Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έμμα Τόμσον: Γδύνεται στα 63 της εναντίον της ψεύτικης απεικόνισης του γυναικείου σώματος

Έμμα Τόμσον: Γδύνεται στα 63 της εναντίον της ψεύτικης απεικόνισης του γυναικείου σώματος

Καταγγέλλει την κινηματογραφική βιομηχανία ότι έχει μη ρεαλιστικές προσδοκίες για τις γυναίκες στις ταινίες και τις γυναίκες ηθοποιούς.

Η Τόμσον έχει υπάρξει γυμνή μόνο μία φορά στο παρελθόν στην καριέρα της, όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία «The Tall Guy» του 1990, απέναντι από τον Τζεφ Γκόλντμπλουμ. Στη συνέχεια ξεγυμνώθηκε για τον ρόλο της στην ταινία του 2022 «Good Luck to You, Leo Grande».

Μίλησε για τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες που έχει η κινηματογραφική βιομηχανία για τις γυναίκες και για το πώς η ίδια θέλει να βοηθήσει να πυροδοτηθεί η αλλαγή. Αν «θέλετε να αλλάξει η εικονογραφία του γυναικείου σώματος, τότε καλύτερα να γίνετε μέρος της αλλαγής», δήλωσε η Τόμσον στους New York Times. Στη νέα βρετανική δραμεντί η ηθοποιός υποδύεται τη Νάνσυ Στρόουκς, μια συντηρητική χήρα δασκάλα που δεν έχει βιώσει ποτέ οργασμό. Προσλαμβάνει έναν άνδρα συνοδό, τον οποίο υποδύεται ο Ντάριλ ΜακΚόρμακ, για ένα ραντεβού, ελπίζοντας να βιώσει έναν οργασμό. Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει η Σόφι Χάιντ.

«Είναι πολύ προκλητικό να είσαι γυμνή στα 62 σου», δήλωσε η ηθοποιός. «Τίποτα δεν έχει αλλάξει στις φοβερές απαιτήσεις που τίθενται στις γυναίκες στον πραγματικό κόσμο αλλά και στην υποκριτική», δήλωσε η Τόμσον για τις απαιτήσεις από τις γυναίκες και τις γυναίκες ηθοποιούς, όπως αναφέρει το Entertainment Weekly. «Αυτό το πράγμα του να πρέπει να είσαι αδύνατη είναι ακόμα το ίδιο όπως ήταν πάντα, και στην πραγματικότητα κατά κάποιο τρόπο νομίζω ότι είναι χειρότερο τώρα».

Η Τόμσον λέει ότι πολλοί θα ταυτιστούν με τον χαρακτήρα της, ο οποίος «θα μπορούσε εύκολα να είναι η δασκάλα σας ή η μητέρα σας». Η ηρωίδα επαναστατεί ενάντια σε όλα όσα την καθορίζουν αναζητώντας έναν συνοδό για να βιώσει έναν οργασμό. «Ναι, πήρε την πιο δυνατή απόφαση να κάνει κάτι πολύ ασυνήθιστο, γενναίο και επαναστατικό», δήλωσε η Τόμσον.

Η ηθοποιός δήλωσε ότι έπρεπε να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα νέο επίπεδο οικειότητας με τον συμπρωταγωνιστή της για να υποδυθεί τον χαρακτήρα και ειδικότερα τις γυμνές σκηνές. Οι Τόμσον, ΜακΚόρμακ και Χάιντ δήλωσαν ότι πέρασαν μία ολόκληρη από τις ημέρες των προβών τους δουλεύοντας γυμνοί.

«Η Σόφι, ο Ντάριλ και εγώ κάναμε πρόβες εντελώς γυμνοί και μιλήσαμε για τα σώματά μας, μιλήσαμε για τη σχέση μας με τα σώματά μας, τα ζωγραφίσαμε, συζητήσαμε τα πράγματα που μας δυσκολεύουν, τα πράγματα που μας αρέσουν σε αυτά, περιγράψαμε ο ένας το σώμα του άλλου», δήλωσε η Tόμσον κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο Cinema Cafe.

«Στέκεται μόνη της μπροστά σε έναν καθρέφτη και ρίχνει τη ρόμπα της», είπε η Τόμσον για τον χαρακτήρα της στην ταινία. Ανοίχτηκε επίσης για την περίπλοκη φύση του γυναικείου οργασμού. «Δεν μπορώ να έχω απλά έναν οργασμό. Χρειάζομαι χρόνο. Χρειάζομαι στοργή. Δεν μπορείς απλά να φτάσεις στην κλειτορίδα και να την χτυπάς και να ελπίζεις για το καλύτερο. Αυτό δεν πρόκειται να λειτουργήσει, παιδιά», είπε.

Τόνισε τη σημασία της απεικόνισης των φυσικών σωμάτων στην οθόνη. «Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να το είχα κάνει πριν από την ηλικία που είμαι», είπε. «Και όμως, φυσικά, η ηλικία που είμαι το καθιστά εξαιρετικά δύσκολο, επειδή δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην οθόνη σώματα με ατέλειες». Η Tόμσον μίλησε για το πώς η απεικόνιση των γυναικών την επηρέασε όσο μεγάλωνε. «Για να είμαι πραγματικά ειλικρινής, δεν θα είμαι ποτέ ευτυχισμένη με το σώμα μου. Δεν θα συμβεί ποτέ», είπε. «Μου έκαναν πλύση εγκεφάλου πολύ νωρίς. Δεν μπορώ να αναιρέσω αυτά τα νευρικά μονοπάτια».

Η Τόμσον ελπίζει ότι η ταινία θα προκαλέσει συζητήσεις για το σεξ. «Γνωρίζω την ιστορία σε αυτή τη χώρα, ιδιαίτερα, των πουριτανικών αντιδράσεων στο σεξ. Την αδυναμία να μιλήσουμε γι’ αυτό ή να αναγνωρίσουμε τη δύσκολη φύση του. Οι συζητήσεις που υπάρχουν γύρω από το σεξ στην κουλτούρα μου είναι είτε καταθλιπτικές είτε απλώς όχι πολύ εμπνευσμένες», δήλωσε σε συνέντευξή της στο Variety. «Έχουμε μια ιστορία καταπίεσης της ευχαρίστησης, και ειδικότερα μια ιστορία καταπίεσης του σεξ, καταπίεσης της γυναικείας σεξουαλικής χαράς» πρόσθεσε.

Photo: YouTube

Photo: YouTube

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024