Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χακίμ Ζίγιες: Από το… σπίτι στο Κατάρ, ένα τσιγάρο δρόμος

Χακίμ Ζίγιες: Από το… σπίτι στο Κατάρ, ένα τσιγάρο δρόμος

Τον Φλεβάρη ο Χαλίλχοτζιτς τον «τελείωνε» από την εθνική. Τον Σεπτέμβρη ο Ρεγκραγκί αποφάσισε να τον επαναφέρει και ο Χακίμ Ζίγιες τον βγάζει ασπροπρόσωπο, οδηγώντας το Μαρόκο στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά ever.

«Ακόμη και αν λεγόταν Μέσι, δεν θα επέστρεφε στο Μαρόκο. Δεν θέλει να προπονηθεί, δεν θέλει να παίξει. Δεν θέλει να το πάρει στα σοβαρά. Δεν πρόκειται να τον παρακαλέσω να επιστρέψει. Δεν επιλέγω έναν παίκτη που μπορεί να αποδυναμώσει την ισορροπία του γκρουπ. Η συμπεριφορά του Ζιγές δεν ταιριάζει με την επιλογή».

Ήταν γύρω στις αρχές του περασμένου Φλεβάρη όταν ο Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς «τελείωνε» τον Χακίμ Ζίγιες από την εθνική ομάδα του Μαρόκου. Δεν έβγαζε εκτός έναν… τυχαίο ποδοσφαιριστή, αλλά τον κορυφαίο της χώρας.

Ο άσος της Τσέλσι είναι εδώ και πολλά χρόνια το μεγάλο «όπλο» της αφρικανικής ομάδας στην επίθεση. Η είδηση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη χώρα, καθώς μετά τις δηλώσεις του τότε προπονητή του Μαρόκου, ο Ζίγιες αποφάσισε να αποσυρθεί από την εθνική ομάδα.

«Δεν θα επιστρέψω στην εθνική ομάδα. Είναι η τελική μου απόφαση και πρέπει να τη σεβαστούν. Θα επικεντρωθώ στον σύλλογό μου», είχε γνωστοποιήσει ο Μαροκινός με μια ανάρτηση στα social media.

Τον Αύγουστο ωστόσο άλλαξαν όλα. Η Ομοσπονδία του Μαρόκου ανακοίνωσε την απόλυση του Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς, λίγους μόλις μήνες πριν από το μεγάλο ραντεβού του Κατάρ. Αντικαταστάτης του ο Ουαλίντ Ρεγκραγκί.

Ανέλαβε την ομάδα μόλις τρεις μήνες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επαναφέροντας άμεσα τον Χακίμ Ζίγιες. Ο άσος της Τσέλσι βρήκε πάλι θέση στο ρόστερ της εθνικής του ομάδας.

Και όπως φαίνεται, «κερδίζει» και τη μάχη απέναντι στον Χαλίλχοτζιτς. Κόντρα στους Βέλγους ήταν ο απόλυτος MVP, με μια ασίστ. Κόντρα στους Καναδούς είχε ένα γκολ, οδηγώντας έτσι την πατρίδα του στα νοκ άουτ του Μουντιάλ με το «καλό» εισιτήριο.

Η Ισπανία από την άλλη… διάλεξε το Μαρόκο, θεωρώντας ότι θα προκριθεί εύκολα ή δύσκολα. Το Μαρόκο «τέζαρε» τους Ισπανούς (3-0 πέναλτι, 0-0 κ.δ.) στο Μουντιάλ και κατάφερε να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Κόντρα στους Ισπανούς που τους… διάλεξαν. Κόντρα σε ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης, το Μαρόκο έριξε τη «βόμβα» του και εξασφάλισε την παρουσία του στους «8», όπου θα περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Πορτογαλία – Ελβετία.

Μετά τη μεγάλη νίκη κόντρα στους Βέλγους, το Μαρόκο «λύγισε» ακόμη μια δύναμη. Και μάλιστα το έκανε ξανά με ποδόσφαιρο. Μπορεί να πήρε την πρόκριση χάρη στον Μπόνο που έπιασε δύο πέναλτι στη… ρωσική ρουλέτα, ωστόσο στα 120 λεπτά παιχνιδιού, το Μαρόκο ήταν καλύτερο, έχοντας τις περισσότερες καθαρές ευκαιρίες.

Ο Ζίγιες ανέλαβε να εκτελέσει πέναλτι στη διαδικασία και φυσικά ευστόχησε. Ο μεσοεπιθετικός της Τσέλσι «φώναξε» ξανά… παρών και οδήγησε την πατρίδα του στα προημιτελικά του Παγκοσμίου για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Μια μεγάλη επιτυχία τόσο για το Μαρόκο όσο και για τον ίδιο. Μια νίκη απέναντι στον Χαλίλχοτζιτς ο οποίος τον είχε… τελειώσει από την εθνική.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024