Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αφιερώματα για την Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Αφιερώματα για την Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Η 27η Ιανουαρίου έχει ανακηρυχθεί από τον Ο.Η.Ε. ως Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, του πιο συστηματικού, μεθοδευμένου, και μαζικού εγκλήματος που διαπράχθηκε στην σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας.

Η Τζουλιάνα Μάργκουλις παρουσιάζει δύο ειδικές τηλεοπτικές εκπομπές με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Το αφιέρωμα «Undeniable: The Truth to Remember» θα μεταδοθεί το προσεχές Σάββατο στο CBS και επίσης θα είναι διαθέσιμο για streaming και on demand στο Paramount+.

Το αφιέρωμα ακολουθεί πέντε επιζώντες του Ολοκαυτώματος καθώς μοιράζονται τις ιστορίες τους με μια ομάδα μαθητών από το γυμνάσιο Χέιστινγκς στο Χιούστον του Τέξας, ένα σχολείο που παραδοσιακά δεν διδάσκει την ιστορία του Ολοκαυτώματος.

Η επιζήσασα του Ολοκαυτώματος, Λίλι Έμπερτ, η οποία πρόσφατα έγινε viral στο TikTok μαζί με τον δισέγγονο της, θα συμμετάσχει επίσης.

Η ειδική εκπομπή «The Hate We Can’t Forget: A Holocaust Memorial Special» έχει προγραμματιστεί να προβληθεί στο Smithsonian Channel σήμερα και στο MTV στις 31 Ιανουαρίου. Επιζώντες διηγούνται τις ιστορίες τους σε μαθητές από σχολικές περιφέρειες που δεν διδάσκουν την ιστορία του Ολοκαυτώματος.

Η ηθοποιός και συγγραφέας, Τζουλιάνα Μάργκουλις θα εξερευνήσει τον αντίκτυπο και την κληρονομιά του Ολοκαυτώματος στις γενιές Gen Z και millennials.

«Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τη συστημική δίωξη και τη δολοφονία έξι εκατομμυρίων Εβραίων στο Ολοκαύτωμα και πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση ενάντια στις δυνάμεις του μίσους και του αντισημιτισμού που το δημιούργησαν και εξακολουθούν να επιμένουν σήμερα» αναφέρει ο πρόεδρος του CBS Τζορτζ Τσικς. «Το να ακούμε απευθείας από τους επιζώντες τοποθετεί τις φρικαλεότητες που βίωσαν στο επίκεντρο και θα πρέπει να μας εμπνεύσει να πολεμήσουμε ενάντια σε κάθε μορφή μίσους και φανατισμού στο μέλλον» τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024