Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Συνελήφθη κι άλλος πολιτικός αντίπαλος του Πούτιν

Ρωσία: Συνελήφθη κι άλλος πολιτικός αντίπαλος του Πούτιν

Συνελήφθη ο Βλαντίμιρ Κάρα-Μούρζα, αντιπολιτευόμενος πολιτικός στη Ρωσία.

Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος πολιτικός Βλαντίμιρ Κάρα-Μούρζα συνελήφθη από την αστυνομία έξω από το σπίτι του στη Μόσχα χθες. Επρόκειτο να παραμείνει υπό αστυνομική κράτηση τη νύχτα, δήλωσε ο δικηγόρος του, ο Βαντίμ Προχόροφ.

Ο κ. Κάρα-Μούρζα κατηγορείται για αντίσταση κατά της αρχής, που σημαίνει ότι δεν συμμορφώθηκε προς νόμιμη εντολή αστυνομικού, στρατιωτικού ή μέλους της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας. Το αδίκημα αυτό επισύρει ποινή ως και 15 ημερών φυλάκισης. Δεν είναι γνωστό τώρα εάν τον βαρύνουν και άλλες κατηγορίες.

Καταδίκη από τις ΗΠΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Άντονι Μπλίνκεν, ανέφερε σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι η Ουάσινγκτον «είναι προβληματισμένη για τη σύλληψη του εξέχοντος ηγέτη της κοινωνίας των πολιτών», «παρακολουθεί στενά την κατάσταση και καλεί να απελευθερωθεί άμεσα».

Γνωστός επικριτής του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο κ. Κάρα-Μρούζα λέει πως επέζησε δύο φορές από μυστηριώδεις δηλητηριάσεις τις οποίες αποδίδει στην υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την οργάνωση έρευνας Belling Cat, ο Κάρα-Μρούζα βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο πρακτόρων της FSB οι οποίοι, κατ’ αυτή, ενέχονταν επίσης στη δηλητηρίαση του ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024