Το να ξεπεράσεις έναν πρώην είναι δύσκολο… ειδικά όταν αρχίζουν να σε στοιχειώνουν στα όνειρά σου. Αλλά μην ανησυχείτε πολύ. Το να ονειρεύεσαι έναν πρώην σύντροφο δεν είναι κάποιο υποσυνείδητο σημάδι ότι πρέπει να ξαναβρείς μαζί του. Είναι πραγματικά πολύ συνηθισμένο και δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχείτε πολύ. Ωστόσο, μπορεί να αποσπά την προσοχή και να απογοητεύει. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να σταματήσετε να ονειρεύεστε τον πρώην σας και να βάλετε σε τάξη τους εφιάλτες.

Στο κρεβάτι… με τον πρώην

Σύμφωνα με τον Lauri Loewenberg, επαγγελματία αναλυτή ονείρων, το νόημα του ονείρου εξαρτάται από τον ρόλο που έπαιξε ο συγκεκριμένος πρώην στη ζωή σας. Λέει στην Elite Daily, «Αν δεις στον ύπνο σου πρώην σύντροφο σου, πιθανότατα να τον ονειρεύεσαι γιατί το υποσυνείδητό σου προσπαθεί να σε βοηθήσει να συμβιβαστείς με το τέλος της σχέσης και να σε βοηθήσει να φτάσεις στο τέλος αυτής της ιστορίας».

Αλλά, σύμφωνα με τον Loewenberg, αυτό δεν είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος ονείρου που σχετίζονται με πρώην. «Ο πρώην που συνηθίζουμε να ονειρευόμαστε περισσότερο, ωστόσο, είναι η πρώτη μας αγάπη», λέει. «Όταν αυτή η πρώτη αγάπη εμφανίζεται σε ένα όνειρο, δεν είναι στην πραγματικότητα αυτοί. Είναι το δικό σου πάθος. Και το υποσυνείδητό σας μπορεί απλώς να κάνει μια σύγκριση μεταξύ της ζωής σας τότε και τώρα: Βρίσκεστε σε μια περίοδο ξηρασίας; Η τρέχουσα σχέση ίσως να μην σας ικανοποιεί»

Και προσθέτει, «Το να ονειρεύεσαι την πρώτη σου αγάπη σημαίνει ότι το υποσυνείδητό σου λέει ότι είναι καιρός να «ανάψεις» ξανά τη φλόγα είτε στην τρέχουσα σχέση σου είτε ίσως ακόμη και να βρεις κάτι που μπορεί να φέρει αυτού του είδους τον ενθουσιασμό στη ζωή σου».

Από την άλλη πλευρά, εάν είναι μια τοξική σχέση που θυμάστε στα όνειρά σας, πιθανότατα σημαίνει ότι υπάρχουν κάποια μακροχρόνια πληγωμένα συναισθήματα. «Το να ονειρεύεσαι τον βίαιο ή τον απατημένο πρώην είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι δεν έχεις καταφέρει να αφήσεις τη δυσπιστία, τον θυμό και τη δυσαρέσκεια που δημιούργησαν», λέει ο Loewenberg.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr