Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιουβέντους – Μπαρτσελόνα – Ας κερδίσει ο… χειρότερος

Γιουβέντους – Μπαρτσελόνα – Ας κερδίσει ο… χειρότερος

Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα έχουν ξεκινήσει με το αριστερό τη φετινή χρονιά, με τη μια να… ζηλεύει την αποτυχία της άλλης

Μια απλώς κακή περίοδος ή κάτι παραπάνω;

Το κοινό ερώτημα που πλανάται πάνω από το Τορίνο και τη Βαρκελώνη. Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα έχουν μπει σε ένα ανελέητο κυνήγι για να αναδειχθούν νικήτριες σε μια μάχη που θα ήθελαν να αποφύγουν.

Ποια ομάδα είναι χειρότερη; Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και Ρόναλντ Κούμαν είναι οι «στρατηγοί» σε αυτήν τη μονομαχία, για την οποία ουδείς ξέρει πώς θα τελειώσει.

Από τη μια, η απόλυτη κυρίαρχος της Ιταλίας, Γιουβέντους, και από την άλλη μια παγκόσμια δύναμη του ποδοσφαίρου, η Μπαρτσελόνα.

Μπιανκονέρι και Μπλαουγκράνα βλέπουν τη σεζόν να έχει ξεκινήσει με το χειρότερο δυνατό τρόπο και μένει να φανεί πώς θα εξελιχθεί στη πορεία της.

Το χρονικό διάστημα σίγουρα βοηθά και δίνει περιθώριο για τάχιστη ανάκαμψη, αλλά η εικόνα που βγάζουν αμφότερες στον αγωνιστικό χώρο δε δίνει πολλές ελπίδες στους φιλάθλους τους, οι οποίοι έχουν εκφράσει ήδη έντονα τη δυσαρέσκειά τους γι’ αυτό που βλέπουν.

Έχασαν τους σταρ τους και… χάθηκαν

Το κακό για τις δύο ομάδες ξεκίνησε το καλοκαίρι.

Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι άφησαν τις Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα, προκαλώντας σοκ στους υποστηρικτές των ομάδων. Και αν στην περίπτωση του Πορτογάλου η τριετία που έμεινε στο Τορίνο μπορεί να χαρακτηριστεί μικρό διάστημα, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον Αργεντινό, ο οποίος αποχώρησε από τους Μπλαουγκράνα έπειτα από 21 χρόνια.

Όπως ήταν φυσικό, το κενό που δημιουργήθηκε από τη φυγή τους ήταν αδύνατο να καλυφθεί, με την απουσία τους να γίνεται εμφανής ήδη από το ξεκίνημα της χρονιάς.

Από το κάδρο της κριτικής δεν μπορούσαν να λείψουν και οι διοικητικοί ηγέτες των δύο ομάδων. Αντρέα Ανιέλι και Ζοάν Λαπόρτα έχουν βρεθεί στο προσκήνιο για τους λάθος λόγους.

Τόσο ο Ιταλός όσο και ο Καταλανός κατηγορούνται για την αδυναμία σημαντικής ενίσχυσης το καλοκαίρι. Το ζήτημα και για τους δύο όμως είναι όχι το αν ήθελαν να κάνουν μεταγραφές, αλλά το αν μπορούσαν.

Η Γιουβέντους ενισχύθηκε με τον Μανουέλ Λοκατέλι, για τον οποίο όμως θα αρχίσει να πληρώνει σε δύο χρόνια, ενώ πλήρωσε 20 εκατ. για να κάνει δικό της τον Μακένι από την Σάλκε, αγοράζοντας παράλληλα τον Μόισε Κιν από την Έβερτον για 7 εκατ.

Η απόκτηση των Ιχατάρεν και Κάιο Ζόρζε δεν είναι κίνηση για το παρόν, αλλά για το μέλλον. Στο πεδίο των αποχωρήσεων, πέρα από τον Ρονάλντο, για τον οποίον εισέπραξε 15 εκατ., υπήρξε και ο Κριστιάν Ρομέρο, ο οποίος αγοράστηκε από την Αταλάντα έναντι 16 εκατ. πριν πάει στο Βόρειο Λονδίνο για τη Τότεναμ.

Η Μπαρτσελόνα, από την άλλη, διάγει την πιο μαύρη οικονομικά περίοδο της, κάτι που φάνηκε το καλοκαίρι. Από τις πέντε μεταγραφές που πραγματοποίησε, οι τρεις ήρθαν ως ελεύθεροι (Ντεπάι, Αγκουέρο, Γκαρθία), ένας δανεικός (Ντε Γιονγκ), ενώ ο μοναδικός παίκτης για τον οποίο δαπανήθηκαν χρήματα (Έμερσον) αποχώρησε λίγες ημέρες αργότερα για την Τότεναμ.

Η ανάγκη να αποφορτιστεί το μισθολόγιο ήταν απαραίτητη, κι έτσι τον ίδιο δρόμο με τον Μέσι ακολούθησαν οι Πιάνιτς, Γκριεζμάν, Τρινκάο, Αλενιά, Τοντιμπό και Φίρπο.

Εικόνα που δεν… αντέχεται

Το σημαντικό στις μεγάλες ομάδες δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και ο τρόπος που αυτό θα έρθει.

Απλώς στις περιπτώσεις των Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα δε συμβαίνει τίποτα από τα δύο. Μπορεί οι Μπλαουγκράνα να είναι αήττητοι ύστερα από πέντε αγωνιστικές στη LaLiga, αλλά η εικόνα που βγάζουν στο γήπεδο δε συνάδει με τις αξίες του συλλόγου.

Αποκορύφωμα αποτέλεσε ο χθεσινός αγώνας απέναντι στη Γρανάδα, μέσα μάλιστα στο «Καμπ Νόου». Η τύχη χαμογέλασε στους «θλιβερούς» Καταλανούς στο 89΄ χάρη στον κεντρικό τους επιθετικό, Νέστορ Αραούχο, ο οποίος έκανε το 1-1.

Η ισοφάριση ήρθε ύστερα από 54 σέντρες και τον Ζεράρ Πικέ σε θέση σέντερ φορ σε όλο σχεδόν το δεύτερο ημίχρονο. Ο Κούμαν δήλωσε μετά το παιχνίδι πως οι παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ δεν μπορούν να υπηρετήσουν το στρωτό ποδόσφαιρο και γι’ αυτό πήγε σε αυτήν την επιλογή.

Η ψυχολογία βρίσκεται στα τάρταρα, με τον αγώνα απέναντι στην Μπάγερν να αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Οι Βαυαροί έκαναν ό,τι ήθελαν την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νόου», η οποία δεν είχε ούτε ένα σουτ στο στόχο. Η θέση του ολλανδού προπονητή θεωρείται το λιγότερο επισφαλής, με τα δημοσιεύματα στην Ισπανία να τον θεωρούν ήδη «τελειωμένο».

Τα πράγματα δεν πάνε καλύτερα στο Τορίνο, με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να έχει σχεδιάσει διαφορετικά την επιστροφή του στη Γιουβέντους.

Ευτυχώς για τη Γηραιά Κυρία υπάρχει και το Champions League, διαφορετικά ακόμα θα έψαχνε τη χαρά της νίκης. Το τρίποντο απέναντι στη Μάλμε για τους ομίλους της διοργάνωσης αποτελεί και το μοναδικό μέχρι σήμερα.

Στο πρωτάθλημα μετρά δύο ήττες και ισάριθμες ισοπαλίες και βρίσκεται στη 19η θέση της Serie A.

Ο ιταλός τεχνικός ξέσπασε μετά το τελευταίο ανεπιτυχές αποτέλεσμα, λέγοντας πως «αυτό δεν είναι Γιουβέντους». Ωστόσο, σε μεταγενέστερες δηλώσεις χαμήλωσε τους τόνους και απλώς τόνισε την ανάγκη να επιτευχθούν νίκες.

Οι αριθμοί όμως είναι αμείλικτοι και λένε πως οι Μπιανκονέρι πραγματοποιούν το χειρότερο ξεκίνημά τους έπειτα από 60 χρόνια. Σίγουρα στατιστικό που δεν τιμά κανέναν στο Τορίνο, αλλά η Γιουβέντους βλέπει πως δεν είναι μοναδική στον αγώνα που δίνει για να αναδειχθεί στη χειρότερη ομάδα μέχρι τώρα.

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024