες μεταφορών/διανομής αντικειμένων με δίτροχα οχήματα, τονίζεται ότι  οι εργοδότες οφείλουν αν δεν το έχουν ήδη κάνει, να εφοδιάσουν άμεσα τους διανομείς με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχή στολή προστασίας κλπ.) Πέραν της παροχής του αναγκαίου εξοπλισμού ατομικής προστασίας, οι εργοδότες οφείλουν επίσης, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, να προβούν και στην άμεση παύση εργασιών σε περίπτωση επικράτησης ακραίων καιρικών συνθηκών (χιονόπτωση, παγετός), καθώς προέχει η προστασία των εργαζομένων διανομέων.

Ειδικά για τις περιοχές της βόρεια και βορειοανατολική Αττικής οι παραπάνω συστάσεις ισχύουν σε συνδυασμό με τη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

12:37 Κλειστά τη Δευτέρα τα σχολεία στην Αττική

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, κατόπιν έκτακτης σύσκεψης με τους Δημάρχους της Αττικής, κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών, που φέρνει στη χώρα η «Μπάρμπαρα».

Κλειστοί θα είναι και όλοι οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφαση των Δημάρχων των οποίων είναι αρμοδιότητα τους.

H διεξαγωγή των μαθημάτων θα γίνει διαδικτυακά μέσω webex.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, κατόπιν έκτακτης σύσκεψης με τους Δημάρχους της Αττικής, κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών

Κλειστοί θα είναι και όλοι οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφαση των Δημάρχων των οποίων είναι αρμοδιότητά τους

Γ. Πατούλης: «Πρώτη μας προτεραιότητα η ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού»

Με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ξεκίνησαν να εκδηλώνονται σήμερα το πρωί στην Αττική και τις μετεωρολογικές προβλέψεις ότι τα φαινόμενα αυτά θα επιδεινωθούν το επόμενο 24ωρο, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, κατόπιν και σχετικής διαβούλευσης με τους Δημάρχους της Αττικής, κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα 6 Ιανουαρίου όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής.

Κλειστοί θα είναι και όλοι οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφασης των Δημάρχων των οποίων είναι αρμοδιότητα τους.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη με στόχο την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού) από ενδεχόμενους κινδύνους μετακίνησης, από και προς τις σχολικές μονάδες,

Παράλληλα ελήφθη υπόψιν, το γεγονός ότι μαθητές, εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και γονείς-κηδεμόνες ενδέχεται να μετακινούνται από και προς περιοχές του Νομού Αττικής που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης, της χιονόστρωσης αλλά και του παγετού, αλλά και το γεγονός ότι, σύμφωνα και με τις σχετικές οδηγίες της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, θα πρέπει να περιοριστούν οι μετακινήσεις των πολιτών για την αποφυγή ατυχημάτων και φαινομένων κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Τέλος κρίθηκε αναγκαία η συγκεκριμένη απόφαση για την εξασφάλιση απαιτούμενου χρόνου για τον καθαρισμό των οδικών αρτηριών του Νομού, καθώς και των προαύλιων χώρων των σχολικών μονάδων.

Σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση, αφού αξιολογηθούν τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα.

12:02 Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα στη βόρεια Αττική την Δευτέρα

Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι, σε ολόκληρη τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που αναμένεται να φέρει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα».

Αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγουσών αναγκών του καταναλωτικού κοινού κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023, τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων και supermarket, τα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα.

Παράλληλα, απαγορεύεται από ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023 η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές.

Παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται στα καταστήματα που θα παραμείνουν κατ’ εξαίρεση ανοικτά με ιδιαίτερη προσοχή και μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο.

Η ανακοίνωση:

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι, σε ολόκληρη τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, ιδίως σε Άγιο Στέφανο, Άνοιξη, Σταμάτα, Δροσιά, Κηφισιά, Εκάλη, Θρακομακεδόνες, Λυκόβρυση, Κεφαλάρι, Αγία Παρασκευή, Αχαρνές, Μαρούσι, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Βαρυμπόμπη, Τατόι, Πεύκη, Ηράκλειο, Χολαργό, Ολυμπιακό Χωριό, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Μελίσσια, Γέρακα, Παλλήνη, Σπάτα, Κορωπί και Μαρκόπουλο, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που αναμένονται.

Αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγουσών αναγκών του καταναλωτικού κοινού κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023: τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων και supermarket, τα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα.

Παράλληλα, απαγορεύεται από ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023 η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές.

Παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται στα καταστήματα που θα παραμείνουν κατ’ εξαίρεση ανοικτά με ιδιαίτερη προσοχή και μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024