Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Μέλος της Χρυσής Αυγής ο 34χρονος αστυνομικός; - Οι καταγγελίες των Ρομά

Θεσσαλονίκη: Μέλος της Χρυσής Αυγής ο 34χρονος αστυνομικός; – Οι καταγγελίες των Ρομά

Ο επικεφαλής της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ είπε ότι «ακούγονται διάφορα

Απολογείται τις επόμενες ώρες ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος σύμφωνα με ιατροδικαστική εξέταση φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η κοινότητα των Ρομά βρίσκεται σε αναβρασμό για τέταρτη μέρα, ενώ ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, Βασίλης Πάντζος, προχώρησε σε καταγγελίες, τονίζοντας το ενδεχόμενο να πρόκειται για επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα από τον άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ.

Διαβάστε επίσης: Ανατροπή δεδομένων για τον πυροβολισμό κατά του 16χρονου Ρομά – «Δεν είδατε τίποτα ακόμα»

Μιλώντας στον ANT1, ο επικεφαλής της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ είπε ότι «ακούγονται διάφορα, ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Μπορεί κάποιος επίσημα να μας πει αν ο συγκεκριμένος αστυνομικός ανήκει σε κάποιο κόμμα και σε ποιο;» ρώτησε.

Ο κ. Πάντζος σημείωσε πως «κανένας άνθρωπος δεν ξυπνάει το πρωί να πάει να σκοτώσει έναν άνθρωπο. Εδώ, όμως, μιλάμε για ένα γεγονός, κλοπή βενζίνης, πλημμέλημα, παραβατική πράξη… πήγε να βάλει βενζίνη και δεν πλήρωσε. Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί πίνουν καφέ στο ίδιο βενζινάδικο. Ενημερώνονται εκείνη την στιγμή. Γνωρίζουν ότι η παράβαση είναι για 20 ευρώ».

«Θα μπορούσαν να λειτουργήσουν πολύ πιο ψύχραιμα, να βρουν άλλο τρόπο να σταματήσουν το ανήλικο παιδί και το όχημα, να μην κάνουν χρήση όπλου, να μην υπάρχει καταδίωξη, να κινδυνεύσουν κι άλλες ζωές. Θα έπρεπε να επικρατήσει αυτή η λογική… για να κάνουν χρήση (όπλου) οι αστυνομικοί, πρέπει να πάρουν από ανώτερους εντολή, πάνω σε καταδίωξη» πρόσθεσε.

Ενημέρωση από το νοσοκομείο

Σε ό,τι αφορά για το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα επίσημη ενημέρωση από το «Ιπποκράτειο» ο κ. Πάντζος έκανε λόγο για «αδικαιολόγητη στάση», για «πρωτοφανή σιωπή της διοίκησης και των γιατρών του νοσοκομείου έχει τοποθετηθεί και η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών».

Για τις κινητοποιήσεις των Ρομά εξήγησε πως καταδικάζεται κάθε φορά «κάθε άνομη κατάσταση» και υπερασπίστηκε το δικαίωμα των ανθρώπων να εκφραστούν με ειρηνικό τρόπο τις διαμαρτυρίες τους.

Sports in

«Το όριο είναι η πείνα» – Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή ενάντια στις πολιτικές λιτότητας του Μιλέι

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024