Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η νέα μανία χειρουργικής αφαίρεσης παρειακού λίπους είναι αποκρουστική και επικίνδυνη

Η νέα μανία χειρουργικής αφαίρεσης παρειακού λίπους είναι αποκρουστική και επικίνδυνη

Τα βίντεο αφαίρεσης του παρειακού λίπους είναι Νο1 στο TikTok αλλά ορισμένοι χρήστες προτιμούν να αγκαλιάζουν το φυσικό, πιο στρογγυλό πρόσωπό τους. «Αν το να έχεις μαγουλάκια είναι λάθος, δεν θέλω να είμαι σωστή» δήλωσε μια χρήστρια και πρόσθεσε: «Κορίτσια με στρογγυλό πρόσωπο, ξεσηκωθείτε».

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, πολλές σελίδες στο TikTok έχουν κατακλυστεί από εικόνες διασημοτήτων με ισχνά μάγουλα, ψηλά ζυγωματικά και ανύπαρκτα σαγόνια.

Τα βίντεο υποδηλώνουν όλα το ίδιο πράγμα: Οι εικονιζόμενοι στις φωτογραφίες έχουν υποβληθεί σε αφαίρεση παρειακού λίπους, ένα είδος αισθητικής επέμβασης που αφαιρεί το λιπώδες στρώμα στο μέσο του προσώπου. Τα βίντεο υπονοούν επίσης συχνά ότι η επέμβαση έκανε τα άτομα να φαίνονται καλύτερα, επειδή η αφαίρεση του λίπους μπορεί να δώσει στο πρόσωπο μια πιο καθορισμένη και σμιλεμένη όψη.

Το ενδιαφέρον για τη χειρουργική επέμβαση έχει εκτοξευθεί στα ύψη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το hashtag #BuccalFatRemoval έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 135,5 εκατομμύρια προβολές στο TikTok, το #BuccalFat έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 48,4 εκατομμύρια προβολές και το #BuccalFatPadRemoval έχει άλλες 5,1 εκατομμύρια προβολές.

Αλλά ένας αυξανόμενος αριθμός χρηστών του TikTok χρησιμοποιεί τώρα τα hashtags για να αντιδράσει στην τάση, η οποία, όπως υποστηρίζουν, συγκαταλέγεται στα ανέφικτα πρότυπα ομορφιάς που συχνά ενισχύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ενθαρρύνουν τους χρήστες να αγκαλιάζουν τα πιο γεμάτα πρόσωπά τους, αντί να τα αλλοιώνουν.

Η τελευταία τρέλα της δίαιτας του Χόλιγουντ: Το φάρμακο του διαβήτη με τις «παρενέργειες» του

Να ζήσουν οι φεγγαρόφωτοι!

«Στην εποχή του Instagram, αν μπορείς να βρεις έναν τρόπο να αγαπήσεις αυτό που είναι διαφορετικό σε σένα από όλους τους άλλους, νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που αξίζει» δήλωσε στο TikToker η Σάρι Όιστερ, η οποία έφτιαξε ένα βίντεο που εξυμνεί το στρογγυλό πρόσωπό της.

Η ίδια η χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης του παρειακού λίπους δεν είναι καινούργια. Ο πλαστικός χειρουργός Δρ Στίβεν Λεβίν, με έδρα τη Νέα Υόρκη, δήλωσε στο περιοδικό People ότι η διαδικασία, η οποία διαρκεί περίπου 30 λεπτά όλα κι όλα, είναι τουλάχιστον 50 ετών. Ορισμένες διασημότητες, όπως το μοντέλο και επιχειρηματίας Κρίσι Τέιγκεν, έχουν μιλήσει ανοιχτά για το ότι έχουν υποβληθεί στη διαδικασία.

Όμως ο όρος παρειακό λίπος και η ίδια η διαδικασία έγιναν viral μετά την ανάρτηση μιας selfie στο Instagram από την ηθοποιό Λία Μισέλ την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας εικασίες γύρω από το αν έκανε την επέμβαση.

Κάποιες που δημοσίευσαν ότι αγαπούν τα στρογγυλά τους πρόσωπα εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη φευγαλέα φύση των τάσεων της πλαστικής χειρουργικής. Κάποιοι επισήμαναν τη βραζιλιάνικη ανόρθωση γλουτών – κοινώς BBL – η οποία έγινε γνωστή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφού την έκαναν κάποιες διασημότητες, όπως οι Καρντάσιανς.

@lordsnart Stay rotund for my sake #bblefffect #buccalfatremoval #friendship #TheRealPussinBoots ♬ original sound – mo

Τι μάγουλα είναι αυτά καλέ;

Η Όιστερ, η οποία θεωρεί το πρόσωπό της «γεμάτο και στρογγυλό», δήλωσε ότι δεν μπορεί να κάθεται άπραγη καθώς κάποιοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λοιδορούν τα παχουλά μάγουλα. Έτσι, δημοσίευσε ένα βίντεο με φωτογραφίες του δικού της προσώπου, εξυμνώντας ένα χαρακτηριστικό που, για κάποιους, είχε ξαφνικά γίνει ελάττωμα.

«Αν δεν βγάζουμε θετικά μηνύματα για τα πιο γεμάτα πρόσωπα, τότε το μόνο που θα δει κανείς είναι ισχνά και σμιλεμένα μάγουλα. Αν μπορώ να δείξω ότι αισθάνομαι όμορφα με το γεμάτο πρόσωπό μου, τότε ελπίζω ότι και άλλοι άνθρωποι θα το δουν αυτό και θα νιώσουν καλύτερα με τον εαυτό τους».

Μεγαλώνοντας, η Όιστερ είπε ότι σπάνια έβλεπε το στρογγυλό πρόσωπό της να απεικονίζεται ως πρότυπο ομορφιάς. Μόνο όταν μεγάλωσε και άρχισε να εξετάζει την κληρονομιά της, είπε ότι τελικά είδε όμορφα πρόσωπα που έμοιαζαν με τα δικά της. Η εκμάθηση αυτής της ιστορίας τη βοήθησε να εκτιμήσει τη φυσική της ομορφιά.

«Τα γεμάτα μάγουλά μου και το στρογγυλό μου πρόσωπο μοιάζουν ακριβώς με τους Ανατολικοευρωπαίους και Εβραίους προγόνους μου, και για μένα αυτό είναι σημείο υπερηφάνειας. Παίρνω δύναμη από αυτό» πρόσθεσε.

Ουφ, ευτυχώς δεν έκανα την επέμβαση

Η Ρέιτσελ ΟΚουλ, makeup artist και δημιουργός περιεχομένου στο TikTok, δήλωσε ότι κάποτε είχε συζητήσει να κάνει τη διαδικασία – πολύ πριν γίνει viral – αλλά αποφάσισε να μην προχωρήσει αφού πήγε σε σχολή μακιγιάζ, η οποία της έδειξε την ομορφιά στο ίδιο της το πρόσωπο. Είπε ότι είναι ανακουφισμένη που δεν προχώρησε ποτέ στην επέμβαση, επειδή έμαθε ότι το να έχεις ένα στρογγυλό πρόσωπο είναι εξίσου όμορφο με οποιοδήποτε άλλο είδος προσώπου.

«Όταν χρησιμοποιείς το μακιγιάζ ως εργαλείο βλέπεις όλα τα πρόσωπα με πιο θετικό τρόπο» δήλωσε η 23χρονη ΟΚουλ. «Πραγματικά αλλάζει το πώς βλέπεις τον εαυτό σου όταν δεν προσπαθείς να κρύψεις αυτά τα χαρακτηριστικά».

Αφού η χειρουργική επέμβαση άρχισε να γίνεται trending την περασμένη εβδομάδα, η ΟΚουλ δήλωσε ότι ήθελε να μοιραστεί αυτό το μάθημα με τους ακόλουθούς της. Το βίντεό της, στο οποίο διδάσκει πώς να χρησιμοποιείτε το μακιγιάζ για να τονίσετε την ομορφιά των στρογγυλών προσώπων, έχει προβληθεί περισσότερες από 5,3 εκατομμύρια φορές.

«Αν το να έχεις παρειακό λίπος είναι λάθος, δεν θέλω να είμαι σωστή» δήλωσε μια χρήστρια του TikTok σε ένα βίντεο. »Κορίτσια με στρογγυλό πρόσωπο, ξεσηκωθείτε».

Το κίνημα όσων μοιράζονται την αγάπη τους για τα πιο γεμάτα πρόσωπά τους έχει εξαπλωθεί και στο Twitter.

«Το παρειακό μου λίπος είναι σύμμαχος… όχι εχθρός…» έγραψε στο Twitter ο συγγραφέας και καλλιτέχνης Τζον Πολ Μπράμερ.

«Αφαίρεση λίπους από το στόμα … όχι, μου αρέσει το πρόσωπό μου στρογγυλό, ευχαριστώ» έγραψε ένας άλλος χρήστης στο Twitter. «Χερουβικό».

Όσοι δημοσίευσαν βίντεο που αναδεικνύουν τα φυσικά τους χαρακτηριστικά δήλωσαν ότι ελπίζουν ότι μπορούν να δώσουν δύναμη σε άλλους με στρογγυλά πρόσωπα να συνειδητοποιήσουν ότι δεν χρειάζονται χειρουργική επέμβαση για να είναι όμορφοι.

*Με στοιχεία από nbcnews.com

Sports in

Η Ευρωλίγκα απαξιώνει το προϊόν της

Δεν νοείται ιδιαίτερα σήμερα, να υπάρχουν παραβάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024